Lart

Uji ju ndihmon të humbisni peshë

Një nga gjërat më të rëndësishme që shpesh e harrojmë është uji.  Nevojiten 1,5 – 2 litra ujë çdo ditë, në varësi nga pesha.

Njerëzit që pijnë ujë shëndoshen më ngadalë dhe ndihen më pak të uritur gjatë ditës.

Ngrënia e frutave dhe e zarzavateve të freskëta, mundësisht të pagatuara, përdorimi i kufizuar i karbohidrateve si: buka, sheqernat kthehen shpejt në dhjamë, zgjedhja me kujdes e ushqimeve sidomos atyre të gatuara, mënjanimi i ushqimeve “të shpejta” e të skuqura, aktiviteti, etj,ndihmojnë shumë në rënien e peshës.

Për këtë është e nevojshme të dihet se cilat ushqime janë të dobishme, neutrale, dhe cilat janë të dëmshme. Por, uji mbetet një nga komponentët më të rëndësishëm, që pengon dhjamosjen.

Shpërndaj
Lajme - Probleme.me