Lart

Si ta Dini Nëse Mund t’i Besoni atij Pasi që ka Tradhtuar

A mund t’i besoni të dashurit tuaj pasi ai ju ka tradhtuar? Varet. Këtu janë pesë shenja që i dashuri juaj ndoshta nuk do të mashtrojnë përsëri, plus ndihmon në faljen e një afere.

Këto këshilla janë të frymëzuara nga pyetja e një lexuesi për të dashurin e saj tradhtues dhe ato zbatohen për të gjithë të dashurat që kanë të dashurit tradhtues.

Si ta Dini Nëse Mund t'i Besoni atij Pasi që ka Tradhtuar

“I dashuri im dhe unë kemi qenë së bashku për tre vjet. Sapo mësova se ai ka biseduar me tre vajza të tjera në internet. Ai thotë se nuk do ta bëjë përsëri, por unë ende nuk jam e sigurt. Unë nuk e di se çfarë të bëj më. Çfarë duhet të bëj? “

Të vendosni nëse mund t’i besoni të dashurit tuaj pasi ju tradhtoi, është një nga vendimet më të vështira dhe ndoshta një nga vendimet më të rëndësishme që do të bëni ndonjëherë. Askush nuk mund t’ju tregojë nëse ai nuk do të mashtrojë më kurrë. As i dashuri juaj nuk e di, veçanërisht nëse ai nuk është i gatshëm të mësojë se pse ai kishte një marrëdhënie në radhë të parë.

Ju duhet të dëgjoni zërin e vogël brenda jush, dhe të merrni një hap në besim. Ndoshta ky hap i besimit është t’i besoni të dashurit tuaj pasi ai ka tradhtuar … ose ndoshta është ta lini të lirë. Vetëm ju mund ta merrni atë vendim. Një nga pyetjet më të rëndësishme që mund të pyesni është kjo: a do ta inkurajoni motrën ose shoqën më të mirë të qëndroni me të? Nëse përgjigja është po, atëherë ndoshta ju duhet t’i jepni të dashurit tuaj një shans tjetër për të provuar se ai ju do.

 

Këtu janë disa gjëra për të menduar kur jeni duke u përpjekur të lexoni shenjat që mund t’i besoni të dashurit tuaj pasi ai ju ka tradhtuar…

Si ta dini nëse mund t’i besoni atij pas një afere

Këtu janë pesë këshilla për t’i besuar të dashurit tuaj pas një afere – ose madje edhe “vetëm” nëse ka biseduar në internet me gra të tjera. Në fund të fundit, mashtrimi shpesh fillon me pesë fazat e flirtimit.

  1. Ai mund të të tregoj se përse të tradhtoi

Nëse ai tradhtoi sepse I mungonte diçka nga ju ose nga marrëdhënia juaj, atëherë mund të jetë më e lehtë për të rindërtuar besimin sepse mund ta ndryshoni marrëdhënien tuaj. Nuk është e lehtë, por mund të punoni së bashku për të rindërtuar besimin pas tradhtisë. Por, nëse tradhtoi sepse ai ishte i mërzitur ose është në natyrën e tij të bredh, atëherë nuk do të duash t’i besosh përsëri.

 

  1. I dashuri juaj është i gatshëm të punojë për të fituar besimin tuaj

Ju nuk mund të bëni të gjithë punën për të zbuluar se pse ai kishte aferë, si mund ta kapërcejë tendencën e tij për të mashtruar dhe si ta ktheni marrëdhënien tuaj në rrugën e duhur. I dashuri juaj duhet të marrë përgjegjësinë për këtë çështje. Çfarë do të thotë kjo? Duke pranuar se ai tradhtoi dhe duke punuar për ta bërë marrëdhënien tuaj më të mirë.

 

Nuk është faji juaj që I dashuri juaj ka tradhëtuar – ose ishte një zgjedhje vërtet e keqe nga ana e tij, ose mungese e karakterit moral. Nëse ishte një zgjedhje e keqe, atëherë mund të jeni në gjendje t’i besoni përsëri pas tradhëtisë. Nëse ai është vetëm një djalë i keq, atëherë nuk duhet t’i besoni atij. Do të tradhëtojë sërish. Shenja më e mirë dhe më e rëndësishme që do t’ju tregojë nëse i dashuri juaj do të tradhëtojë përsëri është ndjenja juaj e stomakut. Unë e di se qfarë doni të besoni … por ju duhet të keni besim në ndjenjat tuaja.

  1. Ti e di qfarë të nevojitet prej tij dhe marrëdhënies tuaj

Nëse i dashuri juaj udhëton për punë ose shpenzon shumë kohë me shokët e tij, mund të keni nevojë që ai të ju prioritizoj më shpesh. Nëse i dashuri juaj nuk është i gatshëm të flasë për ndjenjat e tij, arsyet për mashtrim apo marrëdhënien tuaj, atëherë mund të keni nevojë që ai të hapet më shumë.

