Lart

10 Shenja Që Jeni Gati Për Tu Martuar

Shokët tuaj po krijojnë lidhje dhe ju ndiheni sikur është koha për t’u sistemuar. A po i jepni vetës presion, apo doni me të vërtetë të martoheni me partnerin tuaj aktual? Shikoni këto shenja dhe shikoni nëse jeni gati për martesë.

10 Shenja Që Jeni Gati Për Tu Martuar

  1. E dini pse doni të martoheni.

Ka fotografi të kostumeve dhe fustanave të bardha në profilin tuaj në Facebook-un nëse është ajo që ju dëshironi? Dëshironi vetëm tu tregosh të tjerëve që je martuar, ose me të vërtetë dëshiron ta kalosh jetën me partnerin tënd? Mendoni pse doni të martoheni. Cilat përfitime do të merrni nga martesa me partnerin tuaj, në krahasim me vazhdimin e marrëdhënis tuaj ashtu siç është? Pyesni veten pyetjet e vështira dhe sigurohuni që jeni gati për martesë.

 

  1. Ju po planifikoni një martesë, jo një dasëm.

Dasmat janë parti argëtuese, një shans për të parë të gjithë miqtë dhe familjen tuaj në një vend. Por a është kjo pse jeni duke u martuar? A doni thjesht të keni një parti të madhe dhe të jeni qendra e vëmendjes? Dasma zgjat disa orë, por një martesë zgjat përgjithmonë. (Shpresojmë!) Mos planifikoni për një ditë planin për pjesën tjetër të jetës tuaj. Mendoni se si jeta juaj e përditshme do të jetë me partnerin tuaj, edhe kur nuk jeni qendra e vëmendjes.

 

  1. Ju keni jetuar jetën tuaj.

Është e vërtetë – disa të dashur të shkollave të mesme mund të martohen dhe ta bëjë të funksionojë. Por kjo nuk është e zakonshme. Studimet tregojnë se është mirë të presësh derisa të jesh 25 vjeç ose më i vjetër të martohesh. Ju jeni më të pjekur, keni jetuar më shumë nga jeta juaj. Kjo nuk do të thotë që ju duhet të dilni me të gjithë ata që kalojnë rrugën tuaj, por ju keni pasur mundësi të takoni njerëz të ndryshëm dhe të kuptoni se çfarë doni dhe çfarë nuk doni në jetën tuaj. Kjo do t’ju ndihmojë të zgjidhni partnerin tuaj të përsosur.

 

  1. Marrëdhënia juaj është e thellë.

Në fillim, ju dhe partneri juaj flirtruat, dolët shumë, qëndruat shumë në shtrat … Por nëse martoheni, ju duhet të keni një marrëdhënie të thellë. Më e thellë se thjesht të kesh kënaqësi gjatë gjithë kohës, duke dalë çdo natë, duke qenë i lumtur. Duhet të jeni në gjendje të zgjidhni së bashku çështje të vështira.

 

  1. Ju e njihni dhe i besoni partnerit tuaj.

Pa marrë parasysh sa kohë keni që keni qenë së bashku, duhet ta njihni plotësisht partnerin tuaj. Mos u martoni vetëm sepse keni qenë bashkë qe katër vite. Martohuni sepse e njihni partnerin tuaj. Ju e njihni të kaluarën e tij dhe i njihni shpresat dhe ëndrrat e tyre. Ju mund të imagjinoni reagimet e tyre ndaj disa gjërave. Ju e dini gjithë këtë dhe ju ende i doni ata. Përtej kësaj, ju i besoni. Besimi është jetësor për një martesë, prandaj sigurohuni që t’i besoni plotësisht partnerit tuaj.

 

  1. Ju nuk dëshironi të ndryshoni partnerin tuaj.

Mos u martoni me të dashurin tuaj dhe të mendoni se do të ndryshojë. Martohuni me atë sepse e doni ashtu siç është. Marrja e një angazhimi të madh nuk do të ndryshojë askënd – megjithëse mund t’ju bëjë të keni më shumë punë në marrëdhënien tuaj. Mos prisni që martesa të ndryshojë edhe marrëdhënien tuaj. Një martesë nuk do të shërojë një çarje të madhe midis jush.

 

  1. Ju i zgjidhni konfliktet së bashku.

Mos shpjegimi i problemeve tuaja dhe mendimi se duke i harruar ato do të bëjë më mirë. Punoni në çdo ngërç në lidhjen tuaj në mënyrë që ato nuk do të I’u bëjnë problem më vonë. Mos u martoni sepse mendoni se do të zgjidhë një problem. Zgjidheni problemin së pari! Nëse nuk mund të përpunoni ndonjë çështje, atëherë ju dhe partneri juaj nuk do të jeni në gjendje të komunikoni në mënyrë efektive. Zgjidhja e konflikteve dhe komprometimi në një marrëdhënie do të bëjë një themel të fortë për një martesë të shëndetshme.

 

  1. Ju bëni plane afatgjate së bashku.

Ju mund të ndryshoni gjërat në minutën e fundit dhe nuk keni për të planifikuar përtej takimit tjetër të natës së shtunë. Pasi të merrni seriozisht dhe të vendosni të angazhoni për jëri-tjetrin, ju duhet të bëni plane së bashku. Çka nëse partneri juaj dëshiron të udhëtojë nëpër botë? A jeni në rregull për të qëndruar vetëm në shtëpi apo do të shkoni me partnerin tuaj? E di se çfarë dëshiron secili prej jush dhe sigurohuni që të jeni në gjendje të punoni së bashku me këto qëllime dhe plane.

 

  1. Familjës dhe shoqërisë i’u pëlqen partneri juaj.

Kur sapo keni rënë në dashuri, mund të ndiheni sikur asgjë tjetër nuk ka rëndësi. Pasi të jeni zotuar, e kuptoni se gjithçka ka rëndësi. Fillimisht, nuk mund të kujdesesh që babai yt të mos e pëlqejë partnerin tënd. Çfarë ka rëndësi kur ju jeni ai që i takoni? Por me kalimin e kohës, kjo përçarje e vogël do të ndikojë në jetën tuaj dhe marrëdhënien tuaj. Nëse familja dhe miqtë tuaj nuk e pëlqejnë partnerin tuaj, ku është sistemi juaj i mbështetjes? A do të jeni të huaj nga miqtë tuaj dhe jo të ftuar në ngjarje familjare? Gjithashtu mbani mend se familja dhe miqtë tuaj ju njohin më së miri, dhe nëse mendojnë se ka një problem me marrëdhënien tuaj, ndoshta duhet të dëgjoni.

 

  1. Ju nuk mund ta imagjinoni jetën tuaj pa partnerin tuaj.

Në përgjithësi, ju jeni në dashuri me partnerin tuaj. Ju nuk mund ta shihni veten me askënd tjetër. Ju nuk mund ta shihni veten pa partnerin tuaj. Nëse e dini që nuk mund të jeni i lumtur me një person tjetër, dhe do të ishit jashtëzakonisht i pakënaqur pa partnerin tuaj të tanishëm, atëherë lërini të gjitha dhe gëzojeni marrëdhënien dhe martesën tuaj të dashur!

Shpërndaj
Dashuria - Probleme.me

Në Probleme.me mund të gjeni artikuj rreth marrëdhënieve, mbajtjes se suksesshme të lidhjes, storieve të dashurisë dhe shumçka tjetër. Nëse keni ndonjë sygjerim apo storie për të na treguar mund të na kontaktoni në dashuria@rilinde21.sg-host.com