Lart

Sa Stres Mund të Shkaktojë Epshi i Ulët

Nga shqetësimi për paratë në afate të vogla në punë, stresi në jetën tuaj mund të çojë në epsh të ulët. Ballafaqimi me kaq shumë shqetësime mund të ndikojë në jetën tuaj seksuale, duke e përkeqësuar problemin duke shtuar potencialisht çështjen e lidhjes në problem.

Sa Stres Mund të Shkaktojë Epshi i Ulët

Përgjigjet e stresit dhe epshi i ulët

Kur reagoni ndaj stresit, trupi juaj kalon nëpër një seri ndryshimesh në mënyrë që t’ju përgatisë të ikni ose të qëndroni dhe të luftoni. Një pjesë e kësaj përgjigjeje është lirimi i hormoneve, të tilla si kortizol ose epinefrin. Nëse përgjigja juaj e stresit nuk është e kundërt, ajo mund të kontribojë në një gjendje të njohur si stresi kronik, duke ndikuar në shëndetin tuaj fizik në shumë mënyra, duke përfshirë edhe shkaktimin e një epshi të ulët.

Nëse dyshoni se stresi i jetës po vë brengosje në epshin tuaj, një nga zgjidhjet e para që duhet keni parasysh është menaxhimi i simptomave. Nëse e ktheni përgjigjen tuaj të stresit duke përdorur teknika efektive qetësuese, si ushtrimet e frymëmarrjes ose meditimi, nuk do të keni aq shumë shqetësime hormonale nga stresi kronik.

Ju gjithashtu duhet të konsideroni strategji specifike për trajtimin e shqetësimit ose ankthit në fusha të tjera të jetës tuaj në mënyrë që ata të mos kenë ndikim në jeten tuaj seksuale. Biseda me një terapist të specializuar në menaxhimin e stresit mund t’ju ndihmojë të arrini teknika efektive të përballimit.

 

Jetë të zënë dhe epsh të ulët

Shumë prej nesh e gjejmë veten më të zënë se sa mendonim ndonjëherë. Të jesh vazhdimisht i zënë do të thotë të kesh kohë joproduktive, të cilat mund të shterojnë energjinë tuaj dhe të bëjnë seksin joatraktiv. Një orar i zënë mund të nënkuptojë një mendje të zënë – dhe të kesh shumë në mendjen tënde, mund ta bëjë të vështirë të relaksoheni dhe të “disponoheni”. Oraret e mbushura mund të paraqesin edhe vështirësi në gjetjen e kohës për seksin ose ta bëjnë atë të ndjehet si vetëm një punë e përditshme në listën tuaj “të detyrueshme”.

Mënyra e vetme për të menaxhuar këtë problem është ta trajtoni kohën tuaj si të çmuar dhe të mësoni fuqinë e “jo” për të parandaluar moskomisionimin. Prioritizoni aktivitete të caktuara dhe gjeni se cilat projekte apo takime nuk janë të nevojshme për të liruar disa kohë për veten dhe për partnerin tuaj.

 

Stresi i Lidhjes dhe epshi i ulët

Çështjet e marrëdhënieve janë ndoshta çështja më e madhe për t’u parë kur kanë të bëjnë me epsh të ulët. Studimet tregojnë se stresi i lidhjes, konfliktet brenda lidhjes, mund të jetë një faktor më i fortë në epsh të ulët se llojet e tjera të stresit. Kjo është e vërtetë për burrat dhe gratë. Dhe për shkak se burrat dhe gratë thonë që kënaqësia e partnerit të tyre ndikon në epshin e tyre, mungesa e interesit për njërin partner mund të nënkuptojë mungesë interesi për të dy partnerët.

Puna përmes vështirësive të marrëdhënieve është e rëndësishme për shumë arsye, dhe aksesi juaj seksual është i madh. Hapi i parë këtu duhet të jetë të siguroheni që jeni duke përdorur teknika të komunikimit që janë të drejta dhe që mbështesin marrëdhënien tuaj.

Mundohuni t’i shikoni problemet si sfida që ju përballoni së bashku në vend që ta shihni njëri-tjetrin si “armik”. Mundohuni të gjeni strategji që mbështesin nevojat e të dy partnerëve. Nëse keni vështirësi ta bëni këtë vetë, shihni një terapist që mund t’ju ndihmojë të zhvilloni aftësi më efektive të marrëdhënieve dhe të punoni përmes disa çështjeve më të thella, mund të jetë një ide e shkëlqyer.

 

Shpërndaj
Dashuria - Probleme.me

Në Probleme.me mund të gjeni artikuj rreth marrëdhënieve, mbajtjes se suksesshme të lidhjes, storieve të dashurisë dhe shumçka tjetër. Nëse keni ndonjë sygjerim apo storie për të na treguar mund të na kontaktoni në dashuria@rilinde21.sg-host.com