Lart

12 Mënyra Për tu Bërë më të Kuptueshëm në Një Marrëdhënie

Ka një arsye pse Mirëkuptimi është një nga cilësitë më të mira të një partneri të mirë në një marrëdhënie romantike. Përveç faktit që kjo tipar lejon që partneri juaj të jetë ai që donë të jenë pa frikën e gjykimit, ju lejon të shihni gjërat nga perspektiva e njerëzve të tjerë.

Nëse jeni ende duke u përpjekur të dini se si të jeni një e dashur dhe i dashur më i kuptueshëm në një marrëdhënie, ky artikull do t’ju ndihmojë të njohni, vlerësoni dhe praktikoni këtë veçori shumë të rëndësishme.

Këtu janë mënyrat për të kuptuar më mirë në një marrëdhënie.

12 Mënyra Për tu Bërë më të Kuptueshëm në Një Marrëdhënie

 1. Merrni kohë për të njohur më mirë partnerin tuaj.

Sfida e përpjekjes për të kuptuar një person tjetër qëndron në paaftësinë e dikujt që t’i shohë jo vetëm si një partner, por edhe si një qenie njerëzore e aftë për ndjenja dhe emocione të ndryshme. Është e pamundur të mësosh me të vërtetë se si të kuptosh dikë nëse nuk i njeh ata: pikat e forta, gëzimet e tyre, frikën e tyre dhe gjithashtu mangësitë e tyre.

Si një partner, ju duhet të merrni kohë për të njohur më mirë partnerin tuaj. Mund të duhen muaj apo vite, por të gjitha do të jenë të vlefshme, veçanërisht nëse doni që lidhja juaj të zgjasë.

 1. Jini të vetëdijshëm për ndjenjat dhe motivet tuaja.

Mësimi se si të kuptoni një person tjetër mund të jetë e vështirë nëse nuk e kuptoni as veten. Sa mirë e njihni veten? Cilat janë gjërat që ju bëjnë të lumtur, të trishtuar apo të zemëruar? Si I’u motivojnë këto ndjenja? Si ju ndihmojnë të merrni vendime? Nëse i njihni përgjigjet e këtyre pyetjeve për veten, atëherë mund të jetë e lehtë për ju të shikoni partnerin tuaj dhe të kuptoni përpjekjet e tyre.

 1. Asnjëherë mos impononi idealet dhe besimet tuaja.

Pa marrë parasysh se sa mendoni se jeni më mirë se partneri juaj në aspektin e përvojës, pjekurisë apo edhe në intelekt, nuk vendosni kurrë idealet dhe besimet tuaja. Të bësh kështu kështu do të të lërë të verbër dhe të pavetëdijshëm se si ndihen me të vërtetë.

Nëse dëshironi të jeni një partner i mirëkuptimit në një marrëdhënie, duhet të kuptoni se respektimi i bindjeve të partnerit tuaj dhe pranimi i besimeve të tyre si pjesë e atyre që janë, janë të nevojshme nëse doni të mbani lidhjen tuaj më të fortë.

 1. Lejo partnerin tuaj të jetojë një jetë jashtë lidhjes suaj.

Të jesh një partner i kuptueshëm do të thotë të kuptosh se marrëdhënia jote nuk është qendra e universit -edhe ajo shkon njësoj me të tjera gjëra të rëndësishme. Me fjalë të tjera, mos e detyroni partnerin tuaj që marrëdhëniet tuaja ta kenë prioritetin e tyre – dhe kjo përfshin dhënien e atyre lirive për të jetuar dhe për t’u argëtuar, edhe nëse nuk jeni aty.

 1. Respektoni nevojat e partnerit tuaj si qenie sociale.

Lëreni partnerin tuaj të dal me miqtë e tij ose të kalojë kohë me familjen e tij. Le të udhëtojë vetëm dhe të jetojë jetën e tij në maksimum edhe në mungesë tuaj. Më e rëndësishmja, le ta ndjekin atë synim personal dhe t’i inkurajojnë ata të dalin në botë dhe të arrijnë ëndrrat e tyre më të mëdha.

 1. Mos harroni se ju nuk keni gjithmonë të drejtë.

Në lidhje me seksionin e mëparshëm, të jesh një partner i kuptueshëm do të thotë të dëgjosh atë që personi tjetër ka për të thënë. Ju nuk keni gjithmonë të drejtë dhe shumicën e kohës, duke u përpjekur të provoni se pikëpamjet tuaja, idetë dhe gjykimi janë më të pranueshme, mund të dëmtojnë më shumë partnerin tuaj dhe mund të çojnë madje në një argument në vend të një zgjidhje.

