Lart

7 Mënyra për të Qenë të Sapomartuar edhe Pas Disa Viteve Martese

Një martesë e shëndetshme dhe gjallëruese është diçka që të gjithë çiftet duhet të përpiqen të mbajnë, pa marrë parasysh moshën ose vitet e martuara. Marrëdhëniet e gjalla shpesh lakmohen nga të tjerët, por më shumë në mënyrë kritike, ju do të parandaloni detyrat e përditshme të jetës së përditshme nga pengimi i lumturisë afatgjate. Sidoqoftë, të dy bashkëshortët duhet të bëjnë përpjekje të qëllimshme për të parandaluar që martesa të bëhet bajate.

Gjatë fazës së muajit të mjaltit (i cili, meqë ra fjala, zgjatë më pak se një vit), çiftet përqendrojnë më së shumti vëmendjen e tyre tek bashkëshorti/bashkëshortja. Ata kurrë nuk e imagjinojnë kohën kur çdo gjë tjetër mund të konkurroje për vëmendjen e tyre. Burrat dhe gratë njësoj mbushen me energji dhe spontanitet gjatë kësaj periudhe “inkubimi”.

Tani, pas disa vitesh: bashkëshortët kanë një karrierë, familja është rritur nga një ose më shumë fëmijë, dhe shporta e rrobave është e tejmbushur – jo tamam romantike.

7 Mënyra për të Qenë të Sapomartuar edhe Pas Disa Viteve Martese

Si të ruani atë ndjenjën e “sapomartuar”

Mirë… ajo fillon me kuptimin se martesa juaj është e denjë për zotimin që keni bërë kur keni thënë, “Pranoj”. Gjithashtu, të gjitha nocionet budalla duhet të pushohen. Vetëm në filmat dhe romanet e romancave burrat dhe gratë komunikojnë pa folur, ose kanë takime romantike pa menduar apo planifikuar. Përkundër besimit popullor, dashuria kërkon përpjekje.

Për fat të mirë, ka shumë mënyra të thjeshta për ta mbajtur gjallë romancën në martesën tuaj dhe për të treguar dashurinë tuaj të vazhdueshme për bashkëshortin tuaj.

 

Veprime të thjeshta që do të ndezin një shkëndijë në martesën tuaj

Një darkë të veçantë

Bëni rezervim në restaurantin e tyre të preferuar pa ndonjë rast të veçantë. Ju jeni shoferi dhe lëni atë të shijoj disa pije. Ose, nëse nuk qëndroni dhe aq mirë financiarisht, planifikoni një piknik ose një vakt të veçantë në shtëpi me një shishe të shijëshme, por me çmim të arsyeshëm, të verës.

 

Natë për të shikuar një film

Dërgoni bashkëshortin tuaj në kinema dhe le të kënaqet me një shfaqje të zgjedhur prej tij. Juve ndoshta nuk ju pëlqejnë romancat ose filmat aksion, por martesa është për kompromise. Përsëri, nëse problem janë prapë paratë, merreni një film me qira dhe të bëni një tas të madh me kokoshka. Qëllimi është që ta bëni partnerin tuaj të ndihet mirë.

 

Një vikend vetëm

Nëse keni fëmijë, bëni plane për ata që të qëndrojnë me të afërmit në fundjavë. Përdor imagjinatën tënde. Kaloni fundjavën duke porositur ushqime dhe praktikoni gjimnastikë, bëni rezervime në një shtrat ekskluziv dhe mëngjes në mes të askundit, ose bëni një udhëtim me ski në male, edhe nëse nuk bëni ski.

 

Surprizoni njëri-tjetrin

Një nga aspektet më të mira të një marrëdhënieje të re ose të sapo martuar është elementi i vazhdueshëm i befasisë dhe i risisë. Në këtë pikë, ju dini aq shumë për bashkëshortin/en tuaj, dhe duhet mjaft mund për ta surprizuar atë.

Por, pse të mos e mendoni një mënyrë që ta zini atë vërtetë të pa përgatitur (në një mënyrë të mirë). Për shembull, dërgojini fëmijët diku kur bashkëshorti juaj vjen në shtëpi nga puna për të ngrënë një darkë intime dhe për të përfunduar gjërat në dhomën e gjumit? Kur ishte hera e fundit që keni veshur veshje të brendshme, ia keni lënë atij një shënim dashurie ose ia keni dhuruar asaj një buqetë me lule pa asnjë arsye? Është koha për t’u bërë kreativ.

 

Shikoni fotot e vjetra

Uluni së bashku dhe shikoni fotot ose albumet e vjetra. Rikujtoni kujtimet tuaja. Reflektoni mbi historinë tuaj së bashku dhe vendet që keni qenë së bashku. Ndani ca të qeshura dhe ndoshta madje edhe derdhni ca lotë së bashku.

7 Mënyra për të Qenë të Sapomartuar edhe Pas Disa Viteve Martese

Bëni dashuri

Rikujtoni kohën kur ishit adoleshent ose kur jeni takuar së pari me njëri-tjetrin. Bëni dashuri vetëm për argëtim. Nëse kjo çon deri aty atëherë shumë mirë. Por, qëllimi është që të bëni diçka argëtuese dhe ndryshe, që do të bëj dopaminin që të rrjedh përsëri.

 

Bëni diçka ndryshe

Merrni iniciativën, ashtu si keni bërë kur keni bërë takimet e para, për të planifikuar një takim zbavitës ose një aktivitet të ri. Mos bëni asgjë që zakonisht bëni. Është koha për t’u bërë kreativ. Ndoshta një ekspozitë në muze, një shfaqje arti, një dhomë shpëtimi, ose një leksion në një temë interesante? Afrojuni bashkëshortit/es tuaj me ngazëllim kur t’i thoni se ku po e dërgoni atë.

Vini re se çka kanë të përbashkët të gjitha këto ide: ato kanë nevoj për mendim dhe planifikim.

Asgjë nuk e largon shkëndijën nga martesa juaj, sikur se të konsideroni njëri-tjetrin për asgjë. Kështu që tregoni bashkëshortit/es tuaj se jeni të përkushtuar për të mbajtur një marrëdhënie të shëndetshme. Qoftë përmes një dhurate e veçantë (të brendshme femrash, lule, vegla rryme, etj.) ose një shënimi të vendosur në çantë, vazhdimisht të bëni përpjekje. Pse të mos bëhesh zilia e të gjithë miqve të tu.

Ç’është më e rëndësishmja, tregoni fëmijëve tuaj se si sillen prindërit e shëndetshëm, të dashur dhe të përkushtuar. Në fund, të gjithë do të përfitojnë nga martesa juaj e lumtur.

 

Shpërndaj
Dashuria - Probleme.me

Në Probleme.me mund të gjeni artikuj rreth marrëdhënieve, mbajtjes se suksesshme të lidhjes, storieve të dashurisë dhe shumçka tjetër. Nëse keni ndonjë sygjerim apo storie për të na treguar mund të na kontaktoni në dashuria@rilinde21.sg-host.com