Lart

Pse e Tradhëtova Gruan me Kolegën e Punës

Pse e Tradhëtova Gruan me Kolegën e Punës

Edhe pse është pothuajse e pamundur të kuptohet se sa njerëz tradhëtojnë partnerin e tyre, tradhëtia ndodh shumë në shoqëri (të dhënat janë të pakta sepse njerëzit që nuk janë besnikë nuk janë gjithmonë të besueshëm ose të afërt).

Sipas shkencëtarëve social shkalla e pabesisë është rritur vazhdimisht gjatë dekadës së fundit.

Pse e tradhtova gruan me kolegen e punes

Qëndrimi*, jo emri i tij i vërtetë, ra në aferën e tij mjaft ngadalë. Duke u përballur me stresin në punë, ai filloi t’i besonte një shoqes, e cila nuk dinte shumë për jetën e tij personale (që ai kishte një grua). Në fillim, Qëndrimi thotë se ndihej mirë të besonte në dikë që nuk ishte gruaja e tij sepse ai nuk donte ta stresonte atë dhe fëmijët e tyre ose të vendoste tendosje shtesë mbi marrëdhëniet e tyre.

Sidoqoftë, miqësia shumë shpejt u bë një aferë. Qëndrimi tradhëtoi për më shumë se një vit derisa ish-gruaja e tij e mori vesh.

Këtu, Qëndrimi na tregon më shumë rreth arsyes që ka tradhëtuar.

Pra, çfarë ndodhi?

Isha nën presion në punë. Unë nuk doja të flisja me gruan time për situatën në punë që ishte mjaft stresuese. Kështu që fillova të besoja në një mike tjetër. Dhe pastaj, vetëm duke besuar me të, krijuam një lidhje.

Kur filloi afera, a i tregove gruas tënde?

Jo. Për të qenë i sinqertë, nuk kisha asnjë qëllim të filloja aferën ose ta lija gruan time. Kjo ndodhi vetëm me kalimin e kohës. Kam vazhduar me dy lidhjet për një kohë të gjatë.

Për sa kohë?

Mbi një vit.

A e vazhdoni akoma aferën?

Gruaja ime mori vesh pas pak vitesh. Ajo u largua. Unë vazhdova marrëdhënien me personin me të cilin kisha aferën.

Çfarë po të shkonte në mendje kur marëdhënia me gruan tjetër eskaloi?

E ndjeva se të kisha dikë me të cilën mund të flas, e që ishte jashtë marrëdhënies sime, nuk ishte e mundur pa shkaktuar ndonjë problem te partnerja ime. Në fillim, ishte lehtësim ta ndjeja se aty ishte  dikush me të cilin mund të flisja.

Aty ishin të gjitha presionet dhe pritshmëritë e marrëdhënies afatgjatë të cilat ju ndoshta nuk i keni pasur me personin me të cilin keni biseduar.

Presionet që kisha në punë ishin situata të jetës ose vdekjes. Unë desha ta shqetësoj partnerin tim me këtë. Kështu që unë kërkova një marrëdhënie tjetër. Dikush për të folur për atë që po ndodhte ishte një lehtësim për mua, pa e shqetësuar partnerin tim.

A e dinte personi me të cilin keni pasur një aferë se ju keni qenë në një lidhje afatgjatë?

Jo.

A e zbuloi ndonjëherë?

Po. Kur ish-gruaja ime e zbuloi, ato biseduan Ish-gruaja ime i tha asaj se gjatë gjithë kohës, ajo kishte qenë në lidhje me mua.

Si e kuptoi ish bashkëshortja juaj për këtë çështje?

Unë kisha fshehur numrin e vajzës nën një emër tjetër në telefonin tim. Por një mbrëmje, kur isha në shtrat, ajo kontrolloi telefonin tim dhe kuptoi se kisha folur me të njëjtin numër rregullisht. Ajo vendosi ta thërrasë dhe i tha vajzës tjetër se kush ishte ajo. Pastaj, kështu mësuan të vërtetën.

Pse e Tradhëtova Gruan me Kolegën e Punës

Çfarë ndodhi me personin që keni pasur aferë?

U ndamë. Një muaj më vonë më telefonoi dhe më tha se ajo që kisha bërë ishte një gjë shumë e keqe, megjithatë, ajo donte të ishte me mua. Më tha se mund të përpiqeshim t’i rregullonim gjërat.

