Lart

Si të Bëheni Partner i Besueshëm në Lidhje: 11 Këshilla

Si e definoni ‘besnikërinë’ dhe çfarë roli luan në zgjatjen e lidhjes? Më e rëndësishmja, cilat janë gjërat që duhet të mbani mend nëse doni të mësoni vlerën e vërtetë të besnikërisë?

Këto pyetje mund të jenë të vështira për t’u përgjigjur posaçërisht nëse jeni i ri në botën e marrëdhënieve romantike. Çiftet e reja nuk kuptojnë me të vërtetë se çfarë është besnikëria jo për shkak të mungesës së eksperiencës, por sepse nuk e dinë se ku duhet të fillojnë.

Për t’i ndihmuar ata, ky artikull do të diskutojë disa nga këshilla se si të jeni një partner besnik në një marrëdhënie:

Si të Bëheni Partner i Besueshëm në Lidhje

 1. Shihni lidhjen tuaj si një zgjedhje, jo vetëm një opsion.

Besnikëria është më shumë sesa thjesht duke i thënë të tjerëve tuaj se ju gjithmonë do të qëndroni besnik ndaj premtimit që u keni bërë atyre. Është gjithashtu rreth konsiderimit të marrëdhënies tuaj si një zgjedhje e vërtetë dhe jo një pjesë opsionale e jetës suaj.

Me fjalë të tjera, besnikëria nënkupton sinqerisht zgjedhjen e partnerit tuaj dhe marrëdhënien tuaj çdo herë, në të mirë dhe në twëkeqe, në sëmundje dhe në shëndet – në vend se të konsideroni marrëdhënien tuaj si vetëm një strehë alternative kur çdo gjë tjetër në jetën tuaj nuk po shkon mirë.

 

 1. Vlerësoni praninë e partnerit në jetën tuaj.

Besnikëria gjithashtu ka të bëjë me njohjen e vlerës së ekzistencës së partnerit tuaj. Është e kuptueshme që ju keni këtë person të mrekullueshëm në jetën tuaj dhe ju duhet të vlerësoni çdo moment të saj.

Nuk është vetëm ndjenja e mirënjohjes se ata janë me ju, është gjithashtu e rëndësishme që ta tregoni. Tregoni se sa të rëndësishëm janë ata në qdo mundësi që keni.

 

 1. Diskutoni problemet në lidhje, me partnerin tuaj në fillim.

Besnikëria kurrë nuk wshtw tw flisni prapa krahwve të partnerit tuaj dhe zgjidhjen e çështjeve në lidhjen tuaj me tw para se të përpiqeni të kërkoni opinionin e njerëzve të tjerë.

Është një akt besnik dhe i respektueshëm për të folur për problemet tuaja mes të dyve për herë të parë, sepse në fund të ditës, ju të dy jeni ata që do të bartni pasojat e menjëhershme – dhe jo njerëzit e tjerë.

 

 1. Mos lejoni kurrë që të bini për dikë tjetër.

Besnikëria gjithmonë zgjedh ta duash partnerin tënd, çdo ditë të vetme. Nuk ka gjë të tillë si “rastësisht” që biesh në dashuri me dikë tjetër. Shumica e njerëzve që pretendojnë se nuk duhet të fajësohen për këtë rrethanë, vetëm po e mohojnë realitetin që e kanë lejuar atë të ndodhë. Ata zgjodhën të thyejnë zemrën e partnerit të tyre pa marrë parasysh se si do të ndihet personi tjetër në fund.

 

 1. Mos e lëshoni lehtë atë që e doni.

Besnikëria qëndron e fortë mes sfidave të cilave marrëdhënia e tyre po ballafaqohet. Ka të bëjë me lehtësimin e dashurisë së tyre dhe personit që ata duan – duke luftuar dhe duke e mbajtur deri në frymën e fundit.

Asnjëherë mos e lini partnerin tuaj në mes të një situate të vështirë. Përballoni atë së bashku dhe qëndroni besnikë me njëri-tjetrin duke qenë forca e njëri-tjetrit.

 

 1. Asnjëherë mos e thyeni një premtim të rëndësishëm.

Besnikëria është duke e mbajtur fjalën tuaj dhe duke mos thyer një premtim të rëndësishëm. Është për të bërë gjithçka në fuqinë tuaj për të qëndruar besnik ndaj qëllimeve që të dy doni të arrini.

