Lart

10 Shenjat që Partneri Juaj do të jetë Besnik Ndaj Jush edhe Pse Ka Tradhtuar më Parë

Siç thotë një shprehje, “një herë mashtrues, gjithmonë mashtrues”. Por a është vërtetë? Nëse partneri juaj ka tradhtuar më parë, ju mund të pyesin veten nëse ka ndonjë gjë që i pengon ata të bëjnë të njëjtën gjë për ju. A do ta vazhdojnë modelin nga marrëdhëniet e tyre të kaluara? A do të fshehin prapa krahëve tuaj?

E pra, e vërteta e hidhur është kjo: nuk ka në të vërtetë asnjë mënyrë për ta ditur. Realiteti është se një partner që ka mashtruar një herë mund të mashtrojë sërish. Kjo thënë, një partner që kurrë nuk ka tradhtuar mund të tradhëtojë për herë të parë në çdo kohë. Pra, rreziku që marrim në çdo marrëdhënie është mosbesimi.

Çdo marrëdhënie vjen me paparashikueshmëri, por për pjesën më të  madhe, përfitimet tejkalojnë rreziqet. Dhe këto rreziqe mund të jenë tepër të vështira për t’u parashikuar – ka kaq shumë faktorë që kontribuojnë në tradhëtinë, kush do të thotë nëse do apo nuk do të ndodhë përsëri?

Pra, mos e shtrëngoni veten për më të keqen, ose mos u shqetësoni 24/7. E kaluara jonë na formon, por nuk na definon. Pra, tradhëtia e partnerit tuaj në një marrëdhënie të shkuar nuk do të thotë se ata do të tradhëtojnë në lidhjen tuaj. Nëse ata kanë bërë disa kërkime shpirtërore dhe e dinë pse ndodhi, ka patjetër shpresë. Këtu janë disa shenja që ata janë të gatshëm të lëvizin përpara nga gabimet e kaluara (ose tashmë kanë) kështu që ju mund të keni një marrëdhënie më të shëndetshme.

Besnikëria tek partneri

Ata janë të sinqertë për atë që ka ndodhur në të kaluarën

Ndërsa ju të dy nuk keni nevojë të diskutoni gjithçka që ka ndodhur para fillimit të marrëdhënies tuaj, është një shenjë e mirë nëse partneri juaj është i gatshëm të flasë për të kaluarën e tij. Zotërimi I  gabimit të tyre është hapi i parë për të marrë vendime të ndryshme. Nëse partneri juaj hapet në lidhje me gabimet e tyre, kjo tregon sinqeritet dhe besim që mund të bëjë tradhëtinë më pak të mundshme.

 

Ata e kanë kuptuar shkakun rrënjësor

Vështirë se dikush tradhëton vetëm sepse duan të kenë pakëz seksi. Shumica e njerëzve e bëjnë këtë për një arsye më të thellë dhe themelore. Nëse partneri juaj mund të kuptoj pse ka tradhëtuar, ai mund të kenë më pak gjasa ta bëjë atë përsëri.

Ndoshta afera ndodhi sepse ata ndiheshin më shumë si shokë dhome se sa partnerët. Dhe tani ata janë duke u siguruar që ta mbajnë gjallë romancën dhe lidhjen në këtë marrëdhënie. Ose ndoshta pirja ishte një shkas dhe ata kanë vendosur të marrin ndihmë. Ose ndoshta ata kanë vënë re se ata kanë një model të tradhëtisë dhe tani ata janë në terapi për ta kuptuar. Pa marrë parasysh se çfarë është shkaku rrënjësor, ju doni të shihni se ata po e adresojnë çështjen ashtu që nuk do të ndodhë përsëri.

 

Ata mund të flasin për këtë në një mënyrë të artikuluar

Për të marrë vendime të ndryshme në këtë marrëdhënie, ata duhet të dinë se qfarë kanë bërë gabim në marrëdhënien e fundit. Nëse partneri juaj ka arritur në rrënjët e arsyes pse ka tradhtuar dhe e kupton pse ishte e gabuar, ka shpresë se po përpiqet të reformojnë zakonet e kaluara.

 

Ata pajtohen për të shkuar në terapinë

Nëse ata nuk kanë arritur në shkakun rrënjësor, a pajtohen ata për të shkuar në terapi? Nëse është kështu, kjo është një shenjë e mrekullueshme. Gatishmëria për të shkuar në terapi – qoftë individualisht apo si çift – tregon se ata janë të gatshëm të trajtojnë çështjet themelore që çuan në aferë. Dhe se ata janë të përkushtuar që të kenë një marrëdhënie të shëndetshme dhe t’ju ndihmojnë të ndiheni të sigurt për të shkuar përpara.

 

Ata vërtet duan të jenë më mirë këtë herë

Në mënyrë që partneri juaj të ndryshojë, ata duhet të duan të ndryshojnë. Dhe jo vetëm për shkak se janë kapur në të kaluarën. Njerëzit duhet të kujdesen. Tradhëtarët të cilët janë me të vërtetë të lënduar dhe të ndikuar nga veprimet e tyre duan të bëhen më mirë, dhe do të punojnë vazhdimisht për këtë. Nëse partneri juaj vazhdimisht ndërmerr hapa për të kompensuar të kaluarën, atëherë është një shenjë e mirë që ata vërtet dëshirojnë që kjo marrëdhënie të funksionojë.

