Lart

Pse Nuk Duhet të Krijoni Lidhje Romantike me Shokun/Shoqen e Ngushtë

Miqësia është gjë e bukur. Ju ndani kaq shumë momente të jetës suaj, qofshin të mira apo të këqija, me njerëzit që ju interesojnë dhe ju besoni. Ndonjëherë, megjithatë, ndjenjat tuaja platonik të lumturisë dhe dashurisë kalojnë në anën e errët dhe shumë gjëra mund të shkojnë keq. Të dalësh me shokun tuaj më të mirë është ndoshta diçka që ju e keni menduar më parë, edhe nëse ky mendim ka zgjatur vetëm një sekond ose si shaka. Është patjetër e rëndësishme për të gjithë që të gjejnë një partner me të cilin mund të sistemojnë dhe të eksperimentojnë jetën, por gjithashtu mendoj se është e rëndësishme që të gjithë të kenë një mik të mirë. 

Së pari, të dilni me mikun tuaj më të mirë nuk është e njëjta gjë si të kesh të dashurin tënd shokun më të mirë. Ndërsa mendoj se është e vërtetë që ju duhet të jeni të kujdesshëm për të takuar mikun tuaj më të mirë, unë mendoj se është e rëndësishme që i dashuri juaj eventual të bëhet miku juaj më i mirë. Nuk është çdo ditë që ju takoni dikë në jetën tuaj me të cilin dëshironi të ndani çdo kujtim të mirë dhe të keq me një mënyrë jo-romantike. Nganjëherë ju mund të tundoheni për t’i marrë gjërat pak më tej dhe të vendosni një etiketë të re në miqësi, por ka gjëra që duhet të keni parasysh përpara se të kaloni kufirin miqësi/romancë.

Nëse dilni me mikun tuaj më të mirë, shansat janë 100% që gjërat kurrë nuk do të jenë më të njëjta. Ju ose dashuroheni përgjithmonë, ose bëheni si 99% e popullsisë që takohet-me-shokun-më-të-mirë dhe përfundimisht ndaheni. Ju,pastaj, do të qëndroni në atë nivel të vështirë të miqësisë, ku nuk mund të afroheni shumë afër nga frika se do të dashuroheni përsëri, dhe në anën tjetër nuk mund të largoheni shumë larg sepse, mirë, ju djema thjesht nuk do të jeni miq më . Edhe në qoftë se një çift i miqve më të mirë hyjnë në lidhje, pastajn ndahen dhe veprojnë krejtësisht normal rreth njëri-tjetrit, fakti që kanë pasur lidhje romantike do të vazhdojë të mbetet në mendjen e të gjithëve.

Nëse krijoni lidhje me mikun tuaj më të mirë, nuk do të ketë ndonjë aventurë apo eksitim kur bëhet fjalë për zbulimin e gjërave të reja rreth tyre. Ngazëllimi i madhe psikologjik rreth të takuarit dikë është gjetja e gjërave të reja për ta çdo ditë. Rënia në dashuri mendohet të jetë një aventurë. Nëse ju dhe partneri juaj tashmë e njihni njëri-tjetrin brenda dhe jashtë para se të filloni të takoni, si do ta mbushni atë zbrazëti psikologjike të asaj faze të veçantë të marrëdhënies? Thënë hapur, ju ende do të jeni miqtë më të mirë, ndoshta paksa në siklet rreth njëri-tjetrit, por me pak dashuri fizike të shtuar. (Shënim shtesë: në qoftë se filloni lidhje me mikut tuaj më të mirë dhe zbuloni gjëra të reja rreth tyre që nuk I keni ditur më parë, unë ndoshta do ta rishikoja titullin “shoku më i mirë” që ju keni pasur. Është shumë e mundur të njihni dikë bukur mirë edhe pa i njohur ata!)

Nëse filloni lidhje me mikun tuaj më të mirë, kush do të jetë shoku juaj më i mirë? Tani që miku juaj më i mirë është i dashuri juaj, tek kush do të shkosh në orën 2 të mëngjesit kur ju dhe partneri juaj do të keni argumentin tuaj të parë? Kë do të thirrni kur doni të ankoheni për jetën tuaj të dashurisë? Ju menjëherë do të mendoni të shkoni te i dashuri juaj i ri në lidhje me gjithçka, por shpejt do të kuptoni se keni nevojë për një mik të mirë.

Duke folur personalisht, unë jam tipi i personit i cili as nuk mendon të shkojë në nivel tjetër me mikun tim më të mirë për shkak të faktit se gjërat mund të çrregullohen dhe të rezultojë në largim të  mundshëm të një personi të bukur në jeta ime. Miqësia është diçka që duhet vlerësuar shumë. Nuk është çdo ditë që hasni dikë në jetën tuaj që dëshironi të ndajë çdo moment në mënyrë jo-romantike. Të kaloni nga shoqëria në romancë mund të jetë e rrezikshme, por nëse njihni ndokënd që kalon me sukses këtë proces, tregoni historinë e tyre në komentet e mëposhtme! Ndoshta ata po bëjnë diçka të drejtë që shumica e njerëzve nuk janë duke e bërë!

Shpërndaj
Storie - Probleme.me