Lart

8 Probleme të Zakonshme Seksuale dhe Si t’i Zgjidhni ato

E vërteta është që burrat dhe gratë priren të ankohen për të njëjtat gjëra kur bëhet fjalë për seksin, veçanërisht kur ata janë në një marrëdhënie afatgjate. Këtu janë 8 nga ankesat më të zakonshme që dëgjojmë nga çiftet, së bashku me sugjerime për të kthyer disponimin e mirë të partnerit.

 

Përtacia

Nëse partneri juaj nuk e jep pjesën e tij ose të saj mes çarçafëve, së pari provoni një qasje delikate. Duke luajtur, mundohuni të ja bëni me dije se sa shumëe ndjeni mungesën e tij ose të saj në shtrat, çfarëdo lëvizje qoftë ajo. Nëse kjo nuk funksionon, përdorni një qasje më të drejtpërdrejtë.

Tregoni me butësi partnerit tuaj se ju keni vënë re se ai ose ajo nuk tregon të njëjtën iniciativë dhe pyetni pse. Nëse nuk ka ndonjë shpjegim (dhe nëse jeni i sigurt se nuk ka çështje mjekësore), jini të sinqertë se si mungesa e tij e entuziazmit në shtrat po largon argëtimin nga seksi edhe për ju.

Nëse partneri juaj ka investuar në marrëdhënien tuaj, ai ose ajo do të kalojë në shkallën e pasionit. Ndërkohë, mund të jetë një kohë e mirë për të shqyrtuar vetëpërmbajtjen tuaj. Për një partner dembel nuk ia vlen përpjekja, në apo jashtë shtratit.

Mërzitje

Seksi afatgjatë me të njëjtin person mund të bëhet përfundimisht i parashikueshëm. Dhe ndërkohë që ka diçka ngushëlluese në njoftësinë seksuale, mund të krijojë pakënaqësi nëse është e vetmja gjellë në menu. Për të dalë nga mërzia e dhomës së gjumit, eksperimentoni me pozicione të ndryshme, fokusoheni në përmirësimin e aftësive tuaja seksuale ose befasoni partnerin tuaj duke i thënë atij një fantazi erotike ose një ëndërr të pistë për të nxitur imagjinatën tuaj seksuale.

Ndrysho mënyrën sesi sillesh në krevat. Nëse jeni zakonisht i/e qetë, zgjoni fqinjët. Nëse jeni zakonisht i/e zëshëm, uleni zërin. Nëse jeni zakonisht i/e ngadalshëm dhe i/e qëndrueshëm, merrni ritëm. Për lëvizje të shtuar, fshehni një lodër seksi nën jastëkun e partnerit tuaj, nëse është një vibrator teknologjik, një pendë ose një lubrifikant ngrohjeje / ftohëse.

 

Injorimi i lidhjes ndërmjet intimitetit emocional dhe fizik

Mënyra se si një çift trajton njëri-tjetrin jashtë dhomës së gjumit ka një efekt të drejtpërdrejtë në cilësinë e jetës së tyre të dashurisë. Partnerët e tmerrshëm, bezdisës dhe negativë rrallë gëzojnë seks me pesë yje. Forconi marrëdhënien tuaj duke përmirësuar komunikimin, duke i dhënë prioritet kohës që kaloni bashkë, duke e bërë partnerin tuaj të ndjehet i vlerësuar dhe duke iu afruar konfliktit me përulësinë, mentalitetin e mendjes së hapur dhe mentalitetin e grupit.

Zëvëndësoni kritikën ose përbuzjen në zërin tuaj me një ton të respektueshëm dhe të dashur. Bëni “gjërat e vogla” që dini të ndihmoni partnerin tuaj të ketë një ditë më të lumtur. Është mënyra më e mirë për një natë më të nxehtë.

 

Ndikimi i padëshirueshëm i paisjeve elektronike

Laptopët, tabletat, iProduktet dhe telefonat e mençur kanë një mënyrë për të hyrë në dhomën e gjumit dhe për të shkatërruar kohën private të një çifti. Kur ju përgjigjeni një teksti ose përditësoni statusin tuaj në Facebook në vend që të përqafoni të dashurën tuaj, ju pa dashje dërgoni mesazhin se partneri juaj nuk është aq interesant ose i/e rëndësishëm sa personi në anën tjetër të çfarëdo vegle që është në dorën tuaj.

