Lart

A Është Burri Juaj, Burrë – i Papjekur

Një “burrë – i papjekur” është një burrë që refuzon të rritet. Ju ndoshta po pyesni veten pse ai nuk do të rritet dhe për më tepër, si keni përfunduar duke u dashur këtë person. Kapaciteti i tij emocional dhe mendor është si i një të riu. Ai është i papjekur, i papërgjegjshëm dhe jo i besueshëm. Ju jeni të mbingarkuar, tepër përgjegjës dhe tepër kompensues për deficitet e tij. Në fillim, i’u është dukur tërheqës duke menduar se ai ishte argëtues, i lumtur dhe i tërhequr. Si joshës sa ishte në fillim, ju u rritët, u bëtë një e rritur, ndërsa ai jo. Ju tani duhet të bëni gjithçka që është e mundur për ta mbajtur atë nga mbytja.

Sjelljet e Zakonshme te një burrë i papjekur

Ai është shumë mendjelehtë. Ai në të vërtetë beson se nuk ka bagazh emocional ose mosfunksionimin familjar. Ju jeni marrëdhënia e tij më e gjatë. Tani e dini pse ai kurrë nuk ka pasur një lidhje më afatgjatë para jush.

Ai mendon se drogat për qetësim, veçanërisht marihuana, janë të mira për t’u përdorur. Ai nuk i jep peshë efekteve shëndetësore, dembelizmit, apo ndikimit negativ që zgjedhjet e tij të këqija do të kenë tek fëmijët tuaj të vegjël. Ai ju dërgon email studimet që thonë se pirja e duhanit nuk është e dëmshme dhe pirja e alkoolit mund të jetë e shëndetshme.

Ai nuk është i punësuar në një “karrierë”. Ai kalon nga një punë  në tjetrën ose përpiqet të mos punojë aspak. Ai gjithnjë ka, dhe ndoshta ende mbijeton nga mbështetja financiare e prindërve të tij.  Nëse ai është në punë, është ai që kalon fajin, duke u ankuar për të gjitha rregullat, duke marrë pushim të gjatë për të pirë një cigare ose duke u fshehur në banjë për të luajtur me telefonin e tij.

Hobi i tij kryesor përfshin elektronikën. Ai mund të jetë i varur nga video lojërat  dhe / ose fantazi, të cilat ai luan për orë të tëra. Ai është alergjik ndaj ushtrimeve.

Ai nuk mban asnjë barrë për shtëpi. Ai nuk bën asnjë gatim, pastrim apo larje rrobash. Nëse e kërkoni atë për t’ju ndihmuar, vepron si të ishte ndonjë problem i madh. Ju duhet të ndihmoni atë për tu veshur për ndonjë rast të veqantë, sepse atletet dhe bluzat janë 95% e veshjeve të tij.

Ai nuk mund të sillet në mënyrë të pjekur. Kur është e nevojshme, ai nuk sjellet si burrë i pjekur. Nuk merr pjesë në diskutime që të çojnë në zgjidhjen e problemeve. Ai ankohet, rënkon dhe mendon se çdo gjë është e padrejtë. Ai është mendjengushtë dhe mban rezultatin. Ai madje mund të shpërthejë në zemërim. Ju gjithmonë jeni ajo që përmendni çështje të rëndësishme për diskutim. Ai shtiret shkëlqyeshëm sikurse gjithçka është në rregull.

Të gjithë miqtë e tij sillen në mënyrë të ngjashme. Ju mund të keni takuar disa në të kaluarën që dukeshin të pjekur dhe përgjegjës, por ato nuk duken më. Kur dilni së bashku me çifte të tjera, ndiheni në siklet për sjelljen e tij ose për mungesën e arritjeve.

Burrë – i papjekur në fillim dukej si një sfidë. Instinktet e tua amënore filluan të lodhen. Ju keni qenë e shpejtë për t’a pasur atë nën kontrollin tuaj dhe të ndihmoni t’a udhëzoni atë. Ju jeni tani përtej zhgënjimit në gjendjen aktuale të martesës tuaj. Dëshira juaj seksuale për të është zhdukur plotësisht. Çfarë të bëni tani? A do të rritet ky njeri ndonjëherë?

 Çfarë duhet të bëni?

Ju duhet të ndaloni sjelljen tuaj të mundshme dhe jofunksionale për të dalë nga kjo dinamikë sfiduese. Ju duhet të kuptoni se jeni pjesë e arsyes që bashkëshorti juaj vazhdon të veprojë ashtu siç bën. Mendoni për fëmijërinë tuaj. A je bërë që të rritesh shumë shpejt ose të jesh tepër përgjegjëse? Ndoshta ju duhet të kujdeseni për një prind të alkoolizuar apo neglizhent. A ishit në krye të antarëve tuaj më të vegjël? Ka shumë gjasa të jeni mbërthyer në një rol të tillë, pastaj sjellni sjelljen tuaj të kujdesit duke marrë në moshën e rritur, duke përfshirë marrëdhënien tuaja të tanishme romantike.

Martesa juaj me një burrë të papjekur

Është koha për të ndaluar përtacinë e këtij njeriu. Do të jetë kritike për ju që të krijoni kufij të shëndetshëm. Pasi t’a bëni, nuk është e garantuar që më në fund do të rritet. Nëse nuk e bën, ndihma profesionale është e domosdoshme. Ai duhet të kuptojë se qëndrueshmëria e martesës varet nga ju të dy, duke ndryshuar dinamikën që ju keni krijuar. Nëse të dy jeni të gatshëm të bëni ndryshimet e nevojshme për ta lejuar atë të rritet, vetëm atëherë mund të gjeni lumturinë që ju ka ikur.

Shpërndaj
Dashuria - Probleme.me

Në Probleme.me mund të gjeni artikuj rreth marrëdhënieve, mbajtjes se suksesshme të lidhjes, storieve të dashurisë dhe shumçka tjetër. Nëse keni ndonjë sygjerim apo storie për të na treguar mund të na kontaktoni në dashuria@rilinde21.sg-host.com