Lart

Mbajtja e një Martese të Lumtur me Pak Stres

Ata që janë të martuar e dinë se martesa mund të përjetojë rrugë të vështira në çdo moment. Kur ndodh herët në martesë, kjo mund të jetë mjaft alarmante dhe ndoshta duhet të jetë. Ndërsa studimi i temës së suksesit martesor dhe të divorcit gjithnjë e më shumë, hulumtimet tregojnë se si një çift bashkëshortor dy vjetët e tyre të para së bashku mund të bëjnë mirë ose të prishin martesën e tyre.

Mbajtja e një Martese të Lumtur me Pak Stres

Dy vitet e para parashikojnë fatin martesor afatgjatë

Një studim është bërë mbi parashikuesit e kënaqësisë martesorë dhe stresore. Ky studim tregoi se qiftet e rimartuara dhe ndryshimet në bashkimin e tyre gjatë dy viteve të para parashikojnë fatin martesor të tyre afatgjatë pas trembëdhjetë vjetësh zhgënjim-siç pasqyrohet në një pakësim dashurie, një rënie në dashuri të hapur, një pakësim e bindjes se bashkëshorti i një personi tjetër është i përgjegjshëm dhe një rritje e ambivalencës – dallojnë  çiftet që drejtohen për divorc nga ata që krijojnë një lidhje të qëndrueshme martesore.

Studiuesit zbuluan gjithashtu se “dallimet midis grupeve të lumtura martesore dhe të palumtura janë të dukshme menjëherë pas lidhjes”.

Përballje me mërzinë pas muajit të mjaltit

Nëse e gjen veten paksa në depresion pas martesës suaj, është në rregull. Mërzia pas muajit të mjaltit është normale. Ju të dy jeni kapur në përgatitjet e dasmës që kërkojnë kohë. Është një bast i sigurt që të mos stresoheni për t’u marrë me to, do të keni një ndjenjë humbjeje. Është e ngjashme me pushimin -pas pushimit që shumë njerëz përjetojnë.

Megjithatë, është e rëndësishme të mos e injoroni këtë periudhë depresioni. Të jesh i përgatitur për mërzitë e reja mund të të ndihmojë t’i kalosh. Është koha për të kaluar në vendosjen e skenës martesore për pjesën tjetër të jetës tuaj së bashku. Siç është përmendur nga studimi i Dr Huston, një përparësi kryesore për të porsamartuarit duhet ta mbajnë gjallë romancën.

Ka edhe prioritete të tjera që një qift duhet të përballet. Disa qëllime të mëdha që duhet të zgjidhen në vitin e parë përfshijnë mënyrën e shpënzimit dhe trajtimit të parave, cili do të bëjë atë punë, mënyrat për të kaluar kohën e lirë, gjetjen e kohës për të bërë seks, kuptimin e dallimeve në fe, të mësojnë se si të merren me konfliktin, dhe të diskutojnë pritjet. Për fat të keq, shumë çifte i shmangen temave që mund të nxehen, por duke bërë kështu, do të bëjnë një dëmtim për bashkimin tuaj.

Paralajmrimet në martesat e hershme:

 • Mungesa e romancës dhe intimitetit
 • Paaftësia për t’u argëtuar së bashku
 • Egoizmi
 • Frika nga konflikti
 • Mungesa e respektit
 • Mbi angazhimin e kohës për gjëra të tjera
 • Shpenzime të shumta
 • Shumë varësi nga prindërit
 • Problemet seksuale
 • Varësia dhe / ose abuzimi i substancave
 • Abuzimi emocional dhe / ose fizik
 • Pritjet jorealiste
 • I martuar shumë i ri ose për arsye të gabuara

Çfarë duhet të bëni nëse po luftoni

Gjëja më e mirë për të bërë është të keni një bisedë të hapur dhe të sinqertë me bashkëshortin tuaj, pa fajësuar, për shqetësimet tuaja. Ju mund të filloni duke thënë diçka si: “Unë mendoj se ne të dy po përpiqemi të përshtatemi sit ë martuar”. Nga këtu ju mund të kuptoni se cilat opsione mund të jenë një përshtatje e mirë për të dy. Mund lexoni libra për vetë ndihmë, duke kërkuar udhëzime nga shtëpia juaj e adhurimit, një klasë për arsimin e martesës ose terapi për çifte.

 

Ndërtoni themelin për një martesë të suksesshme

Megjithëse vitet e para të të cilave thuhet se janë më të vështirat, shpesh kujtohen si më të mirat. Ata mund të jenë një kohë e madhe e intimitetit dhe zbulimit. Ka aq shumë për të mësuar rreth njëri-tjetrit dhe aq shumë për t’i shprehur njëri-tjetrit. Gjatë fazës së parë të martesës, të dy mund të ndërtoni themelin dhe të vendosni skenën për një martesë të gjatë dhe të kuptimshme. Pra gëzohuni dhe romantizoni njëri-tjetrin!

 

Shpërndaj
Dashuria - Probleme.me

Në Probleme.me mund të gjeni artikuj rreth marrëdhënieve, mbajtjes se suksesshme të lidhjes, storieve të dashurisë dhe shumçka tjetër. Nëse keni ndonjë sygjerim apo storie për të na treguar mund të na kontaktoni në dashuria@rilinde21.sg-host.com