Lart

U Zure Duke Tradhëtuar? Tani Çfarë?

Nëse keni bërë gabimin e tradhëtisë dhe jeni kapur, tani mund të bëni pyetjen, “tani çfarë?”

Martesa juaj nuk duhet domosdoshmërisht të përfundojë nëse keni pasur një lidhje tjetër. Edhe pse pranimi i lidhjes te bashkëshortja tuaj do të shkaktojë shumë dhimbje dhe zemërim, martesa juaj mund të mbijetojë. Kjo do të ndodhë vetëm nëse ju vjen keq për vendimin tuaj për të tradhëtuar dhe nëse nuk jeni vetëm duke u penduar që u kapët. Nëse vendosni të rrëfeni një çështje, sigurohuni që po bëni atë për arsyet e duhura, jo vetëm për të hequr qafe fajin tuaj.

Disa njerëz i përdorin lidhjet si një mënyrë frikacake për t’i dhënë fund martesës. Palumturia është aq e madhe saqë ju filloni një lidhje tjetër për ëe mbushur zbrazësie. Pavarësisht arsyeve, disa martesa shpëtojnë kurse disa përfundojnë.

Jo çdo martesë e prekur nga tradhëtia mund ose duhet të shpëtohet, ndërkohë që janë bërë shumë dëme, ose të dy partnerët nuk janë të angazhuar..

Për të rindërtuar martesën tuaj dhe për të shëruar dëmin dhe mosbesimin që bashkëshortja juaj ndjen pasi ju keni tradhëtuar, do të keni disa detaje që ju duhet të bëni:

U zenet duke tradhetuar, tani cfare?

Ndaloni tradhëtinë

Kjo duket mjaft e thjeshtë, por ju do të habiteni se sa e vështirë është që njerëzit të përfundojnë këtë çështje njëherë e përgjithmonë. Duhet ta përfundoni! Mos kini asnjë kontakt me personin tjetër.

 

Mjaft gënjeve

Ndaloni të bëni justifikime për këtë çështje. Mos u mundoni të justifikoni tradhëtinë tuaj. Nuk ka asnjë justifikim për tradhëtinë.

 

Pranoni përgjegjësinë

Mos e fajësoni bashkëshorten tuaj. Ke një zgjedhje. Ju mund ta keni përfunduar martesën tuaj para se të tradhëtoni, por keni vendosur të keni një lidhje. Kjo është vetëm në shpatullat tuaja. Kërkoni falje bashkëshortes tuaj.

 

Merr një vendim

Vendosni nëse dëshironi të qëndroni të martuar. Zbuloni nëse bashkëshortja juaj dëshiron të qëndrojë e martuar. Nëse të dy doni të shpëtoni martesën tuaj, atëherë martesa juaj nuk është e dënuar. Ju të dy keni një qëllim të përbashkët.

 

Jini i sinqertë

Ju duhet të jeni i sinqertë, me veten dhe me bashkëshorten tuaj nëse doni të ecni përpara. Ju duhet të  shkëputini rrjetën e gënjeshtrave që keni bërë për të mbuluar lidhjen tjetër. Tani është koha për një transparencë, drejtshmëri dhe hapje të plotë, në mënyrë që të ndihmoni marrëdhënien tuaj të marrë një bazë të fortë.

 

Mbani premtimet tuaja

Nëse thoni se do të jeni diku, jini atje. Nëse thoni se do të bëni diçka, bëjeni atë. Jini të besueshëm dhe mos i thyeni premtimet tuaja. Ju nuk mund të ndihmoni bashkëshorten tuaj të rindërtojë besimin nëse nuk jeni i besueshëm.

 

Ji i hapur

Niveli i besimit së bashkëshortes suaj është e ulët. Jini të hapur për të lënë bashkëshorten tuaj ta dijë se ku jeni, kush jeni me të, etj. Mos jini të fshehtë ose të paqartë.