 

 1. Mësoni si të komprometoni.

Nëse dëshironi të jeni një partner i kuptueshëm, duhet të përqendroheni në gjetjen e një baze të përbashkët, duke zgjedhur të bini dakord ,të mos pajtoheni, në vend që të theksoni përsëri se jeni gjithmonë i drejtë. Mos harroni, partneri juaj nuk është armiku dhe të dy jeni duke luftuar të njëjtën luftë.

 1. Jepini partnerit tuaj kohë për tu sqaruar para se të reagoni.

Kur mendoni se partneri juaj bëri diçka që ju bëri të ndiheni të zemëruar, të mërzitur ose të zhgënjyer, u jepni atyre një shans për të shpjeguar. Dëgjoni anën e tyre të tregimit dhe mos u bëni të shpejtë në gjykimin tuaj. Ndonjëherë, njerëzit në një marrëdhënie kanë tendencë të zgjedhin zemërimin dhe të reagojnë duke dëmtuar shpërthimet emocionale përpara se të flasin me partnerin e tyre.

 1. Kuptoni synimet dhe motivet e partnerit tuaj.

Mësoni si të kuptoni sidomos kur partneri juaj ka bërë diçka të gabuar ndoshta është gjëja më sfiduese për të bërë, veçanërisht nëse ndiheni të lënduar dhe të tradhëtuar. Megjithatë, ju duhet të gjeni forcën dhe dashurinë për të dëgjuar, me sinqeritet të plotë. Më e rëndësishmja, duhet të keni besim në të dashurin tuaj të dhe t’u jepni atyre mundësinë për të kuptuar qëllimet e tyre dhe çfarë i ka motivuar ata ta bëjnë këtë.

 1. Gjithmonë zgjidhni mirësinë mbi zemërimin.

Në lidhje me seksionet e mëparshme, nëse ekzistojnë raste kur partneri juaj ka qenë në gabim, ju duhet të zgjidhni gjithmonë të jeni të mirë se sa të lejoni që zemërimi t’i bëjë gjërat më keq. Zemërimi kurrë nuk do të zgjidhte asgjë, veçanërisht nëse diçka tjetër e rëndësishme ka bërë diçka që mund t’i japë fund lidhjes suaj.

Zemërimi mund të jetë një përgjigje normale për një ngjarje ose një veprim që ju lëndon, por është rruga e gabuar, veçanërisht nëse doni të ndreqni një marrëdhënie të vdekur. Të jesh më i kuptuar do të thotë të zgjedhësh të jesh i sjellshëm dhe i butë, duke ju shëruar së bashku ndërsa përpiqesh ta bëjë të funksionojë. 

 1. Ndihmoni partnerin tuaj të mësojë nga gabimet e tyre.

Të kuptuarit është një nga mënyrat për të rregulluar një marrëdhënie pothuajse të prishur. Kjo do t’ju ndihmojë të shëroheni dhe kuptoni se edhe nëse partneri juaj ka bërë gabime, ata e meritojnë shansin e dytë për të provuar veten përsëri.

Në këtë proces, ju duhet të bëni pjesën tuaj në marrëdhënie duke ju ndihmuar të mësoni të rëndësishëm nga gabimet e tyre. Duhet të jeni të durueshëm dhe të kuptoni sa duhet për t’i dhënë një tjetër rrugë. Më e rëndësishmja, përpiquni të përqendroheni në përpjekjet e tyre dhe jo në gabimet që ata bënë.

 1. Inkurajoni partnerin tuaj të jetë më i hapur.

Jo të gjithë e dinë se si të vënë idetë dhe ndjenjat e tyre në fjalë dhe ky realitet nganjëherë bëhet një sfidë sidomos në një marrëdhënie romantike. Para së gjithash, si mund ta kuptoni dikë nëse nuk e dinë as si të shprehin mendimet e tyre dhe të ndajnë ndjenjat e tyre më të thella? Në këtë situatë, duhet të jeni më të duruar.

Nxitni partnerin tuaj të jetë më i hapur sidomos për gjërat që mund të ndikojnë drejtpërdrejt ose tërthorazi në marrëdhënien tuaj. Në këtë mënyrë, do të keni të drejtën dhe nivelin e qartë të të kuptuarit rreth asaj se si mund të ballafaqoheni me rrethanat e papritura që do të përballeni çdo ditë si çift.

Shpërndaj
Dashuria - Probleme.me

Në Probleme.me mund të gjeni artikuj rreth marrëdhënieve, mbajtjes se suksesshme të lidhjes, storieve të dashurisë dhe shumçka tjetër. Nëse keni ndonjë sygjerim apo storie për të na treguar mund të na kontaktoni në dashuria@rilinde21.sg-host.com