Lart

Qfarë të Bëni Nëse Gruaja Juaj Ju Ka Tradhëtuar

Qfarë të Bëni Nëse Gruaja Juaj Ju Ka Tradhëtuar

Është një nga ato gjëra që nuk mendoni se do të ndodhë ndonjëherë. Në fakt, statistikisht, nuk ka shumë gjasa që të ndodhë. Natyrisht, statistikat nuk kanë shumë rëndësi për dikë që e ka përjetuar këtë. Pra, çfarë do bënit nëse do zbulonit se gruaja juaj ju ka tradhëtuar (ose është duke ju tradhtuar)?

Pabesia është ndoshta një nga gjërat më të dhimbshme që duhet të kaloni në një marrëdhënie. Thyerja e besimit, lëndimi, zemërimi, ndjenja që ju keni dështuar disi ose e keni shtyrë atë ta bëni atë – këto janë të gjitha torturuese për t’u përjetuar dhe jo diçka për të cilat mund të përgatiteni. Por nëse e gjeni veten duke patur nevojë të kuptoni se si t’i trajtoni gjërat pasi gruaja juaj të tradhëtojë dhe se çfarë duhet bërë më pas, ka shumë gjëra për t’u marrë në konsideratë.

Qfarë të Bëni Nëse Gruaja Juaj Ju Ka Tradhëtuar

Çfarë duhet të bëni së pari nëse gruaja juaj të tradhëton?

Së pari, merrni frymë thellë. Nëse keni dyshuar ose thjeshtë të ka ardhur si surprizë, ky është një lajm emocionalisht luhatës. Dhe dhemb.

Nëse e keni kuptuar se gruaja juaj ka tradhtuar, reagimet tuaja fillestare do të drejtohen thjesht nga emocionet. Rendi dhe shprehja e këtyre emocioneve mund të ndryshojnë nga njeriu tek njeriu, por të gjithë do të përjetojnë disa versione të zemërimit dhe trishtimit. Disa njerëz do të ndihen të trishtuar dhe të pashpresë fillimisht, të tjerët do të ndjehen të zemëruar dhe hakmarrës. Pavarësisht nga rendi, këto ndjenja do të shfaqen të gjitha dhe duhet të trajtohen. Pra, çfarë gjërash duhet të bëni nëse gruaja juaj ju ka tradhtuar?

  • Mos lejoni që zemërimi juaj të marrë më të mirën prej jush.

    Gruaja juaj ka qenë fizikisht ose emocionalisht intime me një burrë tjetër. Një reagim i zakonshëm (dhe i kuptueshëm) nga shumica e burrave është zemërimi. Zemërimi është një emocion i rrezikshëm dhe mund të shtyjë edhe burrat më racional të marrin vendime të këqija. Mos lejo. Të bëhesh verbalisht abuziv ose fizikisht i dhunshëm me gruan tënde ose ndoshta me njeriun me të cilin ajo ka pasur marrëdhënie, nuk do të sjellë asgjë dhe potencialisht do të fundos çdo shpresë për të ndrequr gjërat, ose të përkeqësojë edhe më shumë ndonjë situatë të keqe.

  • Kanalizoni emocionet tuaja.

    Meshkujt sidomos shpesh e ndiejnë nevojën për të lehtësuar emocionet në mënyrë fizike. Ndjeheni sikur doni të godisni diçka ose të bërtitni tek dikush? Provoni të gjeni një mënyrë për të arritur këtë që është e sigurt dhe efektive. Shfryhuni tek një thes për gjuajte në palestër, dilni për një vrap të gjatë, goditni topat në këndin për ndeshje, ose çfarëdo aktiviteti fizik që ju lejon të djegni adrenalinën, zemërimin dhe lëndimet që po kalojnë përmes jush.

  • Tani ndaloni dhe mendoni.