U Zure Duke Tradhëtuar Tani Çfarë

Jepini bashkëshortes tuaj hapsirë

Është në rregull të merret  “kohë” nëse emocionet janë duke u zhvilluar ose njëri prej jush është i shkaktuar emocionalisht. Kjo nuk do të thotë që ju ose bashkëshortja juaj do të largoheni për një periudhë të zgjatur kohore. Kjo thjesht do të thotë se gjërat duhet të qetësohen para se të mund të jeni përsëri rreth njëri-tjetrit ose të flisni për tema të vështira.

 

Kaloni kohë me bashkëshortin tuaj

Së bashku me lejimin e bashkëshortes suaj të kalojë vetëm kohë vetëm, ju duhet të keni së bashku kohë gjithashtu. Planifikoni takime natën dhe kur bashkëshortja juaj është gati, shkoni diku larg së bashku.

 

Jini të durueshëm

Mos prisni që bashkëshortja juaj t’ju besojë përsëri menjëherë. Do të duhet kohë për të rifituar besimin tuaj.

 

Pajtohuni të merrni ndihmë profesionale

Nëse bashkëshortja juaj dëshiron të shohë një këshilltarë martese, thuaj po. Thënia “jo” tregon se vërtet nuk jeni serioz në rindërtimin e martesës tuaj. Ju duhet të jeni të hapur për të diskutuar dhe identifikuar çështjet dhe problemet në jetën tuaj personale dhe në martesën tuaj.

Terapia e çifteve me fokus në emocion është një modalitet i mirë për të punuar me dhimbjen e pabesisë dhe për të ndihmuar në rindërtimin e mënyrave të reja të ndërveprimit me njëri-tjetrin.

 

Terapia me fokus emocional

Pranoni fundin e martesës tuaj siç e dini

Edhe nëse qëndroni së bashku, martesa juaj siç e dini se përfundoi me këtë lidhje. Ndërtoni martesën tuaj të re së bashku me sinqeritet dhe dashurinë dhe shikoni së bashku për të ardhmen tuaj, jo për të kaluarën.

 

Jini të gatshëm të falni

Ju duhet të falni vetveten. Kjo nuk do të thotë që ju të lini veten jashtë grepit, por ju nuk keni nevojë për të kryer kova të fajit për pjesën tjetër të jetës tuaj.

Asnjëherë, kurrë mos e inkurajoni partnerin tuaj të “kapërcejë atë”. Në vend të kësaj, jini në dispozicion për të dëgjuar dhimbjen e partneres tuaj dhe ta pranoni atë. Mos prisni me frikë që ajo të sjellë atë përsëri. Në vend të kësaj, hapeni ju bisedën dhe lini partneren tuaj ta di se ju jeni duke vazhduar të mendoni për atë lidhje dhe se ju nuk do ta lini atë vetëm për të mbajtur dhimbjen. Jini plotësisht të pranishëm për të dëgjuar zemërimin dhe pikëllimin e saj për aq kohë sa i duhet, të cilat mund të ndjehen që do të zgjasin përgjithmonë. Nëse dëshironi që partneri juaj të lirojë dhimbjen e saj, atëherë duhet të mbani atë.

 

Një fjalë nga Probleme.me

Ju (ose ju të dy) mund të keni qenë të pakënaqur në martesën tuaj për një kohë të gjatë. Tradhëtia nuk është përgjigjja, pasi është e sigurtë se i bën gjërat edhe më keq, edhe nëse ndihet mirë në fillim. Është zgjedhja e guximshme për të parë nëse mund t’i përmbushni zotimet tuaja dhe të bëni punën e nevojshme për të shëruar marrëdhënien tuaj dhe për të ecur përpara.

 

Shpërndaj
Dashuria - Probleme.me

Në Probleme.me mund të gjeni artikuj rreth marrëdhënieve, mbajtjes se suksesshme të lidhjes, storieve të dashurisë dhe shumçka tjetër. Nëse keni ndonjë sygjerim apo storie për të na treguar mund të na kontaktoni në dashuria@rilinde21.sg-host.com