Lart

Çka duhet të shmangni në mëngjes për të mos shtuar peshë

Një dietë që nuk ka mjaft karbohidrate, yndyrna dhe proteina është gjëja më e keqe. Nëse dëshironi të humbni peshë, përpiquni të hani gjithçka, por respektoni marrjen e përditshme të kalorive. Mos konsumoni më shumë kalori sesa qëllimi ditor, sepse procesi i humbjes së peshës nuk do të jetë i suksesshëm.

Gjithashtu, kushtojini vëmendje asaj që hani për mëngjes. Mëngjesi duhet të jetë i pasur, në përputhje me marrjen e kalorive, por zgjidhni ushqimet me kujdes. Shumë njerëz, duke dashur të humbin peshë, hanë bukë të thekur për mëngjes, gjë që është një gabim në fillim, sepse është një karbohidrat i thatë.

Nuk do t’ju mbajë të ngopur, as nuk do t’i siguroni trupit substanca të nevojshme dhe do të vazhdoni të shtoni peshë. Mjeku Michael Moseley, i cili njihet për këshillat e tij për ushqimin e shëndetshëm dhe humbjen e peshës, tregon se ushqimi i parë që duhet të përfshini në dietën tuaj janë vezët.

Përkatësisht, vezët kanë një vlerë të ulët kalorike dhe ofrojnë një ndjenjë të ngopjes afatgjatë. Përgatitni vezët në mënyrën tuaj të preferuar. Kur bëhet fjalë për bukën e thekur, mjeku këshillon që të shmanget dhe ka dhënë edhe arsyet.

“Patjetër që nuk e rekomandoj, shumë njerëz e hanë për mëngjes kur janë në dietë. Tosti është vetëm një karbohidrat dhe nuk duhet të filloni ditën me të”  theksoi ai. Mjeku tha gjithashtu se duhet të pimë shumë ujë menjëherë në mëngjes, sepse dietat çojnë në një rrezik të caktuar dehidrimi.

Shpërndaj
Dieta - Probleme.me

Probleme.me ju mëson dieta efikase se si të humbni ose shtoni peshë. Qëllimi i dietave që ne ndajmë me ju është që këto t'iu ndihmojnë të keni një mënyrë të shëndetshme dhe të balancuar të të ushqyerit. Nëse keni ndonjë sygjerim, pyetje apo koment për ta ndarë me ne, na kontaktoni në diete@rilinde21.sg-host.com