Lart

Shenjat që Bashkëshorti juaj ka Aferë Online

Ka shumë debate se nëse një marrëdhënie online me dikë jashtë martesës suaj përbën një çështje apo sjellje tradhëtie. Aty ku duhet të fukosoheni janë karakteristikat e këtij lloji të marrëdhënies që bëjnë dëm për martesën tuaj. Aferat kibernetike mbahen sekret dhe kanë një nënshtrim emocional dhe / ose seksual. Me një pjesë të madhe të kohës sonë që kalojmë në internet, nuk është çudi që këto lloje të marrëdhënieve janë gjithnjë e më të zakonshme.

Disa studime sugjerojnë se edhe kur nuk ka kontakte në person, çështjet online mund të jenë po aq shkatërruese sa edhe llojet e ndryshme të botës reale, duke shkaktuar ndjenja të pasigurisë, zemërimit dhe xhelozisë.

Ka disa arsye që njerëzit fillojnë afera të tilla; një ikje nga realiteti, gëzim i fantazisë, marrja e një vetëvlerësimi, shmangia e shqetësimit të marrëdhënieve, etj. Këto afera gjithashtu ndodhin mjaft lehtë pasi interneti siguron aksesueshmëri, përballueshmëri dhe anonimitet.

A jeni i shqetësuar dhe dyshoni që bashkëshorti juaj ka një lidhje online? Shenja e parë do të ishte që vëreni kohë të tepruar në kompjuter dhe pajisje të ngjashme. Por ka disa shenja të tjera jo aq të dukshme.

Shenjat Bashkëshorti ka Aferë

Ju rekomandojmë këtë artikull:

A Duhet të Falni Dikë për Tradhëti?

Shenjat e përgjithshme të një afere online

 • Bashkëshorti juaj tregon mungesë interesimi për marrëdhënien tuaj martesore.Mbanë shumë distancë dhe shmangë  intimitetin.
 • Bashkëshorti juaj nuk është i interesuar të bëjë gjëra me ju, si festimin e ditëlindjeve apo festave.
 • Ju vëreni se ka pasur një ndryshim të madh në modelin e gjumit të bashkëshortit tuaj duke qëndruar më vonë ose duke u zgjuar më herët se normalisht.
 • Kur ju dhe bashkëshorti juaj jeni seksualisht intim me njëri-tjetrin, bashkëshorti juaj tregon shumë pak entuziazëm kur ka marrëdhënie seksuale me ju.
 • Bashkëshorti juaj ka shumë justifikime, racionalizime dhe shpreh mohim për ndryshime të dukshme në sjelljen e tij.
 • Kur ballafaqoheni me largësinë, mungesën e seksit, shumë kohë në kompjuter dhe shqetësime të tjera, bashkëshorti juaj ju fajëson ose justifikohet shumë.
 • Bashkëshorti juaj duket ndryshe dhe pahumor.
 • Ju lehtësisht e zini bashkëshortin tuaj duke u thënë gënjeshtra.
 • Bashkëshorti juaj fillon të injorojë përgjegjësitë e tij prindërore, të familjes ose të punës.
 • Vëreni se bashkëshorti juaj ka ndryshuar fjalëkalimin në kompjuter.
 • Bashkëshorti juaj e lëviz kompjuterin në vendin më të izoluar në shtëpinë tuaj.
 • Bashkëshorti juaj kërkon privatësi dhe justifikohet për kohën e kaluar në kompjuter.
 • Bashkëshorti juaj refuzon të flasë për përdorimin e kompjuterit të tij.
 • Bashkëshorti juaj nuk do t’ju lejojë të përdorni kompjuterin e tij.
 • Vëreni bashkëshortin tuaj se ka filluar të blejë pajisje shtesë për kompjuterin.
 • Bashkëshorti juaj bëhet i fshehtë në mënyra të tjera.

 

Më shumë gjëra për t’u marrë parasysh

Aferat online mund të jenë simptomë e problemeve të tjera në martesën tuaj. Mungesa e komunikimit, problemet financiare, zhvendosja dhe pakënaqësia seksuale në martesë, pakënaqësia profesionale dhe problemet e tjera të pazgjidhura mund të jenë shkak për këtë sjellje. Pyetni bashkëshortin tuaj për komunikim të sinqertë për të zgjidhur lëndimet dhe për të rindërtuar besimin.

Bashkëshorti juaj mund të ketë varësi.

Mos lejoni që lidhja e bashkëshortit tuaj me pornografinë ose seksin online të ndikojë negativisht në vetë imazhin tuaj.

Mos pranoni asnjë përgjegjësi apo faj për vendimin e bashkëshortit tuaj për të pasur një aferë online. Ju ende shikoni në sjelljen tuaj për të parë nëse po kontriboni që bashkëshorti juaj te vazhdojë. Për shembull, a po e mbytni atë, duke qenë hiperkritikuese, duke mos treguar vlerësim, vazhdimisht duke e refuzuar të bëni seks?

Bashkëshorti juaj duhet të jetë i gatshëm ta ndërpresë këtë aferë menjëherë nëse kjo po ndodh.

Shenjat që Bashkëshorti juaj ka Aferë Online

Ju rekomandojmë këtë artikull:

4 Arsyet Pse Pabesia Ndodh Madje edhe tek Marrëdhëniet e Lumtura

Këshilla të dobishme

Duhet të jeni të gatshëm të përballeni me bashkëshortin tuaj nëse mendoni se po ndodh një aferë online.

Ju duhet të jeni të gatshëm për të marrë ndihmë nëse ju nuk mund t’i zgjidhni këto gjëra. Kërkoni ndihmë nga një terapist i martuar i licencuar.

Ju të dy keni nevojë për aftësinë për të komunikuar dhe për të luftuar ndershmërinë në lidhje me teknologjinë e ndikimit që ka në martesën tuaj.

Të dy kërkoni kohë për t’u shëruar, falur, rindërtuar besimin dhe për të ecur përpara.

 

Shpërndaj
Dashuria - Probleme.me

Në Probleme.me mund të gjeni artikuj rreth marrëdhënieve, mbajtjes se suksesshme të lidhjes, storieve të dashurisë dhe shumçka tjetër. Nëse keni ndonjë sygjerim apo storie për të na treguar mund të na kontaktoni në dashuria@rilinde21.sg-host.com