Lart

Lërini Mardhëniet që ju Stresojnë

Hulumtimet tregojnë se të kesh miqësi ambivalente në lidhjet tuaja të jetës, ku ndërveprimet ndonjëherë janë mbështetëse dhe pozitive dhe nganjëherë armiqësore ose negative – mund të shkaktojnë më shumë stres se marrëdhëniet që janë vazhdimisht negative. Kjo është pjesërisht sepse kurrë nuk qetësoheni kur jeni rreth këtyre njerëzve, por nuk e mbani plotësisht kujdesin tuaj, kështu që ju jeni më të prekshëm kur ka konflikt.

Është e ngjashme me stresin kronik, ku trupi juaj kurrë nuk rimëkëmbet plotësisht nga stresi që përjeton para se të shkaktohet nga stresori tjetër që ju hasni në jetë. Në fund të fundit, ajo merr një numër të mjaftueshëm.

Lërini Mardhëniet që ju Stresojnë

Përveç kësaj, konflikti i marrëdhënieve dhe stresi kanë treguar se kanë një ndikim të qartë negativ mbi shëndetin, duke prekur tensionin e gjakut, duke kontribuar në sëmundjet e zemrës dhe duke u ndërlidhur me gjendjet e tjera. Konfilktet në lidhjet tuaja vërtetë se kanë ndikim për shëndetin tuaj fizik dhe ndikojnë në mirëqenien tuaj emocionale poashtu.

Kjo mund të jetë e përafërt në psikologjinë tuaj dhe mund të të lërë të ndiheni të zhgënjyer dhe të tronditur dhe më pak të sigurt në trajtimin e stresit tjetër që hasni në jetë.

Kjo është arsyeja pse është në interesin tuaj më të mirë për të rivlerësuar marrëdhëniet tuaja, për të identifikuar tatimet dhe për të minimizuar ose madje eliminuar këto marrëdhënie negative në jetën tuaj. Plani i mëposhtëm mund t’ju ndihmojë të minimizoni stresin e marrëdhënieve ambivalente kur keni nevojë.

 

Marrëdhëniet e Rrethit Social

Bëni një listë të miqësive në jetën tuaj. Përfshini të gjithë ata që mendoni kur mendoni për ‘miqtë’ tuaj, duke përfshirë ato që shihni vetëm në mediat sociale, ato që shihni rregullisht dhe të gjithë në mes. Përfshini edhe partnerë romantikë, nëse ata janë në jetën tuaj tani ose mund të kthehen në jetën tuaj në një moment.

 

Vlerësimi i një marrëdhënieje: Pyetje për të kërkuar

Rretho emrat e njerëzve që e dini se janë pozitive: ata që ju përkrahin kur ndiheni keq dhe me të vërtetë ndajnë gëzimin me ju kur ndodhin gjëra të mira për ju. Sa për të tjerët, vlerësoni marrëdhënien me sinqeritet për të parë nëse kjo është një përfitim ose një dëm për ju. Pyetjet e mëposhtme mund të ndihmojnë:

  • A është ky personi që unë do të zgjedhja të kisha në jetën time nëse takohemi sot? Apo e kam mbajtur këtë marrëdhënie jashtë vesit?
  • A më bën ky person të ndihem mirë për veten time? A ndihem parehatshëm rreth tyre?
  • A është ky mik konkurrent me mua në mënyrë negative?
  • A më pëlqen kush jam kur jam me ta? Apo duket sikur nxjerrim më të keqen në njëri-tjetrin?
  • Sa thellë mund t’i besoj këtij personi? A mund të mbështetem në të nëse do të kisha nevojë? A mund t’i ndaj lirisht ndjenjat e mia?
  • A kemi interesa dhe vlera të përbashkëta? Nëse jo, përfitoj nga dallimet?
  • A po marr po aq sa po jap?
  • Nëse i dhashë kësaj marrëdhënie përpjekjet që meriton, a do të përfitonte nga unë dhe të përmirësonte jetën time?

Pas përgjigjes ndaj disa prej këtyre pyetjeve, duhet të keni një pasqyrë më të qartë nëse kjo marrëdhënie është pozitive ose negative për ju. Rretho emrin e personit nëse besoni që marrëdhënia është pozitive dhe mbështetëse, apo nëse mund të jetë, duke pasur një sasi të përshtatshme kohe dhe energjie. Përndryshe, kalojeni emrin.

 

Shikoni përpara

Tani përqendrohuni më shumë në marrëdhëniet që keni me njerëzit, emrat e të cilëve janë të rrethuar. Mos harroni se marrëdhëniet, kur janë të shëndetshme dhe mbështetëse, ia vlen koha dhe energjia që i vendosni në to dhe u jepni atyre kohën që ata meritojnë.

Sa i përket emrave që janë kaluar, ju mund të vendosni nëse doni të mbani ato duke i dërguar kartat e festave dhe të mbani një raport miqësor kur i shihni ato rastësisht, ose nëse doni të bëni një pushim të pastër. Por mos u lejoni atyre të vazhdojnë të shtojnë stresin dhe negativitetin në jetën tuaj. Rezervoni energjinë tuaj për miqtë tuaj të vërtetë.

Nëse disa nga emrat që hasni janë ato të anëtarëve të familjes, bashkëpunëtorëve, ose personave që për ndonjë arsye tjetër janë të vështirë për t’u eliminuar apo edhe për të shmangur, ky artikull që merret me njerëz të vështirë mund t’ju ndihmojë të merreni me ta në një mënyrë që do të zvogëlojë stresin që ata mund të sjellin në jetën tuaj.

Shpërndaj
Dashuria - Probleme.me

Në Probleme.me mund të gjeni artikuj rreth marrëdhënieve, mbajtjes se suksesshme të lidhjes, storieve të dashurisë dhe shumçka tjetër. Nëse keni ndonjë sygjerim apo storie për të na treguar mund të na kontaktoni në dashuria@rilinde21.sg-host.com