Lart

5 Mënyra për të Komunikuar me Gra

Suksesi relativ i çdo marrëdhënieje që ju mbani në jetë është ndërtuar dhe varet nga komunikimi. Është themeli i lidhjes suaj me njerëzit e tjerë. Komunikimi: A mund të bëhet më themelore se kaq?

Jo. Dhe si rezultat, mund të supozoni se ne jemi të gjithë ekspertë në fushën e komunikimit të mirë. Natyrisht, një supozim i tillë është i rremë, madje edhe absurd. Sepse siç e dimë mirë, telashja më e zakonshme e marrëdhënieve, kur e studiojmë atë në esencën e problemit, është komunikimi.

Ne kemi vështirësi me të dhe bëjmë kërkesa pothuajse të pakontrollueshme që na detyrojnë të veprojmë në një mënyrë të ndryshme nga sjellja e mirë e marrëdhënieve. Burrat janë shkelësit kryesorë në këtë epidemi. Ne kemi atë egon masive mashkullore për të luftuar për një, dhe një instinkt pothuajse primordial për të “fituar” në çdo përpjekje që marrim pjesë.

Kur i lëshojmë këto forca tipike mashkullore në kufijtë e marrëdhënieve tona, ne flakim një gjurmë vetë-shkatërrimi. Ne fillojmë një model të mosfunksionimit që ushqen përbuzje, keqdashje dhe rënien eventuale të marrëdhënies. Kur gjithqka që ju duhet të bëni për të parandaluar atë është të komunikoni me gruan tuaj, të qenurit një partner i mirë duket të jetë një copë tortë, apo jo?

Sigurt. Atëherë, pse shumica e njerëzve e lëshojnë topin dhe nuk arrijnë të kenë një marrëdhënie të suksesshme me një grua? Shikoni statistikat ose thjesht reflektoni mbi njerëzit rreth jush. Kur bëhet fjalë për një komunikim të mirë, burrat ta shpifin dhe të jemi të sinqertë, shumë gra nuk janë shumë më të mira. Gratë mund të kenë sensin e lindur për zgjidhjen e konflikteve, por vija fundamentale është se ne të gjithë mund të përmirësojmë mënyrën se si komunikojmë me njëri-tjetrin.

Komunikimi i duhur është aq themelor, megjithatë ne dështojmë të komunikojmë shumicën e kohës. Për këtë arsye, rregullat për të arritur atje nuk është shkencë raketash. Pra, në qoftë se këshilla ime duket më e përshtatshme për një klasë të nxënësve të shkollës së mesme, mos u ofendoni ose të habiteni.

5 Mënyra për të Komunikuar me Gra

Burra, filloni me këto këshilla:

Bëni kohë

Kjo është e drejtë; bëj kohë. Ju bëni kohë për të parë sport, të hani dhe të bëni seks, apo jo? Pse duhet të komunikosh me gruan tënde ndryshe? Ju duhet të bllokoni një ose dy orë për të kaluar kohë cilësore me të, sa herë që të jetë e mundur. Bëjeni prioritet. Bëni përpjekje për t’u ulur pranë saj pas një dite të gjatë për të diskutuar mbi punën, miqtë dhe marrëdhënien tuaj. Dreq, mund të flisnipër motin, nuk më intereson. Thjesht flisni.

Mos e drejtoni me forcë temën drejt lidhjes, por shfrytëzoni mundësinë për të përmendur se sa mirë po shkojnë gjërat apo ndoshta përmendni fusha që ju nevojiten për të përmirësuar për t’i dhënë asaj çfarë i nevojitet. Përveç kësaj, mos u trembni nga shpjegimi i asaj se çfarë keni nevojë prej saj. Shumë burra kanë probleme me këtë.

Merrni kohë kur uleni së bashku, gatuani së bashku, udhëtoni së bashku ose hani së bashku për të shprehur pakënaqësinë tuaj me disa aspekte të marrëdhënies. Thjesht bëjeni në një mënyrë të qetë, në mënyrë që të mos alarmoni atë. Sigurojeni atë që jeni i lumtur (nëse është kështu) me marrëdhënien e përgjithshme; ju thjesht dëshironi që një ose dy gjëra të ndryshojnë. Çfarëdo që dëshironi të diskutoni, vetëm krijoni kohë për të dhe bëni përpjekje të përbashkët.

