Lart

Kur Prindërit Tuaj Nuk e Miratojnë Martesën Tuaj

Mund të jetë shkatërruese kur mendoni se e keni gjetur  personin e duhur dhe prindërit tuaj mendojnë se ai ose ajo është e gjitha e gabuar për ty. Nëse jeni pranë prindërve tuaj, ju doni miratimin e tyre kur merrni këtë hap të madh, por gjithashtu dëshironi të qëndroni besnik ndaj personit që po merrni përsipër për të shpenzuar pjesën tjetër të jetës suaj. Rezultati: Jeni i shembur me SH të madhe. Këtu është se çfarë të bëni (dhe jo) kur gjeni veten në këtë situatë të pavendosur.

Kur Prindërit Tuaj Nuk e Miratojnë Martesën Tuaj

Bisedoni (dhe dëgjoni) me prindërit tuaj

Bëni një bisedë të sinqertë me njerëzit tuaj rreth asaj se pse ata nuk e pëlqejnë partnerin tuaj ose nuk e miratojnë bashkimin tuaj. Me qetësi dhe me respekt lejojini ata të shprehin kundërshtimet e tyre. Mund të rezultojë se ata thjesht nuk kanë pasur mjaft mundësi për ta njohur me të vërtetë atë. Ose kundërshtimi i tyre bazohet në një keqkuptim të një lloji. Nëse ju mund të gjeni thelbin e problemit, ju mund të jeni në gjendje t’i siguroni ata që e/i fejuara/i juaj do të bëjnë një bashkëshort/e ideal.

Në anën tjetër, ekziston edhe mundësia që prindërit tuaj të kenë një çështje legjitime me të fejuarin tuaj: Ndoshta ai ose ajo ju ka tradhëtuar në të kaluarën ose ka qenë shumë kontrollues apo kërkues. Ju mund të kuptoni që shqetësimet e prindërve tuaj janë të vlefshme dhe se duhet t’i merrni ato seriozisht dhe ndoshta t’i flisni me një mik të besuar ose me një anëtar të familjes.

Në fund: Ju nuk mund të pëlqeni atë që prindërit tuaj po thonë në lidhje me të tjera të rëndësishme, por nëse nuk keni dëshmi të forta (për shembull, ndoshta ata kanë paragjykuar kundër racës ose fesë së tij), ju duhet t’u jepni atyre përfitim se dyshimi se këshilla e tyre vjen nga një vend dashurie dhe mbrojtjeje ndaj jush.

 

Lejoji ata ta njohin më mirë të dashurën/in

Nëse mendoni se më shumë kohë së bashku, mund t’i ndihmojë prindërit të ndihen më mirë me partnerin tuaj dhe ta shohin atë si ju, kërkoni dhe inkurajoni këto mundësi – i ftoni ata për darkë ose për një shërbim fetar apo ngjarje sportive. Nxitni partnerin tuaj për të diskutuar kujtimet, ëndrrat dhe qëllimet e fëmijërisë, kështu që prindërit tuaj mund ta njohin më mirë atë. Duke ju parë të dy bashkë dhe duke dëshmuar dashurinë tuaj, mund t’i ndihmoni ata të bindën që i fejuari juaj do të jetë partner përkrahës dhe i përkushtuar i jetës – dhe një bir apo një bijë që ata me kënaqësi mund ta mirëpresin në familje.

 

Merrni parasysh këshillimin

Një palë e tretë objektive, siç është martesa e licencuar dhe terapisti familjar ose anëtar i klerit, mund të jetë shumë i dobishëm në marrjen e të gjithë juve për të përmirësuar komunikimin dhe për të gjetur zgjidhje të qëndrueshme për këtë mosmarrëveshje. Këshilltari gjithashtu mund të ndihmojë në lehtësimin e formimit të një strukture të re familjare që përfshin bashkëshortin tuaj.

Një opsion tjetër: Ju dhe partneri juaj mund të pranoni të merrni pjesë në këshillimin paramartesor apo në një fundjavë “Takim i Angazhuar”. Kjo mund të ndihmojë në lehtësimin e frikës së prindërve që ju po martoheni shumë shpejt, martoheni për arsye të gabuara, martoheni shumë të rinj ose martoheni me personin e gabuar.

