Lart

Po shtoni peshë edhe pse nuk hani shumë? Ky është problemi

Shumë prej nesh nuk e kuptojmë se ku po gabojmë, që nuk po mundemi të arrijmë peshën tonë ideale ose po shtojmë më shumë seç duhet. E gjitha lidhet me regjimin tuaj ditor.

Ja 12 rekomandime:

 • Nuk po flini sa duhet gjumë. Rekomandim: Duhet të flini të paktën 8 orë gjumë natën.
 • Po hani më shumë seç duhet në darkë. Rekomandim: Zgjidhni një darkë të lehtë që konsiston te proteinat dhe perimet.
 • Shkoni në shtrat menjëherë pasi konsumoni darkën. Rekomandim: Duhet ta konsumoni darkën rreth 1 orë e gjysmë ose 2 orë para se të shkoni në shtrat.
 • Hani ushqim të skuqur për darkë. Rekomandim: Duhet të zgjidhni ushqimet e pjekura ose të ziera për darkë.
 • Konsumoni ushqim të djegëst për darkë. Rekomandim: Ushqimi i djegëst është i mirë për të shpejtuar metabolizmin. Konsumoje, por jo në darkë.
 • Hani konfleksa ose karbohidrate të tjera për darkë. Rekomandim: Për darkë mund të konsumoni “smoothie” ose fruta, të gjitha llojet e sallatave ose ushqimeve me proteina. Por në porcione të vogla.
 • Ju pëlqeni të hani ëmbëlsira në darkë. Rekomandim: Për ëmbëlsirë konsumoni disa fruta.
 • Hani patatina ose ushqime të ngjashme pas darkës. Rekomandim: Shmangni bukën, biskotat dhe çdo ëmbëlsirë pas darkës.
 • Tentoni që të anashkaloni darkën. Rekomandim: Edhe pse nuk keni kohë për një drekë ose darkë të bollshme, të paktën hani fruta.
 • Konsumoni alkool ose kafeinë. Rekomandim: Zgjidhni lëngje frutash natyrale ose qumësht të ngrohtë. Gjithmonë përfundojeni ditën me një gotë me ujë.
 • Përdorni telefonin ose kompjuterin para se të flini. Rekomandim: Fikini të paktën një orë përpara se të shkoni në shtrat. Lexoni një libër ose dëgjoni muzikë relaksuese.
 • Shkoni në shtrat vonë çdo natë. Rekomandim: Shkoni në shtrat sapo të ndiheni përgjumësh. Nëse ndiheni energjik bëni disa ushtrime fizike
Shpërndaj
Dieta - Probleme.me

Probleme.me ju mëson dieta efikase se si të humbni ose shtoni peshë. Qëllimi i dietave që ne ndajmë me ju është që këto t'iu ndihmojnë të keni një mënyrë të shëndetshme dhe të balancuar të të ushqyerit. Nëse keni ndonjë sygjerim, pyetje apo koment për ta ndarë me ne, na kontaktoni në diete@rilinde21.sg-host.com