Para se të vendosni nëse mund t’i besoni të dashurit tuaj pasi ai ju ka mashtruar, ju duhet të kuptoni se çfarë keni nevojë prej tij. nëse ndiheni sikur nuk do të jeni në gjendje t’i besoni atij, ndoshta nuk ka asgjë që të nevojitet nga marrëdhënia juaj. Ndoshta nuk ka asgjë që ai mund të bëjë për të fituar zemrën tënde prapë. Çfarë keni nevojë që ai të bëjë dhe të thotë? Nëse mund të kuptosh këtë, ke një shans më të mirë për ta komunikuar atë me të.

  1. I dashuri juaj është i gatshëm të bëjë gjithçka për të shpëtuar marrëdhënien tuaj

Pasi të kuptoni se çfarë keni nevojë prej tij, pyesni qartë nëse ai është i gatshëm t’ju japë atë që ju nevojitet.

A do të kalojë më shumë kohë me ty? A do të shkojë tek terapia e çifteve me ju – ose merr ndihmë nga një trajner i martesave ose i marrëdhënieve? A do të fillojë këshillimin individual për veten, nëse ai ka nevojë të punojë rreth çështjeve të tij emocionale? A do lexojë libra për rindërtimin e besimit pas një afere (edhe nëse ajo aferë ishte “vetëm” të folurit me vajza të tjera në internet)?

Nëse i dashuri juaj nuk është i gatshëm të punojë për të shpëtuar marrëdhënien tuaj, atëherë duhet të mendoni dy herë për ta besuar atë përsëri.

  1. Ai nuk po luan me frikën apo pasigurinë tuaj

A është i dashuri juaj duke u përpjekur t’ju siguroj? A po ju ndihmon të keni besim dhe të mbështeteni tek ai? Të dy, burrat dhe gratë qëndrojnë në marrëdhënie të këqija, sepse ata janë të frikësuar se kurrë nuk do të duan përsëri. Nëse vetëvlerësimi ose vetëbesimi juaj është i ulët, gjeni mënyra për ta rritur atë pa u mbështetur tek i dashuri juaj ose në një marrëdhënie dashurie.

Të bëheni emocionalisht, fizikisht dhe shpirtërisht sa më e shëndetshme që është e mundur është më e rëndësishme sesa të vendosni nëse duhet të besoni të dashurin tuaj pasi ai ju ka mashtruar! Sa më i shëndetshëm jeni, aq më të  lehta do të jenë të gjitha vendimet në jetën tuaj – duke përfshirë vendimet tuaja më të rëndësishme për dashurinë dhe marrëdhëniet.

Dhe mbani mend – të besuarit e dashurit tuaj pasi ai ju ka tradhtuar nuk ndodh brenda natës. Rindërtimi i besimit është një proces që përfshin ditë të mira dhe të këqija – dhe diskutime të mira dhe të këqija me të dashurin tuaj! Por, nëse jeni të dy të gatshëm për të punuar në marrëdhënien tuaj, mund të rindërtoheni besimin dhe ta forconi dashurinë dhe angazhimin tuaj ndaj njëri-tjetrit.

 

Ndihmë për mbijetimin nga një aferë

 Kur jeni duke u përpjekur të lexoni shenjat që mund t’i besoni të dashurit tuaj pasi ai ka tradhtuar, ju vëni në pikëpyetje vetë-vlerën dhe dashurinë tuaj. Sigurisht që ju jeni të frikësuar se ai do të mashtrojë përsëri! Udhëzuesi i Mbijetesës për Pabesi do t’ju ndihmojë të ecni përpara dhe të rifitoni besimin tek vetja.

Një burrë mund të flasë, të flasë dhe të flasë, por duhet t’i kushtosh vëmendje në gjuhën e trupit të tij për të parë të vërtetën e vërtetë rreth asaj që ai thotë.

Le të ndjekësh atë që të thotë zemra për të bërë. Le ta dëgjoni zërin e vogël pavarësisht nga frika që ndjeni, dhe së dyti që të jeni të vërtetë për veten tuaj. Dhe, le ta kesh guximin, forcën dhe energjinë për të bërë atë që duhet të bëni dhe mos u manipuloni nga i dashuri juaj apo pasiguritë dhe frika juaj.

Shpërndaj
Dashuria - Probleme.me

Në Probleme.me mund të gjeni artikuj rreth marrëdhënieve, mbajtjes se suksesshme të lidhjes, storieve të dashurisë dhe shumçka tjetër. Nëse keni ndonjë sygjerim apo storie për të na treguar mund të na kontaktoni në dashuria@rilinde21.sg-host.com