Lart

Si të Shmangni Divorcin

Fëmijët janë shumë më mirë në një familje të bashkuar, dhe fatkeqësisht, ka shumë familje që kanë dështuar në këtë aspekt. Ndërsa burri dhe gruaja kanë përgjegjësinë për të ndërtuar dhe forcuar martesat për të siguruar një mjedis të qëndrueshëm për fëmijët, ka shumë gjëra që burrat mund të bëjnë si bashkëshort dhe baballarë për të mbrojtur dhe ruajtur marrëdhëniet e tyre të martesës dhe për të shmangur divorcin dhe çështjet që vijnë nga ajo.

Si të Shmangni Divorcin

Largoni divorcin nga mendimet tuaja

Nëse keni një ide se do të jeni më mirë jashtë martesës, mendimi i vetëm mund të shkaktojë një ndërprerje të madhe në motivimin tuaj për ta përmirësuar atë. Thjesht të vendosurit se divorci nuk është një opsion, do t’ju ndihmojë të përqendroheni në atë që mund të bëni, në vend se në atë që nuk dëshironi të bëni.

 

Nderoni dhe respektoni partnerin tënd

Pa dyshim, partnerja juaj nuk mund të jetë i njëjti person që ishte kur u martuat. Por ajo është ende e denjë për respekt dhe nder. Ajo është një person i mrekullueshëm në mënyrën e vet. Konsideroni të bëni një listë të cilësive të saj më të mahnitshme dhe të këndëshme kështu që të mbani mend se përse u  dashuruat në radhë të parë.

 

Komunikoni, komunikoni dhe komunikoni

Nuk ka zëvendësim për të biseduarit rregullisht dhe për gjithçka. Gratë tona ndiejnë intimitet me ne kur ne flasim hapur për jetën, interesat, ëndrrat dhe pritjet tona. Një mik terapist i familjes sugjeron që burrat dhe gratë të lënë mënjanë 30 minuta çdo ditë pa ndërprerje ku çifti mund të flasë së bashku. Komunikimi efektiv është një mënyrë e rëndësishme për të forcuar martesën.

 

Ndani pritshmëritë financiare dhe buxhetin

Rrëzimi i shumë familjeve sillet rreth financave. Shpesh ne sjellim shpresa të ndryshme rreth parave në një marrëdhënie dhe arritja në marrëveshje për mënyrën se si i trajtojmë paratë së bashku është një komponent kritik i suksesit. Pajtohuni me një buxhet dhe një qasje ndaj borxhit dhe pastaj jetoni brenda kufijve tuaj. Mësoni të dalloni ndërmjet një nevoje dhe një dëshire dhe më pas sigurohuni që nevojat tuaja të plotësohen.

 

Jepini asaj sasinë e duhur të hapësirës – sasinë që ajo dëshiron

Një nga bilancet më të vështira për të gjetur është shuma e kohës për të kaluar së bashku. Shumë kohë është mbytëse; shumë pak kohë cilësohet si pavëmendje. Pra, kur ajo ka nevojë për hapësirë ​​për vete ose me shoqet e saj, le ta ketë atë. Kur ajo dëshiron më shumë kohë me ty, bëj kohë për të. Nëse koha e saj larg jush fillon të rritet, është koha e duhur për t’u ulur dhe për të folur për pritshmëritë dhe nevojat.

 

Kujdesuni për veten

Shumë gra me të cilat kam biseduar kanë qenë paksa të zhgënjyera me martesën kur bashkëshorti i tyre kishtë filluar të mos mbahej fizikisht. Rruajuni dhe bëni një dush në fundjavë; bëni kohë për të ushtruar dhe për të ngrënë më shëndetshëm. Shtuarja e peshës dhe moskujdesja për veten është shuarje e entuziazmit për të. Dhe sa më mirë që kujdeseni për veten, aq më shumë ka gjasa që ajo të kujdeset më shumë për pamjen e saj.

 

Vazhdoni të mbani lidhjen romantike

Një nga mënyrat më të mira që unë di për të mbajtur shkëndijën të ndezur në martesë është silleni në mënyrë romantike me gruan tuaj. Bëni kohë për një “takim nate” çdo javë, edhe nëse dilni vetëm për një milkshake. Kur kohët ishin më të pakta për ne, bashkëshortja dhe unë shkëmbenim kujdesin e fëmijëve me një çift tjetër, fusim fëmijën në një karrocë fëmijësh dhe ecim nëpër qendër tregtare. Lërini letra dashurie aty ku ajo do t’i gjejë. Dhurojini një trëndafil herë pas here. Kënaqësitë e vogla shërbejnë në mbajtjen e një martese të fortë.

Si të Shmangni Divorcin

Falni shpejtë

Shpesh martesat fillojnë të dështojnë kur njëri bashkëshort mbanë inat. Falja është një dhuratë që ju I jepni vetes më shumë se që i’a jepni partnerit tuaj. Pra, refuzoni të mbani inat dhe keni një shpirt falës.

 

Mos hezitoni të merrni ndihmë

Nëse vazhdoni të keni sfida, merrni në konsideratë marrjen e këshillimit ose terapisë së çifteve. Shpesh vendi juaj i punës (ose I saj) do të ketë qasje në një program ndihmës për punonjësit ose PNP, ku mund të merrni një ndihmë fillestare dhe referim tek të tjerët. Ju mund të konsideroni të filloni me një anëtar besnik të klerit nëse keni trashëgimi fetare dhe pastaj të shkoni më tej nëse është e nevojshme.


Mos u përpiqni të kontrolloni partnerin tuaj

Jepni asaj hapësirën për të qenë personi që ajo është dhe mësoni të bashkëpunoni.

 

Shpjegoni dhe diskutoni miqësitë e tjera

Partnerët shpesh dyshojnë kur burrat kanë lidhje jashtë martesës, sado të pafajshme.

 

Komplimentet e vogla kanë rëndësi

Gjeni diçka të mirë për të thënë për të dashurin/en tuaj çdo ditë.

 

Mos harroni që ajo është gjithashtu një nënë

Ndonjëherë burrat harrojnë se gruaja e tij është gjithashtu një nënë shumë e zënë me shumë kërkesa nga koha e saj. Ajo nuk ekziston vetëm për të qenë një shok i lojës. Pra, jini të ndjeshëm ndaj kërkesave të kohës së saj dhe lehtësoni ngarkesën e saj kur mundeni.

Shpërndaj
Dashuria - Probleme.me

Në Probleme.me mund të gjeni artikuj rreth marrëdhënieve, mbajtjes se suksesshme të lidhjes, storieve të dashurisë dhe shumçka tjetër. Nëse keni ndonjë sygjerim apo storie për të na treguar mund të na kontaktoni në dashuria@rilinde21.sg-host.com