Lart

Si t’i Rezistoni Nxitjes për të Tradhëtuar Partnerin Tuaj

Një person që mendon se tradhëtia bashkëshortore është e gabuar dhe nuk bën justifikime për të, megjithatë mund të tradhëtojë për shkak të dobësisë së thjeshtë njerëzore.

Kjo nuk nënkupton që njerëzit nuk duhet të bëjnë më të mirën për t’i rezistuar tundimit për të tradhëtuar, por thjesht e pranojnë se edhe më të mirët mes nesh, më të vendosurit, mund të gabojnë herë pas here.

Kjo do të thotë, nëse një person beson sinqerisht se tradhëtia bashkëshortore është e gabuar, megjithatë ndjen një tundim të vërtetë për të tradhëtuar, çfarë mund të bëjë ai për të pakësuar shanset për të kaluar atë?

Ka shumë mësime që mund të marrim nga literatura për vetëkontrollin, dobësinë e vullnetit dhe zvarritjen që mund ta ndihmojë personin e tunduar për një kohë të gjatë, por me qëllim të mirë, të qëndrojë besnik ndaj partnerit të tij.


Si t'i Rezistoni Nxitjes për të Tradhëtuar Partnerin Tuaj

Provoni më shumë

Kjo zakonisht është përgjigja më pak e kënaqshme dhe gjithashtu shihet shpesh si më pak realiste.

Sot, ne e nënvlerësojmë fuqinë tonë për t’i rezistuar tundimit me anë të forcës së vullnetit absolut. Natyrisht, vullneti ynë nuk është i pakufishëm dhe lehtë mund të lodhet nga përpjekjet e tjera mendore ose fizike.

Megjithatë është e mundur ta bëjmë në shumë raste, kur metodat e tjera më të mençura për të shmangur tundimin nuk janë të disponueshme, do të jetë deri në vullnetin tënd – dhe mirë po ta kishit.

 

Shmangia

Kjo është ndoshta strategjia më e dukshme, por mund të jetë e lehtë të neglizhosh rëndësinë e saj. Alkoolistët shmangin bare, personat që mbajne dietë shmangin furrat e bukës: ata e dinë se duke u përballur me burimin e tundimit rrit vetëm presionin mbi vendosmërinë tënde të kufizuar.

Një ndryshim me tradhtinë bashkëshortore është se – nëse nuk jeni një njeri i famshëm ose një politikan – burimi i tundimit është zakonisht një person i veçantë, në vend që të burojë nga të qenit rreth njerëzve tërheqës në përgjithësi.

Në teori kjo duhet ta bëjë më të lehtë për të shmangur tundimin, pasi ju vetëm duhet të shmangni një person, jo gjysmën e njerëzve që shihni; por në realitet, ai person ka gjasa që të jetë i vështirë për t’u shmangur, si një bashkëpunëtor, konsumator, klient, fqinj apo mik.

Megjithatë, bëni më të mirën që ju mund t’i shmangni ato, sidomos në mënyrë private – dhe mos u mashtroni duke menduar se mund të jeni vetëm me këtë person nëse e dini në zemrën tuaj se nuk mundeni. Shmangia mund të funksionojë nëse jeni i sinqertë me veten.

Mos harroni pasojat afatgjata

Duke folur për vetë-mashtrimin: Kurorëshkelësit shpesh mashtrojnë veten duke menduar se kësaj here do të jetë e vetmja kohë (ose hera e fundit). Kjo mund të jetë e vërtetë, sigurisht, edhe pse nuk ka gjasa; në çdo rast, kjo është një mënyrë për të racionalizuar dhe justifikuar qëndrimin jo serioz edhe një herë.

Nëse ndiheni të tunduar dhe dëshironi të shmangni diçka që do të pendoheni, mbani në mend pasojat afatgjata të mashtrimit, përfshirë dëmin që do t’i bëjë partnerit tuaj dhe marrëdhënies tuaj, për çdo fëmijë që keni (ose cilindo që mund të rezultojë nga ndërhyrjet tuaja kurorëshkelëse), si dhe për imazhin tuaj për veten.

Gjithashtu, konsideroni se nëse i dorëzoheni tundimit këtë herë, ju keni më shumë gjasa të dorëzoheni edhe në herën e ardhshme dhe para se ta dini se keni vendosur një model. Por nëse e parashikoni atë model që nga fillimi dhe kuptoni se sa të këqija do të jenë pasojat e kësaj, do të keni më shumë gjasa ta ndaloni para se të fillojë.

 

Telefononi një miku

Mbështetja sociale dhe presioni, qoftë nga miqtë apo të huajt, mund të jenë shumë të dobishëm në luftën kundër tundimit; Shikuesit e peshave dhe alkoolistët anonimë janë vetëm shembujt më të zakonshëm, por miqtë, veçanërisht ata që haptas pranojnë tundimet e tradhëtisë bashkëshortore, mund të jenë gjithashtu të paçmuar.

Gjeni dikë me të cilin mund të jeni të hapur dhe kush e kupton pse jeni tunduar dhe ai/ajo mund të jetë në dispozicion për të “folur” (ndoshta “të folurit jashtë krevatit” do të ishte më e saktë). Ju mund të angazhoni edhe kontaktimin e këtij personi çdo ditë ose çdo javë, për t’iu treguar atyre se ju keni shmangur tradhëtinë pas herës së fundit qe keni biseduar – çfarëdo që ndodh.

Si t’i Rezistoni Nxitjes për të Tradhëtuar Partnerin Tuaj

Jini i hapur me partnerin tuaj

Kjo mund të jetë strategjia më e vështirë, por ndoshta më e shëndetshme për marrëdhënien tuaj. Askush nuk është duke thënë se është e lehtë ta pranosh tek partneri, personi i fundit në botë që do të dëshironit ta lëndoni, se tundohesh (jo vetëm I tërhequr)nga një person tjetër.

Por nëse ndieni veten duke iu nënshtruar tundimit, atëherë ka gjasa të lëndoni partnerin tuaj në një mënyrë apo tjetrën – dhe dhimbja do të jetë më pak nëse i thoni atij/asaj kur është thjesht tundim dhe jo pasi është një fakt i kryer.

Partneri juaj mund të lëndohet, sigurisht, por shpresojmë që ai ose ajo do të jetë mirënjohës që ndiheni mjaft rehat për të qenë të hapur për këtë dhe se keni biseduar me të rreth saj, sesa duke bërë diçka që marrëdhënia nuk mund të mbijetojë.

 

Shpërndaj
Dashuria - Probleme.me

Në Probleme.me mund të gjeni artikuj rreth marrëdhënieve, mbajtjes se suksesshme të lidhjes, storieve të dashurisë dhe shumçka tjetër. Nëse keni ndonjë sygjerim apo storie për të na treguar mund të na kontaktoni në dashuria@rilinde21.sg-host.com