Lart

A e Mbani Fjalën?

 

Të jesh partner i besueshëm dhe i sinqertë është çelësi i një martese të suksesshme

Ndërvarësia, ose të qenit në gjendje të vareni nga njëri-tjetri, është pjesë e asaj që e bën një martesë të veçantë dhe të suksesshme. Besueshmëria është një nga cilësitë më të mira që njerëzit kërkojnë tek një bashkëshort, dhe duhet të jetë. Nëse një ose të dy prej jush nuk mund të vareni nga njëri-tjetri, qëndrueshmëria e martesës suaj është e dyshimtë.

 

Kur ju bëni një premtim bashkëshortes tuaj ose thoni se do të bëni diçka për bashkëshorten apo familjen tuaj dhe pastaj nuk e mbani fjalën tuaj, ju keni poshtëruar bashkëshorten tuaj dhe keni dëmtuar martesën tuaj. Mbajtja e fjalës suaj dhe ndjekja e premtimeve tuaja ndihmon për të përforcuar besimin që bashkëshortja juaj ka në ju. Mosmbajtja e fjalës tuaj tregon bashkëshortes suaj se thjesht nuk ju intereson, pavarësisht nëse kjo është vërtetë ose jo. Kjo e bën bashkëshorten tuaj të ndjehet e padëshiruar ose të parëndësishme sikur për të nuk ia vlen përpjekja, dhe ndoshta kjo ju bën të ndiheni keq edhe juve.

A e Mbani Fjalën

Çështje prapa premtimeve

Pra, pse njerëzit thyejnë premtimet e tyre dhe nuk mbajnë fjalën e tyre? Ka një mori arsyesh të mundshme prapa kësaj dhe ndryshon për çdo individ.

Disa njerëz e minimizojnë nevojën e tyre për të tjerët, gjë që është shpesh rezultat i përvojave të hershme të fëmijërisë, ku nuk kishte një kujdestar të besueshëm. Njerëzit që kanë përjetuar këtë priren të mësojnë të kujdesen për veten e tyre, duke iu shmangur kontaktit me të tjerët për ndihmë, sepse ata nuk dinë të varen nga dikush tjetër.

 

Një arsye tjetër, ndërvarësia mund të jetë e vështirë për disa njerëz, sepse ata janë rritur në një familje të mbushur me kaos. Nuk kishte asnjë qëndrueshmëri dhe ishte model i keq (ose jo) i një martese të matur ishte gjithçka që ishte në dispozicion, kështu që ata vërtet nuk i kuptojnë nuancat e asaj se qfarë do të thotë të jenë në gjendje të llogarisin tek njëri-tjetri.

 

Njerëz të tjerë nuk dinë të jenë të sinqertë dhe të thonë jo. Ata janë njerëz që shqetësohen për mënyrën se si i shohin të tjerët, kështu që në vend që të shpjegojnë sinqerisht se përse nuk mund të bëjnë diçka, ata thonë se po dhe pastaj nuk e bëjnë.

Megjithatë, të tjerët kanë probleme me ndjenjën e kontrolluar. Bërja e diçkaje që dikush tjetër u ka kërkuar atyre të bëjnë iu lën shije të keqe, veçanërisht nëse ka probleme të tjera në marrëdhënie. Në mënyrë që të mos ndjehen se ata janë duke u kontrolluar, ata thjesht nuk bëjnë atë që ata thanë se do ta bëjnë.

 

Si ta mbani fjalën tuaj

Asnjë nga këto çështje potenciale nuk do të thotë që nuk mund të të mësojnë si të jesh një person i fjalës tënde. Me praktikën, zellin dhe të mësuarit të mendoni për nevojat e partnerit tuaj përpara vetes tuaj, ju mund të jeni partneri që ai ose ajo ka nevojë. Nëse partneri juaj gjithashtu ka probleme me të qenit i besueshëm, shembulli juaj i mirë mund të frymëzojë atë që të punojë për të qenë partneri që ju nevojitet.

 

Ja se si të filloni të punoni drejt mbajtjes së fjalës suaj:

Mos thuaj se do të bësh diçka nëse nuk mund ta bësh. Jini të hapur dhe të sinqertë, edhe nëse ndiheni sikur ju mund ta lini partnerin tuaj poshtë. Është shumë, shumë më keq për të thyer premtimin tuaj më vonë.

 

Nëse e kupton se nuk mund ta mbani premtimin, tregoni partnerin tuaj sa më shpejt që të mundeni dhe shpjegoni saktësisht se pse nuk jeni në gjendje të ndiqni. Bëni këtë lloj situate përjashtim, jo ​​rregull, veçanërisht pasi jeni duke punuar për të ndërtuar besimin.

Mos thuaj: “Unë nuk kam ndërmend të _____ (harrojë / lëndoj / mos e bëj, etj.)” Ose “harrova” ose “nuk kam pasur kohë”. Justifikimet janë të pakuptimta dhe shpesh janë një mbulesë për arsyen e vërtetë për të cilën nuk keni zgjedhur të ndiqni. Thjesht kërko falje dhe përsërisni se do të vazhdoni të punoni për të qenë një partner i besueshëm.

