Lart

5 Mënyra për të Ditur Nëse i Pëlqeni Dikujt

Kur takoni dikë për herë të parë, sidomos në një takim romantik, shpesh e dini shpejt nëse pëlqeni atë person-por si ta dini nëse ju i pëlqeni atyre?

Janë disa shenja joverbale që menjëherë ju bëjnë të ditur nëse dikush është i interesuar për ju:

Pëlqimi nga tjerët

  1. Kontakt i ndërsjelltë me sytë

Njerëzit shikojnë njerëzit që u pëlqejnë dhe shmangin shikimin nga njerëzit që nuk i pëlqejnë. Neuro kemikali oksitocina mund të jetë përgjegjës për rritjen e kontaktit me sy. Nivelet e rritura të oksitocinës rritin vështrimin e përbashkët në sy dhe sigurojnë një ndjenjë mirëqenjeje, e cila rrit tërheqjen reciproke.

Oksitocina gjithashtu rrit zgjerimin e bebëzës së syrit, gjë që tregon interes. Sa më i gjerë të jetë zgjerimi, aq më shumë njerëzit tërheqin njëri-tjetrin. Gjatë shekullit të kaluar, Kleopatra, me sa duket gruaja më tërheqëse e kohës së saj, zgjeronte bebëzat e syve të saj me atropine për ta bërë veten të dukej më sensuale.

Ekziston një vijë e hollë midis kontaktit të shtuar të syve dhe shikimit të ngulitur, i cili është i pasjellshëm. Ju mund të rritni shikimet e ndërsjellta duke ruajtur kontaktin me sy kur e ktheni kokën tuaj për të shkëputur vështrimin; personi tjetër nuk e percepton shikimin tuaj të zgjatur si të ngulitur sepse koka juaj po kthehet. Nëse personi me të cilin jeni mban kontaktin me sy, ata ju pëlqejnë juve.

  1. Një prekje e lehtë

Njerëzit shpesh prekin personin që u pëlqen. Në marrëdhëniet romantike, gratë mund të prekin lehtë krahun e personit me të cilin po flasin. Kjo prekje e lehtë nuk është ftesë për një takim seksual; ajo thjesht tregon se ju pëlqen. Meshkujt shprehin pëlqimin e tyre për burra të tjerë duke u goditur me grusht në gjoks, ose duke e goditur me lehtësi personin tjetër mbi shpatulla me grusht të mbyllur.

Meshkujt ngjashëm shprehin edhe pëlqimin ndaj grave duke u angazhuar në aktivitete të gjalla fizike. Një formë e prekjes është rregullimi. Hejqa e ndonjë fije pluhuri nga veshja e një personi tjetër ose drejtimi i një kravate të shtrembër tregon se personi ju pëlqen. Prekja është një tregues i mirë që një person ju pëlqen ose nuk ju pëlqen.

Nëse ju kontaktoni rastësisht me një person tjetër dhe ata papritmas largohen, personi nuk ju pëlqen ose nuk është gati për një marrëdhënie më intime.

  1. Mbështeten tek ju

Orientimi i trupit është një tregues i rëndësishëm që personi me të cilin po flet ju pëlqen. Njerëzit mbështeten te njerëzit që u pëlqejnë dhe distancohen nga njerëzit që nuk i pëlqejnë. Mbështetja tek ju  rritet ndërsa raporti rritet.

Për shembull, nëse dy njerëz janë ulur pranë njëri-tjetrit, kokat e tyre do të kthehen në drejtim të njëri-tjetrit. Tjetra, supet e tyre do të kthehen në drejtim të njëri-tjetrit. Pas kësaj, bustet e tyre do të kthehen tërësisht ndërsa përballen me njëri-tjetrin. Së fundi, dy njerëzit do të mbështeten drejt njëri-tjetrit.

  1. Pasqyrimi i veprimeve

Njerëzit që duan njëri-tjetrin, pasqyrojnë pozicionet e njëri-tjetrit. Pasqyrimi mund të ndihmojë në vendosjen e raportit dhe mund të përdoret gjithashtu për të testuar nëse personi me të cilin po flet ju pëlqen.

Kjo dërgon një sinjal nënndërgjegjësues tek personin me të cilin ju jeni duke folur që ju po e pëlqeni atë; nga ana tjetër, ata janë të predispozuar të pëlqejnë ty. Kur takoni dikë, pasqyroni pozitën e trupit të tyre. Në ndonjë moment më vonë në takim, ndryshoni pozicionin e trupit tuaj. Nëse personi tjetër ju pasqyron brenda disa sekondave, ata ndoshta ju pëlqejnë.

  1. Pengesat

Njerëzit që duan secilin, largojnë çdo pengesë mes tyre. Njerëzit të cilët nuk e pëlqejnë personin me të cilin ata janë, shpesh vendosin barriera ndërmjet tyre dhe personit që nuk u pëlqen. Barrierat përfshijnë sende personale si çantë, gazeta, revista, gota, jastekë dhe sende të ngjashme.

Pengesa nuk do të thotë domosdoshmërisht se personi nuk ju pëlqen, por ju bën të ditur se raporti nuk është vendosur ende. Një filxhan ose një gotë mund të përdoret për të monitoruar pëlqimin: Nëse personi me të cilin jeni, vendosë filxhanin ose gotën në mes të juve dyve, formon një pengesë që sinjalizon se raporti ende nuk është vendosur.

Ndërsa biseda vazhdon, monitoroni ku po e vendos filxhanin ose gotën e tij/saj. Nëse e vendosin atë në njërën anë ose në tjetrën, duke hequr barrierën mes jush, ata ndoshta ju pëlqejnë.

Vëzhgimi i sjelljeve joverbale ju lejon të monitoroni progresin e procesit të ndërtimit të raportit dhe t’ju lejojë të dini nëse personi me të cilin jeni ju pëlqen. Sjelljet joverbale gjithashtu predispozitojnë personin që ju pëlqeni të ndërveprojnë me ju, gjë që ju jep mundësinë për të zhvilluar marrëdhënien tuaj në kushte të favorshme.

Shpërndaj
Dashuria - Probleme.me

Në Probleme.me mund të gjeni artikuj rreth marrëdhënieve, mbajtjes se suksesshme të lidhjes, storieve të dashurisë dhe shumçka tjetër. Nëse keni ndonjë sygjerim apo storie për të na treguar mund të na kontaktoni në dashuria@rilinde21.sg-host.com