Lart

Si të i’u Tregoni Fëmijeve që po Divorcoheni

Të treguarit fëmijëve tuaj rreth divorcit tuaj në pritje mund të jetë biseda më e vështirë që do të keni ndonjëherë. Edhe nëse njoftimi nuk është një surprizë e madhe – ndoshta ju jeni tashmë të ndarë ose keni qenë vazhdimisht duke argumentuar – është e natyrshme që fëmijët të duan prindërit dhe familjen e tyre të qëndrojnë së bashku. Të shkatërrosh ëndërr është e vështirë. Kjo është një bisedë që fëmijët do të kujtojnë për pjesën tjetër të jetës së tyre. Nuk ka asnjë mënyrë perfekte për ta thënë lajmin, por këto këshilla mund të lehtësojnë ndjenjën e keqe.

Si të i'u Tregoni Fëmijeve që po Divorcoheni

Ju rekomandojmë këtë artikull:

Si të Shmangni Divorcin

Paraqituni të bashkuar.

Ju dhe së-shpejti-ish-burri juaj duhet të uleni së bashku me fëmijët tuaj dhe të shpjegoni situatën. Edhe nëse divorci nuk është vendim i përbashkët, është mirë që ta paraqitni atë si të tillë dhe të inkorporoni fjalën “ne” sa më shumë që të jetë e mundur kur shpjegoni vendimet që janë marrë. Kjo nuk është koha për akuza apo hidhërim. Kjo nuk është për ju; është për mirëqenien emocionale të fëmijëve tuaj. Përveç kësaj, fëmijët duhet të ndjehen të sigurt se prindërit e tyre ende mund të punojnë së bashku si një ekip për t’i udhëzuar dhe për t’u kujdesur për ta.

Adresoni gjithë familjen.

Ekspertët pajtohen se është më mirë që ta keni këtë bisedë me të gjithë familjen e pranishme dhe më pas të bisedoni me secilin fëmijë veç e veç. Por nëse jeni të shqetësuar se fëmija juaj më i vjetër do të marrë lajmin më së vështiri ose se reagimi i saj do të trondisë një fëmijë më të vogël (në fund të fundit, një fëmijë në moshë shkollore e kupton konceptin e divorcit më shumë se sa një foshnjë apo fëmijë parashkollor) dhe bashkëshorti juaj mund të dëshirojë të flasë me secilin fëmijë individualisht.

Planifiko se çfarë do të thuash.

Kjo nuk është një lloj bisede që mund t’a improvizoni. Dr. Neuman i këshillon çiftet të dalin me mesazhe kyçe që ata mendojnë se janë të rëndësishme për fëmijët e tyre për të dëgjuar. Për shembull, prindërit mund të flasin me rradhë duke mbuluar këto pika të rëndësishme:

  • “Ju e dini që mami dhe babai kanë probleme. Ne jemi përpjekur ta rregullojmë këtë, por gjërat nuk po funksionojnë”.
  • “Ne të dy ju duam shumë. Asgjë nuk do ta ndryshojë ndonjëherë këtë dashuri apo faktin se ne gjithmonë do të jemi këtu për ju”.
  • “Ne gjithmonë do të jemi nëna dhe babai yt, por nuk do të jemi më burrë dhe grua.” Babai yt [ose nëna jotë] dhe unë po divorcohemi “.
  • “Ju jeni fëmijë të mrekullueshëm. Është faji ynë që kjo po ndodh – jo juaji”.
  • “Edhe pse gjërat do të ndryshojnë, ne gjithmonë do të jemi një familje”.

Prisni reagime të ndryshme.

Dr Rabinor kujton veten për shumë lot dhe pyetje kur ajo dhe ish-bashkëshorti i saj i thanë vajzës së tyre 8-vjeçare për planet e tyre për t’u divorcuar. Ajo u befasua kur pyetja e parë që vajza e saj pyeti ishte: “A do të kem ende një festë për ditëlindje?” Por fëmijët janë egocentrikë, kështu që ka kuptim që shqetësimet e tyre kryesore janë se si ky vendim ndikon menjëherë në jetën e tyre. “Është normale që fëmijët të shqetësohen nëse duhet të ndërrojnë shkollën ​​ose ekipin e futbollit, ose nëse miqtë e tyre ende mund të luajnë në shtëpinë e prindit tjetër,” thotë Dr. Rabinor. Është gjithashtu normale që ata të qajnë, të bërtasin, të tërhiqen në dhomat e tyre dhe të përplasin dyert. Ju e njihni fëmijën tuaj më së miri. Lexoni shprehjet e saj për të përcaktuar nëse ajo ka nevojë për hapësirë ​​dhe kohë që lajmi të pranohet ose nëse ajo ka nevojë për një përqafim qetësues.

Jini të hapur ndaj pyetjeve.

Do të duhet kohë që fëmijët tuaj të përpunojnë se si ndihen. Ju duhet të prisni që të keni shumë biseda me ta, ndërkohë që ndarja dhe divorci vazhdojnë. Ky diskutim i parë është me të vërtetë hapës i derës për dialog të vazhdueshëm dhe pyetjeve në mes prindit dhe fëmijës. Të dy, ju dhe bashkëshorti juaj duhet të jeni të hapur për t’iu përgjigjur pyetjeve dhe t’u përgjigjeni nevojave emocionale të fëmijëve tuaj. Jini të sinqertë me ta për atë që dini dhe për atë që nuk e dini.

Ju rekomandojmë këtë artikull:

Gjërat që Duhet të Dini Rreth Divorcimit

Shpërndaj
Dashuria - Probleme.me

Në Probleme.me mund të gjeni artikuj rreth marrëdhënieve, mbajtjes se suksesshme të lidhjes, storieve të dashurisë dhe shumçka tjetër. Nëse keni ndonjë sygjerim apo storie për të na treguar mund të na kontaktoni në dashuria@rilinde21.sg-host.com