 

Ata nuk fajësojnë askënd tjetër

Një mënyrë për të treguar nëse ata kanë mësuar nga e kaluara e tyre? Ata nuk fajësojnë askënd përveç vetvetes. Dëgjoni se qfarë thotë ky person rreth tradhëtisë. A e fajëson ish-partnerin sepse [ata nuk i plotësonin] nevojat e tyre: seksin, vëmendjen, dashurinë,? Apo thotë “Duke parë përsëri dëmin që i shkaktova partnerin tim të mëparshëm, nuk mund të mashtrojë sërish”?

Ka një ndryshim të madh midis këtyre dy tregimeve. Njëri është dikush që vazhdon të fajësojë të tjerët, kështu që kur dështoni në marrëdhënien – gjë që të gjithë e përjetojmë në një moment – ky person ndjen të drejtën për ta adresuar atë diku tjetër. Tjetri është dikush që ka marrë një vendim të dobët se nuk e kanë kuptuar plotësisht dhimbjen dhe shkatërrimin që do t’i shkaktonin partnerit të tyre, si dhe namin që do të merrnin për karakterin e tyre personal. Nëse partneri juaj ka perspektivën e fundit, ka shansa të mira që nuk do të tradhëtojnë përsëri.

10 Shenjat që Partneri Juaj do të jetë Besnik Ndaj Jush edhe Pse Ka Tradhtuar më Parë

Ata janë pabesisht të hapur dhe të sinqertë

Ndërsa ju të dy keni të drejtë për privatësinë tuaj, ekziston shpresë nëse partneri juaj është i pajtimit për të ndarë jetën e tyre me ju, dhe të keni komunikim të hapur dhe të sinqertë. Një partner që nuk ka asgjë për të fshehur, nuk fsheh asgjë. Ju kërkoni dhe ata tregojnë.

Një partner që komunikon në mënyrë proaktive me ju në lidhje me shqetësimet e tyre me marrëdhënien, atë që ata pëlqejnë dhe nuk  pëlqejnë, dhe se në çka duan të punojnë është një partner i cili ju tregon se çfarë kanë nevojë dhe si mund të përmirësohet marrëdhënia. Transparenca për jetën e tyre dhe përkushtimi ndaj marrëdhënies janë shenja të mira të besnikërisë.

 

Ata nuk kanë frikë të kenë biseda të ashpra

Një shenjë tjetër e një marrëdhënie të shëndoshë: nëse partneri juaj është i gatshëm dhe dëshiron të flasë për gjërat e vështira. Një nga shenjat që mund të kërkoni është hapja dhe sinqeriteti rigoroz. Jo vetëm të jesh i sinqertë për gjëra të vogla, por për të gjitha gjërat – edhe nëse mund të jetë lënduese. Nëse partneri juaj ndihet mjaft i hapur për të diskutuar çështjet e marrëdhënies, ata kanë më pak gjasa të zgjidhin problemet e tyre duke u varur nga njerëzit e tjerë.

Ata janë në rregull me të qenit të prekshëm

Një aferë ka më shumë gjasa të tingëllojë tërheqëse për një partner që ndihet i padëgjuar ose i keqkuptuar. Pra, nëse ju mund të nxisni një situatë ku ndihet mirë për të ndarë ndjenjat, dhe ju të dy i besoni njëri-tjetrit me ato ndjenja, tradhëtia ka më pak gjasa të ndodhë.

 

Ata janë duke punuar në mënyrë aktive në marrëdhënien tuaj

Marrëdhëniet kanë punë, edhe nëse partneri juaj ka tradhëtuar në të kaluarën apo jo. Pra, është një shenjë e mirë nëse ata po bëjnë gjithçka që munden për t’i mbajtur gjërat të lumtura dhe të shëndetshme. Një partner me një histori tradhëtie që në mënyrë aktive zgjedh të jesh transparent me ju për jetën e tyre, për të përkushtuar komunikimin, kohën dhe energjinë emocionale në marrëdhënien me ju, dhe I cili beson në vetvete dhe tek ju mjaftueshëm për të ndarë “dobësitë” është më pak së rrezik.

Pabesia mund të ndodhë në çdo kohë dhe për çfarëdo arsye. Por nëse ju jeni duke bërë përpjekje për të qenë të hapur dhe të besoni njëri-tjetrin, ju me të vërtetë nuk duhet të shqetësoheni.

Shpërndaj
Dashuria - Probleme.me

Në Probleme.me mund të gjeni artikuj rreth marrëdhënieve, mbajtjes se suksesshme të lidhjes, storieve të dashurisë dhe shumçka tjetër. Nëse keni ndonjë sygjerim apo storie për të na treguar mund të na kontaktoni në dashuria@rilinde21.sg-host.com