Lart

Këshilla të zgjuara për të qëndruar në formë gjatë festave

Krishtlindjet po afrojnë dhe shumë njerëz jo vetëm që priren të shkatërrojnë dietën e tyre të zakonshme, por edhe të fitojnë disa kilogramë më tepër. Bazuar në disa studime, shumica e njerëzve priren të shtojnë peshë gjatë sezonit të festave, që fillon javën e Krishtlindjeve dhe përfundon me festimet e Vitit të Ri.

Ngrënia e tepërt konsiderohet shkaku kryesor i shtimit të peshës, por një rol luajnë edhe mungesa e aktivitetit fizik dhe ushtrimeve. Nëse dëshironi të qëndroni në formë gjatë sezonit të festave, veçanërisht gjatë Krishtlindjeve dhe Vitit të Ri, këtu janë disa këshilla të dobishme që mund t’ju ndihmojnë:

Hani diçka para se të dilni jashtë

Është mirë të hani diçka përpara se të dilni për një darkë ose një vakt familjar. Në këtë mënyrë, nuk do të tundoheni më të hani shumë ose ta teproni me ushqimet dhe ëmbëlsirat pasi të keni ngrënë tashmë. Shmangia e vakteve nuk është gjithashtu një ide e mirë sepse do të detyroheni të hani më shumë më vonë.

Konsumoni alkool në moderim

Është më mirë të kontrolloni konsumin tuaj të pijeve pasi ato shtojnë më shumë kalori në atë që keni ngrënë tashmë!

Ji aktiv

Ju duhet të vazhdoni rutinën tuaj të stërvitjes sa herë që është e mundur dhe nëse nuk mund ta bëni këtë, thjesht ecni më shumë, parkoni makinën tuaj në një distancë nga shtëpia ose thjesht përdorni shkallët.

Dilni nga shtëpia

Bëjini pushimet një çështje familjare dhe planifikoni aktivitete në natyrë ku të gjithë marrin pjesë. Edhe një lojë në park do të djegë mjaft kalori dhe do t’i argëtojë fëmijët.

Jepini përparësi stërvitjeve tuaja

Mundohuni të ushtroheni herët në mëngjes ndërsa të gjithë të tjerët janë ende duke fjetur. Në këtë mënyrë do të shmangni edhe vërejtjet si “hajde fëmijë, është Krishtlindje…”

Shpërndaj
Dieta - Probleme.me

Probleme.me ju mëson dieta efikase se si të humbni ose shtoni peshë. Qëllimi i dietave që ne ndajmë me ju është që këto t'iu ndihmojnë të keni një mënyrë të shëndetshme dhe të balancuar të të ushqyerit. Nëse keni ndonjë sygjerim, pyetje apo koment për ta ndarë me ne, na kontaktoni në diete@rilinde21.sg-host.com