Lart

8 Problemet e Zakonshme në Jetën Martesore

Ka shumë probleme të zakonshme në jetën martesore dhe shumë prej tyre mund të shmangen, rregullohen ose zgjidhen duke përdorur metoda dhe teknika të ndryshme. Këtu ka probleme të ndryshme në jetën martesore që janë të zakonshme.

 

Mosbesimi

Pabesia është një problem i zakonshëm në lidhje. Ajo përfshin tradhëtinë dhe aferat emocionale. Raste të tjera që përfshihen në pabesi janë lidhjet një natëshe, pabesi fizike, marrëdhënie interneti, si dhe afera të gjata dhe afatshkurtra.

Pabesia ndodh në një marrëdhënie për shumë arsye të ndryshme; është një problem i zakonshëm dhe një që çiftet e ndryshme po luftojnë për të gjetur një zgjidhje.

Probleme me martese

 

Dallimet seksuale

Intimiteti fizik është i domosdoshëm në një marrëdhënie afatgjate, por është edhe shkaku kryesor i një prej problemeve më të zakonshme të martesës, të problemeve seksuale. Problemet seksuale mund të shfaqen në një lidhje për disa arsye.

Problemi më i zakonshëm seksual brenda një martese është humbje e dëshirës seksuale. Shumë njerëz kanë përshtypjen se vetëm gratë përjetojnë probleme me epsh, por burrat gjithashtu përjetojnë të njëjtën gjë. Në raste të tjera, problemet seksuale mund të jenë për shkak të preferencave seksuale të bashkëshortit.

Një person në marrëdhënie mund të preferojë gjëra të ndryshme seksuale se partneri tjetër, gjë qe bën që njëri partner të mbetet i pakënaqur.

 

Vlerat dhe besimet

Sigurisht, do të ketë dallime dhe mosmarrëveshje brenda një martese, por disa dallime janë tepër të rëndësishme për t’u injoruar, siç janë vlerat dhe besimet kryesore. Njëri partner mund të ketë një fe dhe tjetri mund të ketë një besim ndryshe. Siç mund ta keni menduar, kjo mund të shkaktojë probleme të mëdha poshtë vijës kur njëri partner do të lodhet duke bërë gjërat veç e veç, siç janë shkuarja në vende të ndryshme të adhurimit.

Problemet e tilla martesore janë shumë të zakonshme në martesat ndër-kulturore. Dallimet e tjera përfshijnë vlerat thelbësore. Këto përfshijnë mënyrën si rriten fëmijët dhe gjërat që u mësuan gjatë fëmijërisë së tyre, siç është përcaktimi i së drejtës dhe se gabuarës. Meqë të gjithë nuk rriten me të njëjtat sisteme besimi, morali dhe qëllimi, ka shumë vend për debat dhe konflikt brenda lidhjes.

 

Fazat e jetës

Shumë njerëz nuk i marrin parasysh fazat e jetës së tyre kur vjen puna për një lidhje. Në disa raste, problemet e martesës ndodhin thjesht sepse të dy bashkëshortët nuk i përshtaten më njëri-tjetrin dhe duan më shumë nga dikush tjetër.

Kjo është një çështje e përbashkët midis çifteve të martuara që kanë një diferencë të madhe të moshës nëse është një burrë më i vjetër dhe gruaja më e re ose grua më e vjetër dhe një burrë më i ri. Personalitetet ndryshojnë me kohë dhe çiftet nuk mund të mbeten aq të pajtueshme sa ata që kanë qenë dikur.

Çiftet me dallim në moshë, të cilët janë në faza të ndryshme të jetës, përballen me këtë problem në martesë.

 

Situata traumatike

Kur çiftet kalojnë nëpër incidente traumatike, ajo vetëm shton më shumë sfidë në problemet martesore. Situatat traumatike janë probleme të tjera që çiftet mund të përjetojnë. Shumë ngjarje traumatike që ndodhin janë ndryshimi i jetës.

Për disa çifte të martuar, këto situata traumatike bëhen probleme, sepse njëri partner nuk e di se si të merret me situatën në fjalë. Njëri partner mund të mos dijë apo kuptojë, sesi të funksionojë pa partnerin tjeter për shkak të të qenurit në spital apo i shtrirë.

Në situata tjera, njëri partner mund të ketë nevojë për kujdes gjatë gjithë ditës dhe natës, duke i bërë ata kështu të varur vetëm nga partneri i tyre. Ndonjëherë, presioni është tepër i madh dhe përgjegjësia është shumë e madhe për t’u përballur, kështu që marrëdhënia merr tatëpjetën derisa të vijë në një fund të plotë.

 

Stresi

Stresi është një problem i zakonshëm në jetën martesore që shumica e çifteve do të përballen të paktën një herë brenda lidhjes së tyre. Stresi brenda një lidhje mund të shkaktohet nga shumë situata dhe raste të ndryshme, duke përfshirë gjendjen financiare, familjare, mendore dhe sëmundjet.

Problemet financiare mund të rrjedhin nga njëri partner që humbet punën ose duke u ulur në pozitë në punën e tyre. Stresi nga familja mund të përfshijë fëmijë, probleme me familjen e tyre ose me familjen e bashkëshortit. Stresi nxitet nga shumë gjëra të ndryshme. Si stresi menaxhohet dhe trajtohet mund të krijojë më shumë stres.

Mërzia

Mërzitja është një problem martesor i nënvlerësuar, por serioz. Me kalimin e kohës disa partner bëhen të mërzitur me lidhjen e tyre. Ata mund të lodhen nga gjërat që ndodhin brenda lidhjes. Në këtë situatë, për të qenë i mërzitur me marrëdhënien është bërë e parashikueshme.

Një çift mund të bëjë të njëjtën gjë çdo ditë për shumë vite pa ndryshim ose pa shkëndijë. Një shkëndijë zakonisht përbëhet nga bërja e gjërave spontane kohë pas kohe. Nëse një marrëdhënie ka mungesë të aktiviteteve spontane, ekziston një shans i mire që mërzitja të bëhet problem.

 

Xhelozia

Xhelozia është një tjetër çështje e zakonshme që shkakton martesën të prishet. Nëse keni një partner tepër xheloz, të jesh me ta dhe rreth tyre mund të bëhet një sfidë. Xhelozia është e mirë për çdo marrëdhënie, për sa kohë që një person nuk është tepër xheloz.

Personat e tillë do të mbizotërojnë: ata mund të vënë në dyshim se me kë po flisni në telefon, përse po flisni me ta, si i njihni ata dhe për sa kohë i keni njohur ata etj. Duke pasur një partner teper xheloz mund të vendos tendosje mbi lidhjen; shumë stres përfundimisht do të përfundojë një marrëdhënie të tillë.

 

Shpërndaj
Dashuria - Probleme.me

Në Probleme.me mund të gjeni artikuj rreth marrëdhënieve, mbajtjes se suksesshme të lidhjes, storieve të dashurisë dhe shumçka tjetër. Nëse keni ndonjë sygjerim apo storie për të na treguar mund të na kontaktoni në dashuria@rilinde21.sg-host.com