Mos bëni premtime që nuk mund t’i mbani. Përsëri, jini të sinqertë në lidhje me arsyet tuaja.

 

Nëse keni ndryshuar mendjen tuaj dhe nuk doni të mbani premtimin tuaj, duhet të jeni të sinqertë me bashkëshorten tuaj përse mendoni se keni bërë premtimin në radhë të parë dhe përse nuk mund të vazhdoni tani.

Nëse keni thyer një premtim sepse ju harroni shumë, merrni në konsideratë përdorimin e disa prej mënyrave të teknologjisë së lartë për t’u kujtuar për gjërat që keni thënë se do të bëni. Ju mund të merrni alarme nga e-maili, lajmërime nga programi juaj i kalendarit në kompjuterin tuaj dhe të merrni mesazhe me tekst ose zë kujtese në telefonin tuaj celular.

 

Mendoni se si ndiheni kur dikush nuk e mban premtimin e tij ose të saj. Mendoni se sa herë që personi e bën këtë, zhgënjimi dhe besimi juaj në të përkeqësohet më shumë. A është ky lloji i personit që dëshiron të jesh? Vendoseni veten në këpucët e bashkëshortes suaj.

 

Eksploroni dhe kuptoni arsyet pse nuk e mbani fjalën tuaj. A keni nevojë për këshillim për të punuar me ndonjë problem fëmijërie? A keni nevojë për trajtim për ADHD apo ndonjë shqetësim tjetër për shëndetin mendor? A ka ndonjë problem tjetër, ndoshta më të thellë, në martesë dhe po e trajton duke qenë agresiv pasiv?

Kuptoni se ka situata që janë përtej kontrollit tuaj. Për shembull, ju premtuat se do t’i çoni fëmijët në park në mënyrë që partneri juaj të ketë pak kohë, por shefi juaj thotë që duhet të qëndroni deri vonë. Problemi i vërtetë është kur ju (me vetëdije ose pa vetëdije) zgjedhni të thyeni një premtim, jo ​​kur jeta nuk e lejon.

 

Dëmtimi i premtimeve të thyera

Pavarësisht nga arsyet për mosmbajtjën së fjalës suaj, është e rëndësishme që të dy bashkëshortët të jenë në gjendje të varen nga njëri-tjetri. Ju të dy duhet të ndiqni premtimet tuaja pa u bezdisur vazhdimisht ose për të kujtuar për ta bërë këtë. Mos mbajtja e fjalës tuaj është e dëmshme për martesën tuaj dhe ju lë në rrezik për divorc.

 

Duke mos qenë një person që e mbani fjalën tuaj është gjithashtu e dëmshme për ju personalisht. Kur jeni një person i besueshëm, kjo ju tregon juve, dhe të gjithë rreth jush, se ju keni karakter, integritet dhe që mund të keni besim. Mendoni për legjendat dhe heronjtë nga filmat dhe librat, një pjesë e arsyes që ata janë heronj dhe legjenda, është se ata zakonisht ishin burra ose gra të fjalës së tyre, njerëz që mund të vlerësohen pa marrë parasysh çfarë.

 

Besimi është një nga themelet kryesore të një martese të mirë, që do të thotë se të jesh një partner i besueshëm që gjithmonë e mban fjalën e tij ose të saj mund të nënkuptojë dallimin në mes të një martese të suksesshme dhe një përpjekjeje të vështirë. Nëse deri më tani ju dhe / ose partneri juaj nuk keni qenë shumë i mirë për mbajtjen e premtimeve tuaja, bëjeni atë një qëllim për të përmirësuar. Në rastin ideal, mund të punoni së bashku, por edhe nëse thjesht punoni në ndryshimin e vetes, do të shihni përfundimisht përmirësime në bashkëshortin tuaj.

 

Mos prisni të ndryshoni brenda natës, por nëse vazhdoni të punoni në mbajtjen e premtimeve tuaja, adresoni çdo çështje të mundshme të përmendur më sipër, sigurohuni që jeni gjithmonë i sinqertë me partnerin tuaj dhe mbështesni njëri-tjetrin, do të filloni të shikoni sa e bukur është një marrëdhënie e ndërvarur. Të kesh dhe të jesh një partner i besueshëm është një dhuratë e paçmueshme që mund të bëhet për njëri-tjetrin. Dhe do të ndjeheni mirë edhe për veten tuaj.

Shpërndaj
Dashuria - Probleme.me

Në Probleme.me mund të gjeni artikuj rreth marrëdhënieve, mbajtjes se suksesshme të lidhjes, storieve të dashurisë dhe shumçka tjetër. Nëse keni ndonjë sygjerim apo storie për të na treguar mund të na kontaktoni në dashuria@rilinde21.sg-host.com