Lart

Keshilla për të Mbajtur një Martesë kur jeni Larg Njeri Tjetrit

Të qenit në një martesë me distancë të gjatë krijon komplikime dhe mund të bëjë një martesë edhe më sfiduese. Këtu janë disa këshilla për ta mbajtur martesën tuaj të fortë edhe pse nuk jetoni nën të njëjtën çati.

Këshilla për të Mbajtur një Martesë me Distancë të Gjatë

Ja se si:

 • Çelësi, siç është në të gjitha marrëdhëniet, është komunikimi. Mbajini linjat e komunikimit të hapura çdo ditë. Dërgo fotografi, Skype njëri-tjetrin, dërgoni mesazhe me tekst, video të shkurtra në internet.
 • Është jetësore që të dy jeni të përkushtuar ndaj njëri-tjetrit dhe me të vërtetë besoni në martesën tuaj.
 • Martesa juaj në distancë të gjatë do të dështojë nëse ka një mungesë besimi mes jush.
 • Edhe pse jeni larg njëri-tjetrit, bëni kohë për njëri-tjetrin. Ju mund ta bëni këtë duke dërguar një letër dashurie, një email, duke shkruar në një ditar, duke ëndërruar për bashkëshortin tuaj, ose duke biseduar në internet ose nëpërmjet mesazheve tekstuale.
 • Ndani pritjet tuaja për të qenë larg njëri-tjetrit. Gjithashtu, ndani pritjet tuaja për të qenë përsëri së bashku.
 • Jini të sinqertë në lidhje me shqetësimet tuaja dhe frikën për ndarjen tuaj.
 • Kini një dialog të përditshëm me njëri-tjetrin.
 • Mbani një ditar të përditshëm.
 • Jepni njëri-tjetrit një jastëk aromatikë ose këmishë për të ndihmuar në mbajtjen e pranisë tuaj me ta.
 • Planifikoni një udhëtim, disa ditë larg së bashku, ose disa aktivitete zbavitëse (përveç seksit) për të bërë kur bëheni bashkë.
 • Pasurojeni komunikimin tuaj online me karta elektronike, muzikë, poezi, filma dhe tregime.
 • Me më shumë mundësi për të shikuar filma dhe shfaqje televizive në internet, të dy mund të shikoni një shfaqje dhe pastaj flisni, bisedoni ose të shkruani në lidhje me të me njëri-tjetrin.
 • Dërgoni shpesh pako të ndryshme kujdesi për njëri-tjetrin.
 • Luani lojra online së bashku.
 • Surprizoni njëri-tjetrin në një kohë me një telefonatë.

 

Këshilla

Mos supozoni se pabesia do të ndodhë për shkak të ndarjes tuaj fizike. Shumica e martesave në distancë të gjatë nuk duhet të merren me këtë dhimbje për shkak të dashurisë dhe angazhimit që bashkëshortët ndjejnë për njëri-tjetrin.

Pasi që nuk mund ta lexoni komunikimin joverbal të njëri-tjetrit, përdorni simbolet ose fjalët ose fytyrat e lumtura për të përshkruar më mirë mendimet tuaja.

Kur të bëheni bashkë bashku, mos nxitoni për të bërë gjëra  rreth shtëpisë menjëherë. Lejoni bashkëshortit të kthyer që të ketë pak kohë për t’u përshtatur në kthyerjen në shtëpi.

 

Shpërndaj
Dashuria - Probleme.me

Në Probleme.me mund të gjeni artikuj rreth marrëdhënieve, mbajtjes se suksesshme të lidhjes, storieve të dashurisë dhe shumçka tjetër. Nëse keni ndonjë sygjerim apo storie për të na treguar mund të na kontaktoni në dashuria@rilinde21.sg-host.com