Lart

Si te Keni një Takim të Parë të Suksesshëm me Dikë që e Keni Takuar në Internet

Pra, më në fund do ta takoni atë personin e vecantë, me të cilin keni folur për një kohë të gjatë në internet. Ndërsa kjo sigurisht tingëllon emocionuese, në të njëjtën kohë, mund të jetë nervozizëm. Jeni të ngazëllyer që më në fund do të jeni në gjendje t’i shihni personalisht dhe jeni disi të frikësuar se mund të jenë të ndryshëm nga mënyra se si ata e kanë portretizuar veten në internet ose si i imagjinoni ata të jenë.

Epo, të qenurit në takimin tuaj të parë është një përvojë e këndshme dhe mund të përcaktojë nëse është ende një ide e mirë për të vazhduar marrëdhënien tuaj apo jo.

Këtu janë disa këshilla që mund t’i përdorni për të siguruar një takim të parë të suksesshëm me dikë që keni takuar në internet:

Si te Keni një Takim të Parë të Suksesshëm me Dikë që e Keni Takuar në Internet

Mos keni pritshmëri të larta

Ndonjëherë ju tentoni të krijoni një pamje të përsosur të atij personi që keni takuar në internet – mos. Ju vetëm do të zhgënjeni veten nëse pritshmëritë tuaja nuk përmbushen. Është takimi juaj i parë kështu që ende keni shumë gjëra për të zbuluar për njëri-tjetrin. Shmangni supozimet sipas parashikimeve tuaja. Hiqni gjykimin dhe supozimet tuaja personale sepse nuk është e drejtë për personin që do të takoni.

Zgjidhni vendin për takimin tuaj të parë

Zgjedhja e vendit ku duhet të takoheni për herë të parë është një avantazh, sepse ju mund të zgjidhni një vend me të cilin jeni të kënaqur. Takojeni personin në fjalë në restorantin, kafenenë ose muzeun tuaj të preferuar. Në këtë mënyrë, ju mund të relaksoheni sepse jeni të njohur me vendin – por sigurohuni që personi që takoni gjithashtu të bie dakord me zgjedhjen tuaj.

Vishuni rehat

Një nga gjërat që duhet të keni parasysh gjatë përgatitjes për takimin tuaj është veshja juaj. Si do të visheni do të ndikojë në mënyrën se si personi që takoni do të i’u shikojë. Natyrisht, ju nuk duhet të ndryshoni mënyrën si ju vishni apo stilin tuaj për njerëzit e tjerë. Çdo lloj veshje është e mirë për sa kohë që ju ndjeheni me vetëbesim dhe rehatshëm në të. Mos rrezikoni rehatinë tuaj vetëm për shkak se dëshironi të bëni përshtypje tek personi që takoni.

Informoni dikë për takimin tuaj

Siguria juaj është shumë e rëndësishme. Edhe pse i besoni personit që do të takoni, është akoma më mirë nëse i lejoni një personi tjetër të dijë rreth vendndodhjes suaj vetëm në rast se ndodh diçka e papritur. Ju nuk e njihni plotësisht këtë person kështu që është mirë të jeni të kujdesshëm.

Kjo nuk do të thotë që po tradhtoni besimin e atij personi. Kjo është vetëm një masë parandaluese që të gjithë duhet ta ndjekin sa herë që takojnë dikë që është praktikisht i huaj.

Mos u vononi

Sa të jetë e mundur, mos u vononi në takimin tuaj të parë. Kjo do t’i japë personit tjetër një përshtypje të keqe për ju. Vonesa mund të interpretohet si papërgjegjsi. Nëse keni premtuar të jeni në vendtakim nga tetë në mbrëmje, të jeni atje në kohë ose më mirë, të jeni atje më herët. Por mos shkoni atje shumë herët, sepse personi tjetër mund të mendojë se jeni shumë i etur.

Respektoni dallimet tuaja

Mund të gjeni dallime mes jush dhe personit tjetër sapo të takoheni personalisht. Ju duhet të kuptoni se keni përvoja dhe preferenca të ndryshme. Kështu, mënyra se si procesoni dhe shihni gjërat ka gjasa të jetë ndryshe.

Respektojeni për atë që është dhe gjithashtu mësohuni të përshtateni. Mos lejoni që këto dallime të shkatërrojnë kohën tuaj të mrekullueshme së bashku.