 

Plani për të ardhmen

Nëse prindërit vazhdojnë të mos e pëlqejnë bashkëshortin tuaj edhe pas martesës tuaj, flisni për kufijtë dhe kufizimet që të dy ju duhet të vendosni në marrëdhënien tuaj me prindërit tuaj, kështu që mosmiratimi i tyre nuk bëhet një çarje mes jush dhe bashkëshortit tuaj.

Vendosni së bashku, për shembull, nëse bashkëshorti juaj do të marrë pjesë në tubimet tuaja familjare ose do të vizitojë prindërit tuaj me ju. Vetëm mos lejoni bashkëshortin tuaj të distancohet nga prindërit tuaj. Nëse vendosni të ndiqni vetëm funksionet dhe ngjarjet (ose me fëmijët tuaj) për të mbrojtur bashkëshortin tuaj, kjo është një gjë. Por kuptojeni se izolimi nga miqtë dhe familja është një flamur i kuq në martesën tuaj.

Kur Prindërit Tuaj Nuk e Miratojnë Martesën Tuaj

Taktika për të shmangur

Mos përdorni kërcënime emocionale ndaj prindërve tuaj për t’i bërë ata të vijnë përreth – edhe nëse këtu përfshihet një shtatzëni dhe ju jeni një i mitur që ka nevojë për miratimin e tyre ligjor për t’u martuar. Kuptoni se nëse ju dhe partneri juaj jeni me të vërtetë në dashuri, duke pritur disa vjet që të martoheni kjo nuk do ta shkatërrojnë dashurinë tuaj për njëri-tjetrin.

Mos lejoni që rezervat e prindërve tuaj të shkatërrojnë marrëdhënien tuaj me të fejuarin ose bashkëshortin tuaj. Studimet tregojnë se kundërshtimi prindëror i bashkëshortit mund të krijojë mosbesim, kritikë dhe konflikt në martesë. Ajo gjithashtu mund të jetë një temë e përsëritur e argumenteve tuaja që mund të ngasin një çarje mes jush të dyve. Nëse kjo ndodh, mendoni të vizitoni një këshilltar martese.

Mos lejoni që konflikti të përshkallëzohet deri në pikën e shkatërrimit të marrëdhënies tuaj me prindërit tuaj. Konsideroni pasojat e një largimi afatgjatë nga prindërit tuaj dhe ndoshta gjyshërit tuaj, vëllezërit e motrat dhe anëtarët e tjerë të familjes. Kuptoni se grindja dhe zemërimi mund të dëmtojë edhe shëndetin tuaj.

Mos injoroni mendimet e dyta. Nëse keni rezerva për lidhjen tuaj, shtyjeni dasmën tuaj derisa të jeni të sigurtë se jeni duke bërë vendimin e duhur. Sigurohuni që është më pak traumatike të mos martoheni sesa të bëhet divorci.

 

Një fjalë nga Probleme.me

Një prind që nuk pranon zgjedhjen tuaj nuk është një gjë e re. Megjithatë, është e dhimbshme. Një pjesë e rritjes përfshin marrjen e vendimeve vet, bazuar në vlerat me të cilat jeni rritur. Mos prisni që prindërit tuaj të përqafojnë dikë që ka një varësi, varet prej jush, ju lëndon në ndonjë mënyrë ose ju trajton me mosrespekt. Por, nëse ka disa shqetësime që mund të hetohen, ju dhe partneri juaj si një ekip mund të bëni një përpjekje të madhe për të bërë pjesën tuaj në përmirësimin e situatës.

 

Shpërndaj
Dashuria - Probleme.me

Në Probleme.me mund të gjeni artikuj rreth marrëdhënieve, mbajtjes se suksesshme të lidhjes, storieve të dashurisë dhe shumçka tjetër. Nëse keni ndonjë sygjerim apo storie për të na treguar mund të na kontaktoni në dashuria@rilinde21.sg-host.com