 

Bëhuni dëgjues aktiv

Ndonjëherë ndihem si një rekord i thyer, por derisa këto gabime universale të marrëdhënieve të  pushojnë, unë mendoj se nuk kam zgjidhje tjetër përveçse të vazhdoj me të njëjtat mesazhe. Dëgjimi aktiv, në krahasim me dëgjimin pasiv, është një prej tyre.

Ju keni lexuar më parë, por e vërteta është se unë marr aq shumë e-mail nga burrat që nuk kanë asnjë ide se si ta bëjnë atë, saqë unë mund të shkruaj për të çdo herë. Nuk është shumë e vështirë të jesh një dëgjues aktiv, por kërkon disa tipare që njerëzit ndonjëherë nuk i kapin: durim, përqendrim dhe modesti.

Kjo kërkon durim, sepse ju duhet t’i jepni asaj kohë për të dëgjuar mesazhin e saj aq sa ajo ka nevojë, drejtpërdrejtë. Përqendrimi është çelësi sepse nuk duhet të shikoni vetëm atë, por edhe të fokusoheni në të: sytë, gjuhën e trupit dhe zërin i saj. Çfarë po thotë ajo? Çfarë po ju tregon? Përqendrohuni.

Unë përfshij modestinë sepse shumë burra, përfshirë veten time, kanë problem të i lejojnë dikujt të marrë fjalën për një periudhë të gjatë kohore. Ata pëlqejnë të dëgjojnë zërin e tyre dhe duan që të tjerët ta dëgjojnë gjithashtu. Këta burra duan të dominojnë bisedën dhe të admirohen, kështu që flasin. Kjo nuk është, fatkeqësisht, një tipar i favorshëm për një raport të mirë në një marrëdhënie.

Kështu që hidhni egon tuaj mënjanë dhe lëreni atë të flasë. Dhe mbi të gjitha, le të ketë fjalën e fundit ndonjëherë. Paralajmërim: Nuk është shenjë e dobësisë mashkullore nëse e bëni këtë.

Përqendrohuni në komunikimin e saj jo-verbal

Disa njerëz janë aq të padëmshëm, kjo më bën të dua të qaj. Ata ose nuk arrijnë të marrin paralajmërimet joverbale nga partneri i tyre me qëllim, ose thjesht nuk kanë asnjë radar ndjeshmërie.  Të dashurat e tyre i hedhin duart në zemërim ose ngulutin sytë tek ata, të hutuara dhe të lënduara ndërsa ata kthejnë shpinën dhe largohen ose fillojnë një bisedë me dikë tjetër. Cili është problemi me këta burra?

Hej, unë nuk jam engjëll, por kur gruaja ime është e trishtuar, e mërzitur ose e zemëruar, një alarm në kokën time lëshohet menjëherë. Unë thjeshtë e di. Ndoshta gjuha e saj e trupit është më pak delikate se gratë e tjera, por ende, një instinkt në mua niset dhe shpejt përpiqem ta fik zjarrin. Nëse nuk jeni aq i shpejtë për t’u përgjigjur, ju ose jeni një budalla të cilit nuk i intereson dhe e bën atë me qëllim, ose harron nuancat e komunikimit joverbal.

Ja baza: Komunikimi joverbal përfshin gjeste, lëvizje, shprehje të fytyrës dhe forma të tjera fizike të gjuhës së trupit. Megjithatë, vini re; ajo gjithashtu përfshin tonin e zërit, psherëtimat, britmat, zërit e lartë dhe intensitetin e tij. Kushtojini vëmendje të gjitha këtyre kurdo që komunikoni me zonjën tuaj.

Në kohë të mira dhe të këqija, komunikimi joverbal do të shërbejë si një shenjë e menjëhershme se si ajo ndihet për ju në atë moment, për të mos përmendur se si ndihet në përgjithësi. Pavarësisht nga fjalët që ajo zgjedh, gjuha e saj e trupit nuk mund të maskojë emocionet e saj të vërteta.

 

Le ta dijë ajo që ty të intereson për të

Kjo është pjesa ku burrat ngecin. Natyra jonë konkurruese na detyron të përpiqemi të fitojmë çdo luftë, deri në atë pikë ku harrojmë një parim të thjeshtë rreth konfliktit të marrëdhënieve: Nuk ka fitues. Është koha të ndalosh të mendosh për çdo luftë si një shans për të dominuar dhe të përdorësh retorikën derisa ajo të pranoj se ti ke të drejtë.