Është gjithashtu e rëndësishme të jesh realist kur të bësh një premtim. Duhet tw keni kurajo tw pranoni se nuk mund t’i jepni partnerit gjithçka që duan, dhe është në rregull.

 

 1. Bëni marrëdhënien tuaj një nga prioritetet tuaja.

Besnikëria është duke e bërë marrëdhënien tuaj si një nga prioritetet tuaja kryesore. Po, ka gjëra të tjera në jetën tuaj që kanë nevojë për vëmendjen tuaj si puna dhe familja, kështu që ju gjithashtu duhet të mësoni se si të gjeni ekuilibrin e duhur në mënyrë që ju të mos ndjeheni nën presion.

Një person që me të vërtetë ju do, do të kuptojë nëse ata nuk janë të parët në listën tuaj, sepse ai / ajo gjithashtu mund ta pranojë, në mënyrë që të jetë partneri më i mirë, ai / ajo duhet të jetë versioni më i mirë i tij / saj .

 

 1. Kur bëni plane të mëdha, konsultohuni së pari me partnerin tuaj.

Besnikëria është duke marrë parasysh idetë dhe mendimet e partnerit tuaj para se të bëni një vendim të madh për jetën – veçanërisht nëse kjo do të ndikojë drejtpërdrejt në marrëdhënien tuaj në të ardhmen e afërt dhe largët.

Mendoni se si do të sjellë ndryshime në jetën tuaj individuale dhe në marrëdhënien tuaj, veçanërisht nëse mund të ndryshojë plotësisht gjithçka së shpejti. Pyete atë se si do të ndiheshin për të, parashikoni pasojat e saj dhe krijojeni një plan.

 

 1. Ndaloni përpjekjet për të kërkuar lumturi tek dikush tjetër.

Besnikëria është duke u siguruar që të mos interesoheni për të kërkuar lumturi në shoqërinë e dikujt tjetër. Është e drejta juaj të jesh i lumtur, por është tepër egoiste për të thyer premtimin tënd për besnikëri dhe përkushtim vetëm sepse mendon se meriton më shumë.

Nëse nuk jeni më i lumtur ose nëse ka momente kur ndjeheni të mërzitur në marrëdhënien tuaj, duhet të kuptoni se çfarë është e gabuar. Mundohuni të rregulloni atë që është thyer në vend që të kërkoni menjëherë një zëvendësim.

 

 1. Bëjeni partnerin të ndihet i/e dëshiruar

Besnikëria e bën partnerin tuaj të dashur dhe të dëshiruar. Qëndrimi i vërtetë ndaj premtimit tuaj të dashurisë do të thotë që ju jeni duke i lënë ata të dinë se janë të denjë për kohën dhe vëmendjen tuaj.

Me fjalë të tjera, ju duhet të bëni një përpjekje për t’i bërë ata të dinë se po bëjnë gjënë e duhur dhe që ju vlerësoni gjithçka që ata bëjnë për ju – dhe se jeta është më e mirë sepse jeni me ta.

 

 1. Jini të hapur rreth asaj se si ndiheni me të vërtetë.

Besnikëria është transparente dhe e hapur për atë se si ndiheni vërtet. Ka të bëjë me qëndrimin besnik ndaj partnerit tuaj duke ia besuar atyre edhe gjendjen tuaj më të dobët, kur ju lehtë mund të lexoheni si një libër. Një marrëdhënie e shëndetshme është një marrëdhënie e sinqertë në të cilën të dy palët mund të shprehin me besim mendimet e tyre, lumturinë e tyre dhe madje edhe frikën e tyre.

Është e rëndësishme të njihni përfitimet e besnikërisë në mbajtjen e lidhjes tuaj më të fortë pa marrë parasysh sa sfida keni të dy. Edhe pse është më e lehtë se sa bëhet, të jesh i sinqertë dhe i vërtetë në marrëdhënien tënde është e mundur për aq kohë sa besoni në dashurinë për njëri-tjetrin. Qëndroni besnikë dhe të përkushtuar ndaj njëri-tjetrit dhe mos lejoni të kundërtën të prishë historinë tuaj të bukur.

Shpërndaj
Dashuria - Probleme.me

Në Probleme.me mund të gjeni artikuj rreth marrëdhënieve, mbajtjes se suksesshme të lidhjes, storieve të dashurisë dhe shumçka tjetër. Nëse keni ndonjë sygjerim apo storie për të na treguar mund të na kontaktoni në dashuria@rilinde21.sg-host.com