    Ç’pritet më tej? Çfarë dëshiron? A dëshiron ta mbash martesën apo ishte  divorci vetëm një hap larg para se ta kuptosh këtë çështje? Kjo mund të jetë një kohë e mirë për të shqyrtuar bisedën me një këshilltar. Përcaktimi i këtyre gjërave nuk është aq i thjeshtë sa reflektimi i qetë mbi një filxhan kafeje. Ose edhe një bisedë me një mik të mirë. Shpesh ndihma e një këshilltari të kualifikuar martesash mund të ndihmojë shumë në qartësinë që ju nevojitet për të përcaktuar hapat më të mirë të ardhshëm. Shumë burra dhe çifte janë prekur nga pabesia dhe mund të jetë e vështirë (por jo e pamundur) të kalojë. Sipas tij,

Si reagoni ndaj mashtrimit të gruas suaj është vendimtare pasi vendos tonin për të gjitha që do të pasojnë. Zemërimi dhe dhimbja e shumicës prej meshkujve i çonë në një reagim impulsiv që thjesht e largon partnerin e tyre dhe e bën atë më të vendosur për të vazhduar aferën ose të largohet. Të dyshuarit nëse doni apo jo të qëndroni të martuar me dikë që ju tradhëton, është e kuptueshme dhe normale. Megjithatë, përgjigjja e kësaj pyetjeje duhet të marrë pak kohë që të bëhet me inteligjencë dhe jo emocionalisht. Shërimi nga një aferë është me të vërtetë, shumë shumë e vështirë dhe më së miri bëhet me një këshilltar profesional që ka kaluar nëpër të “.

A duhet ta ngushëlloj atë dhe ta pyes pse ka tradhëtuar – a ka rëndësi?

Po, pse-ja ka rëndësi dhe të kuptoni atë do t’ju ndihmojë të kuptoni se çfarë të bëni tani që e dini se gruaja juaj ka tradhëtuar. Arsyeja për tradhëti do të ndryshojë nga gruaja në grua. 

Tradhëtia është qartazi një shenjë e telasheve në marrëdhënie. Do t’ju duhet ta kuptoni atë në mënyrë që t’i rregulloni gjërat. Në fund të fundit, megjithatë, tradhëtia ka të bëjë më pak me ju si një partner dhe më shumë ka të bëjë me dështimet e saj personale. Shqyrtimi i arsyeve aktuale se pse ndodhi është një proces në vete. Dhe kjo është një pjesë e rëndësishme kur përcaktoni se çfarë duhet të bëni kur gruaja juaj kapet në tradhëti. Nuk do t’i rregullojë gjërat- nuk ka asnjë justifikim për pabesinë. Megjithatë, do t’ju ndihmojë juve si çift të kuptoni se pse keni përfunduar në këtë situatë. Tradhëtia nuk duhet të jetë fundi i një martese, megjithëse njerëzit shpesh supozojnë se duhet.

 

Nëse ajo më ka tradhëtuar atëherë gjithçka përfundon, apo jo?

Jo domosdoshmërisht. Siç është përmendur, tradhëtia nuk duhet të jetë fundi i martesës suaj. Mbijetimi nga pabesia është e mundur. Në të vërtetë mund të jetë fillimi i një procesi shërues dhe i rritjes. Dhe përderisa nuk është mënyra ideale për të kuptuar se martesa juaj është në telashe, ajo sigurisht nuk lë asnjë dyshim.

Nëse jeni në rrethana fatkeqe për të kuptuar se çfarë duhet të bëni kur gruaja juaj ka tradhëtuar, merrni zemër në faktin se shumë marrëdhënie kanë qenë në gjendje të kalojnë një aferë. Megjithatë, kjo nuk është një detyrë e lehtë. Ju të dy do të duhet të jeni të përkushtuar ndaj punës që nevojitet për t’i kthyer gjërat në një pozitë të shëndetshëm. Arritja në atë vend dhe rilidhja mund të kërkojë kohë.

Të thuash se të keni të bëni me një aferë në një marrëdhënie është e vështirë dhe e dhimbshme është nënçmim. Është një nga gjërat më të vështira që çdo çift duhet të përballojë. Mos harroni se jeni martuar për disa arsye.

Këto arsye ka të ngjarë të ekzistojnë ende, edhe nëse janë varrosur nën malet e jetës dhe problemet martesore. Të kuptoni se çfarë të bëni kur gruaja juaj tradhëton ka të ngjarë të merrni ndihmën e një këshilltari dhe të mbështeteni në themelin që keni ndërtuar më herët. Por, nëse jeni të përkushtuar ndaj marrëdhënies dhe rikuperimit të asaj që keni pasur dikur, çdo gjë është e mundur.

Shpërndaj
Arbnor Puka