Lart

Sa Shpesh Bëjnë Seks Çiftet ”Normale”

Në një pikë të jetës, shumë çifte pyesin veten: “Sa është sasia mesatare e seksit që bëjnë çiftet tjera?” Edhe pse përgjigjja nuk është krejtësisht e qartë, terapistët e seksit kanë thënë shumë gjëra në lidhje me këtë temë.

Këtu janë disa shembuj se çfarë thonë, si dhe disa këshilla shtesë për t’iu ndihmuar të vendosni jetën tuaj seksuale në rrugën e duhur!

 

Mesatarja

Ka disa pyetje në mesin e terapive seksuale rreth asaj se cila është mesatarja e vërtetë për çiftet në lidhje të përkushtuara. Përgjigjet mund të shkojnë nga një herë në javë në një herë në muaj!

Kur çiftet ndërpresin marrëdhëniet seksuale, marrëdhëniet e tyre bëhen të prekshme nga zemërimi, shkëputja, pabesia dhe përfundimisht, divorci.

Në fund të fundit, jeta seksuale e një çifti ndikohet nga shumë faktorë të ndryshëm: mosha, mënyra e jetesës, shëndeti i secilit partner dhe epshi natyror dhe natyrisht, cilësia e marrëdhënieve të tyre të përgjithshme, për të përmendur vetëm disa.

Pra, përderisa nuk mund të ketë një përgjigje të drejtë në pyetjen se sa shpesh çifte duhet të bëjnë seks, këshillohet që të përpiqen ta bëjnë atë të paktën një herë në javë.

Vetëm 26% e çifteve bëjnë seks një herë një javë, me shumicën e të anketuarve që raportojnë se bëjnë seks vetëm një herë ose dy herë në muaj, ose më pak!

Çiftet e martuara bëjnë seks rreth shtatë herë në muaj, gjë që është pak më pak se dy herë në javë.

Dhe në një studim të tretë, u raportua se nga 16,000 të rritur të intervistuar, pjesëmarrësit më të vjetër kishin marrëdhënie seksuale rreth 2-3 herë në muaj, ndërkohë që pjesëmarrësit më të rinj thanë se kishin marrëdhënie seksuale rreth një herë në javë.

Sa shpesh kane seks ciftet

A është martesa juaj në telashe?

Shumica e terapistëve seksualë pajtohen që të pasurit marrëdhënie seksuale më pak se 10 herë në vit është arsye e mjaftueshme për të etiketuar martesën tuaj si martesë pa seks. Megjithatë, mungesa e seksit nuk do të thotë që martesa juaj është në telashe.

Ndërsa seksi mund të jetë mënyra se si çiftet zakonisht shprehin dashurinë dhe dëshirën e tyre për njëri-tjetrin, mungesa e seksit nuk do të thotë domosdoshmërisht që ju jeni duke shkuar në ndarje edhe pse kjo është diçka që ju duhet ta trajtoni.

Kur çiftet ndërpresin marrëdhëniet seksuale, marrëdhëniet e tyre bëhen të prekshme nga zemërimi, shkëputja, pabesia dhe, përfundimisht, divorci. Çështja e seksit është ngjitësi që na mban të bashkuar dhe pa të, çiftet bëhen ‘miq të mirë’ në rastin më të mirë, ose ‘shokë dhome keqtrajtues’ në rastin më të keq.

Sa Shpesh Bëjnë Seks Çiftet ”Normale”

Si të sinkronizoni energjitë tuaja seksuale

Ka shumë faktorë që duhet të bien në vend për ta bërë seksin diçka që dëshiron. Në shumë çifte, ndryshimet në opinione mund të jetë një problem. Në përgjithësi, problemet e një çifti shpesh nuk janë rreth seksit.

Nëse energjitë tuaja seksuale janë jashtë bilancit, qëllimi juaj është që t’i takoheni në mes, duke pasur seks më shumë se njëri partner dëshiron, por ndoshta më pak se që tjeri dëshiron.

Vullneti i çiftit për seks nuk është i përkryer në çdo kohë të caktuar. Çështja është se sa mirë një çift negocion kohët kur njëri inicion dhe tjetri refuzon. Ashtu si për çdo çështje në një marrëdhënie, seksi dhe shpeshtësia me të cilën keni kërkon kompromis.

Mund të duket si një mal i madh për të ngjitur, kur mendoni për të gjitha gjërat që ju meritoni çdo ditë. Rrobat, puna, gatimi i ushqimit, pastrimi dhe detyrat e tjera shpesh duken më të rëndësishme se një seks i shpejtë me partnerin tuaj; por seksi mund të kthehet përsëri në kënaqësi!

Kur të ndalojmë së bëri atë, është e lehtë të përfshihemi në rënie; por sapo të kthehemi në rrugën e duhur, kujtojmë se sa shumë na ka munguar. Fjalia e vjetër ‘përdore ose humbe’ ka disa të vërteta. 

Në fillim, kjo mund të nënkuptojë të caktoni një orar për seks dhe të bëni kohë që çon deri në seks më intim. Përqafoni njëri-tjetrin çdo ditë, ushtroni për të rritur nivelin tuaj të testosteronit dhe largoni shpërqëndrimet, si kompjuterin dhe TV-në. Nëse ende keni probleme me të qenurit në gjendje të angazhoheni në intimitet, të vizituarit një terapist seksual mund t’iu ndihmojë që ju dhe partneri juaj të vini tek gjendja e njejtë!

 

 

Shpërndaj
Dashuria - Probleme.me

Në Probleme.me mund të gjeni artikuj rreth marrëdhënieve, mbajtjes se suksesshme të lidhjes, storieve të dashurisë dhe shumçka tjetër. Nëse keni ndonjë sygjerim apo storie për të na treguar mund të na kontaktoni në dashuria@rilinde21.sg-host.com