Lart

Çfarë Duhet të Mendoni Përpara se të Divorcoheni

 

masat para divorcit

 1.   Sa të lidhur janë fëmijët tuaj tek secili prind.
  Fëmijët që kanë një lidhje të fortë me të dy prindërit mund të kenë një kohë më të vështirë përballimin, sepse ndihen të detyruar të jenë besnikë ndaj të dyve. Përveç kësaj, mos harroni se fëmijët tuaj kanë të drejtë të mbajnë të njëjtën lidhje me secilin prind që gëzonin para divorcit. Pra, nëse fëmijët tuaj janë afër me të dy ju tani, ju mund të kenë nevojë të kaloni përmes divorcit me shpresën se do të ndani kujdestarinë.
 2.     Nëse fëmijët tuaj kanë përjetuar kohët e fundit humbje të tjera.
  Hidhërimi prek fëmijët aq fort sa të rriturit. Dhe nëse fëmijët tuaj kanë kaluar kohët e fundit përmes humbjes së një të dashuri (qoftë edhe një kafshë), lëvizjet, ose ndërrimi i shkollave, divorcimi në këtë pikë mund të ndikojë më thellë tek ata.
 3.     Sa shpesh kanë qenë dëshmitarë të konflikteve në shtëpi në baza të rregullta dhe sa intensive.
  Ekspozimi ndaj një konflikti shumë të fortë në shtëpi nuk e bën gjithmonë më të lehtë ndarjen për fëmijët, por mund të zbusë pak zhgënjimin.
 4. Si do të ndikojë një divorc në stabilitetin ekonomik të fëmijëve tuaj në afat të shkurtër dhe afatgjatë.
  Statistikisht, gratë dhe fëmijët kanë më shumë gjasa të mbeten me më pak para pas divorcit. Ndërsa vendosni se çfarë të bëni, dhe kur, konsideroni aftësinë tuaj për të paguar për nevojat e fëmijëve tuaj – si strehim, ushqim dhe veshje – si dhe çdo aktivitet ose “shtesa” me të cilat janë mësuar.
 5. Nëse ata do të duhet të lëvizin ose të ndryshojnë shkollat.
  Natyrisht, ndryshimi i shkollave do të përbënte të gjitha ndryshimet e tjera që një divorc do të vinte në lëvizje. Shqyrto sa fuqishëm fëmijët tuaj janë të bashkangjitur me miqtë e tyre, aktualisht, dhe se si lëvizja në një qytet të ri do të prekte këto marrëdhënie.
 6. Nëse ata kanë miq që kanë kaluar nëpër divorcin e një familjeje.
  Njohja me fëmijët e tjerë që kanë përjetuar divorcin mund t’ju ndihmojnë fëmijëve tuaj të ndihen më pak të izoluar gjatë procesit.
 7.   Aftësia e secilit prind për të përballuar personalisht ndryshimet që lidhen me divorcin.
  Konsideroni se si secili do të kujdeset për veten e tij, kështu që ju do të jeni në gjendje të tregoni forcën dhe aftësi ripërtrirëse që fëmijët tuaj do të kenë nevojë.
 8. Nëse do të jeni në gjendje të bashkëpunoni me ishin tuaj.
  Demonstrimi i gatishmërisë për të komunikuar me ishin tuaj shpesh, do t’u përcjellë fëmijëve tuaj një ndjenjë të stabilitetit ndërsa kaloni nëpër këtë kohë të ndryshimit intensiv të familjes. Konsideroni aftësinë tuaj për të lënë mënjanë krenarinë tuaj, herë pas here, për të bërë atë që është më e mira për fëmijët tuaj – edhe kur të veprohet kështu do të jetë jashtëzakonisht e vështirë, emocionalisht.
 9. Historia e secilit fëmijë për përballimin e tranzicionit.
  Çdo fëmijë përjeton divorcin ndryshe. Por nëse keni një fëmijë që ka një kohë të vështirë me tranzicion, në përgjithësi duhet të jeni të përgatitur që përvoja të jetë edhe më e vështirë.
 10. Moshat e tyre
   Së fundi, mosha është një konsideratë e vlefshme. Fëmijët shumë të vegjël do të kenë më pak nëse ka, kujtime për të jetuar së bashku si familje. Sa më shumë fëmijët tuaj të lidhin identitetin e tyre me njësinë e familjes që keni krijuar, aq më e vështirë është të pranoni atë ndryshim dhe të ecni përpara.

 

Asnjë nga këta faktorë nuk duhet të konsiderohet si arsye e qartë “për” ose “kundër” divorcit. Ju dhe bashkëshorti juaj jeni të vetmit që mund të merrni vendimin për atë që është e drejtë për ju dhe familjen tuaj. Ndërsa reflektoni se si një divorc do të prekë fëmijët tuaj, merrni në konsideratë caktimin e disa seancave me një terapist familjar – ose në vete ose së bashku. Një profesionist mund t’ju ndihmojë të punoni në marrëdhëniet dhe të rishqyroni divorcin ose të ndërmerrni hapa të shëndetshëm drejt ndryshimeve që shtrihen para jush.

Shpërndaj
Dashuria - Probleme.me

Në Probleme.me mund të gjeni artikuj rreth marrëdhënieve, mbajtjes se suksesshme të lidhjes, storieve të dashurisë dhe shumçka tjetër. Nëse keni ndonjë sygjerim apo storie për të na treguar mund të na kontaktoni në dashuria@rilinde21.sg-host.com