A  jeni me të tani?

Ne e bëmë këtë për shtatë vjet. Por u ndamë rreth 18 muaj më parë.

Pse ndodhi kjo?

Ajo ishte e shqetësuar se kishte shumë gra të tjera që ishin pranë meje në jetën time, edhe pse nuk kisha lidhje me to.

Nga këndvështrimi im, vetëm mendimi që ishim së bashku për një kohë kaq të gjatë, ajo donte ta tejkalonte atë pasiguri. Ajo kurrë nuk e kaloi pasigurinë që shkaktova në fillim të marrëdhënies.

A jeni ndier ndonjëherë fajtor për këtë çështje?

Jo. Në fillim ishte, ngushëllimi i të pasurit dikë për të biseduar. Por nuk dija se si ta përfundoja këtë. Isha i shqetësuar që gruaja ime do ta zbulonte ose vajza që kisha aferë do ta zbulonte. Nuk gjeta forcën për t’i treguar asnjërës prej tyre se çfarë po ndodhte.

Si ishte ndjenja të bieje në dashuri me një tjetër ndërsa ishe në një lidhje të përkushtuar?

Ishte e vështirë. Isha I thyer. Unë mund t’i tregoja vajzës se kisha aferë me të, ta përfundoja  dhe vazhdoja me lidhjen time afatgjatë në njërën anë, por shqetësimi më i madh që kisha ishte se nëse do ta bëja këtë dhe ti tregoja ish-gruas sime se çfarë kisha bërë unë do të mbetja vetëm.

A keni ndonjë fëmijë?

Unë kam një djalë me ish-gruan time.

A e di biri yt për atë që ka ndodhur?

Po, ai është në dijeni. Nëna e tij i tregoi atij se çfarë ndodhi. Ai më pyeti përse vendosa ta tradhëtoja nënën e tij. Unë u përpoqa t’ia shpjegoj atij sa më mirë që munda. Por nëna e tij gjithashtu i tha atij se unë e kam tradhëtuar edhe të birin si atë.

A ndiheni sikur e keni bërë këtë?

Nuk ndihesha në atë kohë. Por u ndjeva shumë fajtor kur i biri më tha.

Si është marrëdhënia juaj bashkë-prindërore me ish-gruan tuaj?

Ishte shumë, shumë e vështirë për shtatë vjet që isha me vajzën me të cilën kisha aferë. Gjërat u bënë shumë më mirë kur kuptoi se ishim ndarë. Një kohë pas kësaj, kam filluar një marrëdhënie me një të dashur të re. Ish gruaja dhe e dashura ime e re kalojnë shumë mirë. Unë mendoj se kjo është për shkak se e dashura e re nuk ka asnjë lidhje me gruan tjetër apo ishin tim.

Gjërat janë përmirësuar jo vetëm në aspektin e komunikimit midis meje dhe ishit, por gjithashtu më lejon më shumë kohë me djalin tim. Për shtatë vjet që isha me vajzën me të cilën kisha lidhje, ish-gruaja ime e bëri shumë, shumë të vështirë për mua të kaloj kohë me djalin tim.

Kur ju shikoni prapa në këtë çështje, a do ta kishit bërë përsëri?

Absolutisht jo. Në asnjë mënyrë. Në fillim nuk kisha qëllim që të kisha një aferë dhe të përjetoja eksperiencat e këqija që kam kaluar, absolutisht nuk do ta bëja përsëri.

Mësimi që kam mësuar është se edhe pse po përpiqesha ta mbroja partneren time nga shqetësimet dhe gjërat që po kaloja në punën time, mendoj se do të ishte shumë më mirë t’i tregoja asaj se çfarë po ndodhte dhe të përballej edhe ajo me shqetësimet e mija sesa të bëjë atë që bëra. E prisha marrëdhënien. Për të qenë i sinqertë, nuk mendoj se gruaja ka mbaruar me atë që kam bërë.

 

Shpërndaj
Dashuria - Probleme.me

Në Probleme.me mund të gjeni artikuj rreth marrëdhënieve, mbajtjes se suksesshme të lidhjes, storieve të dashurisë dhe shumçka tjetër. Nëse keni ndonjë sygjerim apo storie për të na treguar mund të na kontaktoni në dashuria@rilinde21.sg-host.com