Lart

Çfarë është takimi i kujdesshëm (mindful dating)?

Gjeni një sens më të mirë për veten dhe per atë që dëshironi

Kujdesia ose ndërgjegjshmëria mund të përkufizohet si një akt i qëllimshëm i të kushtuarit vëmendje momentit të tashëm pa gjykim. Është një koncept që ka rrjedhur nga lëvizja e vetë-ndihmës dhe është përdorur për të luftuar të gjitha llojet e problemeve nga ankthi deri tek çrregullimet e të ngrënit.

Takimi kujdesshëm mindful dating

Çfarë është takimi i kujdesshëm?

Në kontekstin e takimit, ndërgjegjja i referohet qasjes së takimeve në një mënyrë të vetëdijshme dhe proaktive. Do të thotë të kesh një ndjenjë për atë që kërkon dhe një ndjenjë për veten. Ajo i referohet vendosjes së kufijve dhe të qenit në rregull me refuzimin. Po ashtu ka të bëjë me dërgimin e ndjenjave pozitive që gjithashtu shpresoni që do t’i pranoni.

Në të kundërt, shumë njerëz angazhohen në të kundërtën e takimit të kujdesshëm. Mund të futesh në aplikacionet e takimeve dhe të lëvizësh pamend. Ju ankoheni se nuk jeni në gjendje të takoni njerëz, por injoroni mundësi të mira për ta bërë këtë. Ose, kaloni nga takimi në takim në autopilot pa u ndalur për të pasur një bisedë të vërtetë dhe për të dëgjuar një person për të mësuar më shumë rreth tij.

 

Këshilla për takime të kujdesshme

Çfarë mund të bëhet? Ka shumë strategji për t’ju ndihmuar të bëheni një takues më i kujdesshëm. Nëse jeni duke përpjekur me takime apo ndjeni se nuk po arrini askund, shikoni nëse mund ta dalloni “anën e kundërt” të secilës prej këtyre këshillave dhe nëse keni nevojë të përqendroheni më shumë në kujdesin apo ndërgjegjshmërinë tuaj.

 

Vendosni një qëllim

Cili po shpresoni të jetë rezultati i përvojës suaj të takimit? Duke qenë specifik për atë kërkoni, do t’ju ndihmojë të jeni më të kujdesshëm në takimet tuaja.

Nëse po kërkon një marrëdhënie afatgjatë, mund të mos duash që të angazhohesh me disa aplikacione takimesh që janë në shënjestër të përdoruesve të “rastit”. Në të njëjtën mënyrë, në qoftë se dëshironi të takoheni rastësisht, të shkoni në një takim të verbër me dikë që dëshiron të martohet dhe të ketë fëmijët sa më shpejt që të jetë e mundur, nuk është ideja më e mirë.

 

 

Perspektivat e zgjedhjes

Jini të kujdesshëm në mënyrën se si i gjeni perspektivat tuaja për takime. Në vend që të shikoni absolutisht kudo, përpiquni të pastroni perspektivat tuaja bazuar në atë se sa mirë ato përputhen me qëllimet që keni zgjedhur.

Shpesh, takimi me dikë nëpërmjet miqve të përbashkët mund të jetë metoda më e suksesshme, sepse mund të mësosh më shumë rreth personit paraprakisht. Nëse dyshimet e zakonshme në skenën tuaj të takimeve nuk po funksionojnë, mund të keni nevojë të dilni jashtë dhe të filloni të kaloni kohë në vende që ju pasqyrojnë.

Për shembull, nëse shkon në bibliotekë, ky mund të jetë një vend ku mund të takoni dikë me interesa të përbashkëta. Ose, nëse e doni ushqimin, ndoshta një dyqan specialiteti ushqimor apo festival ushqimor do të ishte një vend ku mund të takoni dikë interesant.

 

Përdorni teknologjinë

Në këtë ditë dhe moshë, ju do të jeni të kujdesshëm që të mos përfshini teknologjinë në arsenalin tuaj të takimeve. Ekzistojnë disa opsione që përshtaten në mënyrë specifike për të qenë më të ndërgjegjshëm kur dilni në takime.

Shumica e aplikacioneve për takime do t’ju dërgojnë përshtatjet më të mira çdo ditë, në mënyrë që të mos humbni kohë duke kërkuar. Të mos pasurit nevojë të lëvizësh pamend me një aplikacion takimesh do të thotë më shumë kohë për t’u përqëndruar në atë që është e rëndësishme.

 

Energji të mirë

Duket e thjeshtë, por kur jeni në një takim, është e rëndësishme që të keni energji të mirë. Nëse nuk keni pasur sukses në takime për një kohë, mund të jetë e lehtë për të rrëshqitur në të menduarit negativ, i cili dërgon një mesazh negativ në personin të cilin po takoni.

Në vend të kësaj, përpiquni të jeni të ngrohtë, të hapur dhe të lumtur – duhet të mbani gjithmonë një mendje të hapur dhe të keni shpresë se personi me të cilin jeni në këtë takim ka potencial të jetë një person i veçantë në jetën tuaj. Mundohuni të gjeni cilësitë e mira tek ai person (brenda arsyes), dhe lëreni anën tuaj të lumtur të shkëlqejë.

Edhe nëse nuk përfundon mirë, të paktën ju e keni shijuar takimin.