Argëtohuni

Mos harroni se jeni në një takim dhe duhet të argëtoheni. Nëse ndjeheni nervoz dhe i shqetësuar, qetësoni veten. Bëni çmos për të shijuar momentin e veçantë sepse personi me të cilin jeni duke biseduar për një kohë është tani para jush. Ky takim është i veçantë pasi është i pari. Shijoje.

Jini vetvetja

Natyrisht, ju mund të dëshironi të lini përshtypjen duke u thënë atyre se ju pëlqen ajo që ata pëlqejnë dhe atë që ata janë të interesuar. Megjithatë, kjo do të krijojë probleme në të ardhmen nëse ata gjejnë të vërtetën.

Veproni si veproni zakonisht dhe mos pretendoni të jeni kush nuk jeni. Nëse personit tjetër nuk i pëlqen si qeshni ose nuk e kupton humorin tuaj, ju nuk duhet të shqetësoheni për këtë. Jini të vërtetë për veten tuaj dhe nëse personit tjetër nuk i pëlqen, nuk është faji juaj.

Thuani atë që mendoni

Ju duhet të thoni atë që është në mendjen tuaj, në mënyrë që ju të njihni njëri-tjetrin më mirë – për aq kohë sa nuk jeni i pasjellshëm ose mosrespektues. Mos harroni se ky është takimi juaj i parë pas bisedës me njëri-tjetrin në internet. Ky është shansi juaj për të njohur njëri-tjetrin më shumë kështu që nuk do të ndihmojë nëse nuk do të komunikoni mirë.

Mos kini frikë se personi tjetër nuk do t’ju pëlqejë më, nëse nuk pajtoheni me mendimet e tyre ose nëse nuk ju pëlqen i njëjti ushqim. Përsëri, ji i vërtetë për veten.

Shmangni tema të papërshtatshme

Po, duhet të jeni komunikues kur jeni në një takim, sepse kjo do të tregojë se jeni të interesuar për ta. Megjithatë, gjithashtu duhet të jeni të vetëdijshëm për temat që zgjidhni për të folur. Nëse e dini se personi tjetër nuk dëshiron të flas për fenë, politikën apo çështjet familjare, respektojeni atë.

Gjithashtu, në qoftë se ju pa dashje keni thënë apo komentuar diçka që nuk është dashur, kërkoni falje menjëherë.

Jini të pranishëm

Shumë njerëz në ditët e sotme nuk i kushtojnë vëmendje takimeve të tyre, sepse ata janë të zënë me telefonat e tyre. Kur jeni në takim, sigurohuni që t’i jepni vëmendjen tuaj të plotë. Dëgjoni tregimet e tyre, bëni pyetje dhe ndani tregimet tuaja. Tregoni interes kur ju tregojnë për diçka, pa marrë parasysh se sa i mërzitshëm mendoni se është. Ju jeni në një takim kështu që fokusi juaj duhet t’u jepet vetëm atyre.

Thuani faleminderit

Mos harroni t’i thoni faleminderit personit me të cilin keni dalur para se të ndani rrugën. Tregoni atyre se ju jeni mirënjohës për kohën që ju kan dhënë. Tregojuni atyre se keni pasur një kohë të mrekullueshme me ta. Kjo jo vetëm që do t’i bëjë ata të lumtur, por gjithashtu do të rritë vetëbesimin e tyre.

Dëgjimi i një “falënderimi” të thjeshtë nga dikush është gjithmonë më i mirë se asgjë.

Marrja e rrezikut duke shkuar në një takim me dikë që takuat në internet mund të jetë emocionuese, por gjithashtu duhet të siguroheni që jeni gati ta takoni atë person. Pyesni veten nëse është koha e duhur që më në fund të takoni njëri-tjetrin ose nëse keni ende më shumë mundësi për t’u njohur me të.

Bëni të gjitha përgatitjet e nevojshme. A jeni gati emocionalisht dhe fizikisht për atë takim? Mund t’ju bëjë të ndiheni të shqetësuar, por mbani mend që të argëtoheni. Paç fat!

Shpërndaj
Dashuria - Probleme.me

Në Probleme.me mund të gjeni artikuj rreth marrëdhënieve, mbajtjes se suksesshme të lidhjes, storieve të dashurisë dhe shumçka tjetër. Nëse keni ndonjë sygjerim apo storie për të na treguar mund të na kontaktoni në dashuria@rilinde21.sg-host.com