Ky nuk është qëllimi i fundit që duhet të dëshirosh në afat të gjatë. Sepse nëse është kështu, gruaja jote do t’ju ankohet para kohe. Jo mirë. Gjë që më sjell në pikën time: Le ta di ajo, pa marrë parasysh sa i keq, sa intensiv dhe sa i pasionuar ishte konflikti mes juve dyve, që ju interesoheni për të. Në mes të gjithë tërbimit tuaj dhe madje edhe kur zemërimi shpërthen, merrni frymë thellë dhe bëni diqka që ajo ta dijë  që kur gjithqka të përfundojë, ju e doni atë.

Prekni krahun e saj, flokët, vendosni shuplakën e dorës në faqen e saj ose thjesht thoni fjalët: “Të dua”. Natyrisht, disa gra nuk i vlerësojnë gjestet e tilla në “nxehtësinë e konfliktit” dhe mund ta shtyjnë dorën mënjanë ose ta kthejnë shpinën. Mos e merrni personalisht dhe mos u shqetësoni. Thjesht merrni mesazhin përtej asaj që ju intereson, edhe nëse ajo nuk është gati të pajtoheni.

 

Mos u bëj një nga këta burra

Pretendues: Ky është burri që ka paraqitjet e një dëgjuesi aktiv, por në fund të ditës, nuk interesohet për atë që gruaja e tij ka për të thënë. Por duhet t’i jepen merita; ai arrin ta mashtrojë pothuajse çdo herë. Shumë keq që ai nuk ka asnjë ide se si ndihet ajo në një moment të caktuar. Mendja e tij është në gjëra “më të rëndësishme”, si loja e tij e golfit apo gra të tjera.

Vëmendje-kërkues: Ky fëmijë i madh duhet të ketë gjithë vëmendjen, gjatë gjithë kohës. Ai dashuron të dëgjojë tingullin e zërit të tij, në dëm të marrëdhënies së tij. Kurdo që të jetë e mundur, ai e zhvendos fokusin e bisedës tek vetja, edhe nëse ka faj ndaj gruas së tij. Mos u bëj ky humbës.

Kurth-vendosës: Ky lloj egoisti dëgjon atë që dëshiron të dëgjojë. Ai është një dëgjues aktiv përzgjedhës i cili I shfrytëzon fjalët që ajo kishte për të thënë kundër saj në ndonjë kohë të caktuar. Qëllimi i tij i vetëm është të poshtërojë gruan e tij herën tjetër kur ata luftojnë dhe ta zërë atë në kurth për ta bërë veten të duket mirë. Por për kë? Në afat të gjatë, askënd.

Kontradiktor: Ky lloj mund të marrë shumë forma. Ai ose refuzon të pranojë se ka një problem dhe lëshon një temperament të ashpër derisa ai të marrë atë që do, ose më keq akoma; ai e kthen shpinën kurdo që lind konflikti. Megjithatë, në fund të fundit, ky fëmijë nuk mund të marrë kurrë përgjegjësinë për veprimet e tij ose të pranojë se diçka është e gabuar.

Budalla i pandjeshëm: Ky jo-komunikues mund të banojë në trupin e çdo lloji tjetër në çdo moment në kohë. Ai është egoist dhe ka në mendje axhendën e tij sa herë që lufton me gruan e tij. Për një arsye ose tjetër, ai nuk pranon të tregojë dhembshuri ose nuk pranon kur është gabim. Ai mund të jetë abuziv në  mënyrë verbale ose në anën tjetër të spektrit, të mbajë emocionet e tij në kontroll kështu që zonja e tij nuk ka idenë se çfarë po ndodh brenda kokës së tij të vogël, jofunksionale. Cdokush e urren këtë tip të burrave. Mos jeni njëri prej tyre.

 

Shpërndaj
Dashuria - Probleme.me

Në Probleme.me mund të gjeni artikuj rreth marrëdhënieve, mbajtjes se suksesshme të lidhjes, storieve të dashurisë dhe shumçka tjetër. Nëse keni ndonjë sygjerim apo storie për të na treguar mund të na kontaktoni në dashuria@rilinde21.sg-host.com