 

Jeni një dëgjues i mirë

Sa shpesh keni qenë në një takim dhe keni vërejtur se personi tjetër nuk i kushtonte vëmendje asaj që thoshit? Mundohuni të praktikoni të jeni një dëgjues aktiv në takime. Të jesh i vetëdijshëm në këtë mënyrë do të ndihmoje edhe ju edhe personin tjetër.

Personi tjetër do të ndjehet i çmuar dhe do te dijë që ju jeni të interesuar. Në këtë mënyrë ju do të kuptoni më mirë nëse përshtateni më shumë. Bëni shumë pyetje, kërkoni sqarime kur nuk jeni të sigurt për diçka dhe mos u hutoni (me telefonin tuaj dhe gjëra të tjera).

Si ta Keni një Takimi të Kujdesshëm 

Vendosni kufijë

Një pjesë e takimit të kujdesshëm gjithashtu përfshin vendosjen e kufijve për veten tuaj. Nëse nuk keni kufij, nuk do të keni një kornizë nga e cila të vendosni nëse dikush është i drejtë për ju apo jo. Vendosni se si doni të trajtoheni dhe mos pranoni asgjë më pak se kaq. Kështu do të ndihmosh të promovosh mirëqenien dhe vetëvlerësimin tënd.

 

Nëse dikush vazhdimisht shtyn kufijtë tuaj, le ta dinë që nuk funksionon ashtu.

Në të njëjtën mënyrë, vendosni kufij për veten tuaj. Mos u afroni shumë shpejt (emocionalisht ose fizikisht), ose mund të gjeni veten të lidhur me dikë para se t’i njihni mjaft mirë për të vendosur nëse përshtateni. Takimi i parë nuk është një sesion terapeutik – bisedoni me miqtë tuaj rreth problemeve tuaja kurse me personin në takimin tuaj të parë për shpresat, ëndrrat, pasionet dhe planet tuaja për të ardhmen.

 

Shmangni ankesat

Ngjashëm me dërgimin e ndjenjave të mira, mos u ankohuni gjatë takimit. Mos u angazho në vetë-mëshirë. Jini të kujdesshëm për mesazhin që po dërgoni në atë person. A po tregoni interes në personin me të cilin jeni apo po ankoheni për një ish të dashur?

Trajtojeni çdo person me të cilin dilni në takim me respekt dhe mirësjellje. Nëse ai/ajo nuk bën diçka tmerrësisht të gabuar ose ofenduese që juve ju duhet të adresoni, mbani ankesat tuaja për veten tuaj.

 

Jini reflektues

Është e lehtë të kalosh përmes takimeve pa u ndalur për të marrë parasysh se përse gjërat shkuan mirë ose keq me takimet e mëparshme. Merrni ca kohë për reflektim.

A ke qenë i kujdesshëm me qëllimet tuaja? A keni respektuar kufijtë tuaj? A po dërgoni ndjenja të mira dhe a keni qenë dëgjues i mirë? A e keni ndjerë që po përshtateni? A ishte personi tjetër i respektueshëm ndaj jush? Pyesni veten një listë të gjatë pyetjesh pas një takimi (mund të shkruani edhe përgjigjet tuaja në një ditar).

Mbi të gjitha, mos u ndjeni kurrë fajtorë për t’i thënë lamtumirë dikujt. Jo të gjithë do të përshtaten me ju dhe kjo është në rregull.

 

Jini të kujdesshëm së bashku

Kur më në fund takoni dikë që ju pëlqen, praktikoni të jeni të ndërgjegjshëm së bashku. Shkoni në ngjitje mali së bashku ose për meditim. Shkoni në një pushim të kujdesshëm ku keni kohë dhe hapësirë ​​për të qenë me të vërtetë të vetëdijshëm për mjedisin tuaj. Nëse e bartni vëmendje nga jeta juaj e takimit në marrëdhënien tuaj, shanset për të qenë të kënaqur me njëri-tjetrin do të jenë më të larta.

 

Prano refuzimin

Ndodhë. Do të ketë takime kur nuk dëgjon më asgjë nga ai person ose personi nuk dëshiron të dalë përsëri. Mundohuni të kuptoni për refuzimin dhe mos e merrni personalisht.

Jini të vetëdijshëm për faktin se jo të gjithë do të jenë përshtaten dhe se takuesi juaj ka të drejtë të ndihet në këtë mënyrë për ju. Ndërsa refuzimi nuk ju bën te ndiheni mirë, nëse ju mund ta shmangni të merrni atë personalisht, ju mund ta shihni atë si progres për dikë që është në të vërtetë I përshtatshëm për ju.

Takimi i kujdesshëm do të thotë mundësi për të mësuar dhe për t’u rritur përderisa kërkoni për bashkëshort të mundshëm. Përpiquni ta përqafoni udhëtimin e takimeve dhe jo të luftoni kundër saj. Mbani një ndjenjë të fortë të vetes përmes ngritjeve dhe uljeve të takimeve duke përdorur vetëdijen tuaj. Qasja e takimeve në këtë mënyrë do të ndihmojë t’ju mbajë në nivelin e duhur dhe të hapur ndaj personit të duhur kur ai apo ajo të vijë.

Shpërndaj
Dashuria - Probleme.me

Në Probleme.me mund të gjeni artikuj rreth marrëdhënieve, mbajtjes se suksesshme të lidhjes, storieve të dashurisë dhe shumçka tjetër. Nëse keni ndonjë sygjerim apo storie për të na treguar mund të na kontaktoni në dashuria@rilinde21.sg-host.com