Lart

Mënyrat Për Të Forcuar Martesën dhe Për Të Shmangur Divorcin

Fëmijët janë shumë më të mirë në një familje bërthame, dhe fatkeqsisht, ka tepër familje qe kanë dështuar. Ndërsa burri dhe gruaja kanë përgjegjësinë për të ndërtuar dhe forcuar martesën për të siguruar një mjedis të qëndrueshëm për fëmijët, ka shumë gjëra që burrat mund të bëjnë si bashkëshortë dhe baballarë për të mbrojtur dhe ruajtur marrëdhëniet e tyre të martesës dhe për të shmangur divorcin dhe çështjet që vijnë nga ajo.

Mënyrat Për Të Forcuar Martesën dhe Për Të Shmangur Divorcin

Dëboni divorcin nga mendimet tuaja

Nëse mendoni se ju do të jeni më mirë jashtë martesës, mendimi i vetëm mund të shkaktojë një ndërprerje të madhe në motivimin tuaj për ta bërë atë më të mirë. Thjesht vendosni se divorci nuk është një opsion do t’ju ndihmojë të përqendroheni në atë që mund të bëni, në vend se në atë që nuk dëshironi të bëni.

 

Ndero dhe respekto partnerin tënd

Pa dyshim, partneri juaj nuk mund të jetë i njëjti person që ishte kur martoheni. Por ajo është ende e denjë për respekt dhe nder. Ajo është një person i pabesueshëm në të drejtën e saj. Konsideroni të bëni një listë të cilësive të saj më të mahnitshme dhe të këndëshme kështu do të mbani mend se përse ratë në dashuri në radhë të parë.

 

Komunikoni, Komunikoni dhe Komunikoni

Nuk ka zëvendësim për të folur rregullisht dhe për gjithçka. Gratë tona ndiejnë intimitet me ne, kur ne ndajmë hapur për jetën tonë, interesat tona, ëndrrat tona dhe pritjet tona. Një mik i terapistit të familjes sugjeron që burrat dhe gratë të lënë mënjanë 30 minuta çdo ditë pa ndërprerje ku çifti mund të flasë së bashku. Komunikimi efektiv është një mënyrë e rëndësishme për të forcuar martesën.

 

Ndani pritjet financiare dhe buxhetet

Rrëzimi i shumë familjeve sillet rreth financave. Shpesh ne sjellim pritje të ndryshme rreth parave në një marrëdhënie dhe ardhja në marrëveshje për mënyrën se si i trajtojmë paratë së bashku është një komponent kritik i suksesit. Pajtohuni me një buxhet dhe një qasje ndaj borxhit dhe pastaj jetoni brenda kufijve tuaj. Mësoni të dalloni ndërmjet një nevoje dhe një dëshire dhe më pas sigurohuni që plotësohen nevojat tuaja.

 

Jepini asaj hapësirën e duhur – hapësirën që ajo dëshiron

Një nga bilancet më të vështira për të gjetur është koha për të kaluar së bashku. Shumë, të merret fryma; shumë pak bëheni i pavëmendshëm. Pra, kur ajo ka nevojë për një hapësirë ​​për vete ose me të dashurat, le ta ketë atë. Kur ajo dëshiron më shumë kohë me ty, bëj kohë për të. Nëse koha e saj larg prej jush fillon të rritet, është një kohë e mirë për t’u ulur dhe për të folur për pritjet dhe nevojat.

 

Kujdesu për veten

Shumë gra me të cilat kam biseduar kanë qenë paksa të zhgënjyer me martesën kur bashkëshorti i tyre fillon të bie fizikisht. Rruaju dhe bëni një dush në fundjavë; gjeni kohë për të ushtruar dhe për të ngrënë mirë. Shtimi i peshës dhe moskujdesja për veten është një kthesë për të. Dhe kujdesi më i mirë për veten, aq më shumë ka gjasa që të kujdeset më shumë për pamjen e saj.

 

Vazhdoni të gjykoni

Një nga mënyrat më të mira që unë di për të mbajtur një shkëndijë në martesë është të bëj kohë për të gjykuar gruan tënde. Bëni kohë për një “takim nate” çdo javë, edhe nëse është vetëm një gjiro për një milkshake. Kur kohët ishin më të pakta për ne, bashkëshortja dhe unë bëhim zanat dadon me një çift tjetër, dhe fusnim fëmijën në një karrocë fëmijësh dhe ecnim nëpër qendër. Lërni shënime dashurie për të ku ajo mund ti gjej. Sillni një trëndafil të vetëm herë pas here. Kënaqësitë e vogla shkojnë shumë në mbajtjen e një martese të fortë.

 

Falni shpejt

Shpesh martesat fillojnë të largohen kur njëri partner ose tjetri ka një ndjenjë të keqe. Falja është një dhuratë që ju jepni vetes më shumë së që ju jepni partnerit tuaj. Pra, refuzoni të  grindeni dhe të keni një shpirt falës.

Mënyrat Për Të Forcuar Martesën dhe Për Të Shmangur Divorcin

Mos hezitoni të kërkoni ndihmë

Nëse vazhdoni të keni sfida, merrni në konsideratë marrjen e këshillimit ose terapisë së çifteve. Shpesh vendi juaj i punës do të ketë qasje në një program ndihmës të punonjësve ose EAP, ku mund të merrni disa ndihma fillestare dhe një referim tek të tjerët. Ju mund të merrni parasysh duke filluar me një anëtar besnik të klerit nëse keni një trashëgimi fetare dhe pastaj shkoni më tej nëse është e nevojshme.

 

Mos u përpiqni të kontrolloni partnerin tuaj

Jepni hapësirën e saj për të qenë personi që ajo është dhe mësoni të bashkëpunoni.

 

Shpjegoni dhe diskutoni miqësitë e tjera

Partnerët shpesh bëhen të dyshimtë kur burrat kanë marrëdhënie jashtë martesës, sado të pafajshëm.

Pak komplimente kanë rëndësi

Gjeni diçka të mirë për të thënë për të dashurit tuaj çdo ditë.

 

Mos harroni Ajo është një mami, gjithashtu

Ndonjëherë njerëzit harrojnë se gruaja e tij është gjithashtu një nënë shumë e zënë me shumë kërkesa në kohën e saj. Ajo nuk ekziston vetëm për të qenë një shok i lojës. Pra, jini të ndjeshëm ndaj kërkesave të kohës së saj dhe lehtësoni ngarkesën e saj kur mundeni. Me shumë kërkesa në kohën e saj. Ajo nuk ekziston vetëm për të qenë një shok i lojës. Pra, jini të ndjeshëm ndaj kërkesave të kohës së saj dhe lehtësoni ngarkesën e saj kur mundeni.

 

Shpërndaj
Dashuria - Probleme.me

Në Probleme.me mund të gjeni artikuj rreth marrëdhënieve, mbajtjes se suksesshme të lidhjes, storieve të dashurisë dhe shumçka tjetër. Nëse keni ndonjë sygjerim apo storie për të na treguar mund të na kontaktoni në dashuria@rilinde21.sg-host.com