Bëni dhomën tuaj të gjumit një zonë pa teknologji. Ngarkoni telefonin tuaj celular në banakun e kuzhinës dhe lini laptopin tuaj në dhomën e ndenjes. Përdorni dhomën e gjumit vetëm për ju të dy.

8 Probleme të Zakonshme Seksuale dhe Si ti Zgjidhni ato

Imazhi negativ i trupit

Ndryshimet e trupit janë të pashmangshme në marrëdhëniet afatgjata. Ne mbetemi shtatzënë dhe lindim. Ne moshohemi. Ne fitojmë peshë dhe humbasim flokët. Problemet shëndetësore dhe stresi i përditshëm gjithashtu kanë ndikimin e tyre në trup.

Nivelet tona të të qenurit në formë shkojnë lart e poshtë. Këto ndryshime mund t’i bëjnë çiftet të vetëdijshëm për trupat e tyre, duke i bërë ata të mbulojnë më shumë dhe të bëjnë seks më pak. Për të përmirësuar imazhin e trupit, çiftet duhet të ndajnë një mënyrë jetese të shëndetshme. Po aq e rëndësishme, ata duhet të vazhdojnë të komplimentojnë pamjen dhe dëshirën e njëri-tjetrit. Bukuria është me të vërtetë në syrin e shikuesit.

 

Energjia e ndryshme seksuale

Nëse ju jeni partneri me energji më të lartë natyrore, mos e keqtrajoni partnerin, mos u ankoni kur nuk e merrni atë që doni, mos kritikoni energjinë e tyre më të ulët ose kërcënoni që të bëni seksin me dikë tjetër. Vepro si një i rritur.

Nëse energjia juaj është jashtëzakonisht e lartë, pak “kohë vetëm” mund të largojë presionin nga partneri juaj. Nëse ju jeni partneri me energji më të ulët, pranoni se ka një lidhje midis intimitetit fizik dhe emocional dhe se kërkesat e arsyeshme dhe të respektueshme të partnerit tuaj për seksin janë të rëndësishme për lidhjen tuaj si një çift i dashur dhe afatgjatë. Nuk ka numër magjik. Çelësi është ekuilibri.

 

Mungon lidhja mes zgjimit seksual mental dhe fizik

Shumica e udhëzuesve të intimitetit theksojnë rëndësinë e teknikave më të mira, pozicioneve të reja dhe lodrave seksuale, të gjitha gjëra që e bëjnë seksin të ndihet më mirë. Kjo është fantastike, por është vetëm gjysma e ekuacionit.

Çiftet gjithashtu duhet të përqendrohen në stimulimin e organit më të madh seksual – trurit. Seksi është në pikën më të mirë kur partnerët janë si mentalisht ashtu edhe fizikisht të eksituar.

 

Dërrmimi

Lodhja e modës së vjetër është ankesë kryesore e çifteve të zënë të ditëve të sotme. Për të luftuar atë, përshtatni rutinë tuaj të gjumit si një ekip. Pyesni se çfarë mund të bëni për të ndihmuar në uljen e fuqisë së partnerit tuaj pa e ndezur atë.

Ju mund të përfundoni enët e darkës, t’i vendosni fëmijët në shtrat ose t’i jepni partnerit tuaj hapësirë ​​për të përfunduar skedarët e tij të punës. Nëse oraret tuaja janë të ngjashme, duhet të shkoni në shtrat në të njëjtën kohë. Jo vetëm që rrit shanset për të qenë intim, por i tregon partnerin tuaj se ju jeni së bashku në të.

 

Shpërndaj
Dashuria - Probleme.me

Në Probleme.me mund të gjeni artikuj rreth marrëdhënieve, mbajtjes se suksesshme të lidhjes, storieve të dashurisë dhe shumçka tjetër. Nëse keni ndonjë sygjerim apo storie për të na treguar mund të na kontaktoni në dashuria@rilinde21.sg-host.com