Lart

Pesë shenja të mungesës së vitaminave që nuk duhen anashkaluar

Konsumimi i ushqimeve të pasura me vitamina është i nevojshëm për të mbrojtur trupin nga sëmundjet dhe problemet e kujdesit të lëkurës. Ajo që hani reflektohet drejtpërdrejt në lëkurën tuaj dhe për këtë arsye, është shumë e rëndësishme të hani ushqim të shëndetshëm. Mungesa e vitaminës mund të jetë lehtësisht e dukshme në fytyrën tuaj.

Këtu janë shenjat e mungesës së vitaminës që duhet të vini re:

Akne dhe lëkurë e thatë

Mungesa e vitaminës mund të çojë në puçrra fytyre dhe tharje të lëkurës. Të gjitha këto kanë ardhur për shkak të ndryshimeve të ndryshme hormonale. Mungesa e vitaminës mund të ndodhë për shkak të akumulimit të papastërtive dhe mikrobeve. Konsumimi i një sasie më të vogël të vitaminës A dhe E do të rezultojë në formimin e akneve në lëkurë. Konsumimi më i vogël i vitaminës B 12 mund ta bëjë lëkurën të duket e zbehtë.

Sytë

Sytë e fryrë mund të jenë pasojë e mungesës së vitaminave. Këto mund të ndodhin shpesh dhe mund të jenë të dukshme herën e parë që zgjoheni në mëngjes. Këto janë simptoma të niveleve të ulëta të jodit në trup.

Shëndeti i mishrave të dhëmbëve

Mungesa e vitaminës mund të çojë në gjakderdhje të mishrave të dhëmbëve, shkruan EO. Kjo mund të dëmtojë trupin dhe shëndetin e përgjithshëm. Për të mbajtur shëndetin e mishrave të dhëmbëve, duhet të rrisni konsumin e vitaminës C duke ngrënë fruta si portokall dhe limon.

Buzët

Mungesa e vitaminës mund të çojë në zbehje të buzëve. Buzët e zbehta janë simptoma e zakonshme e anemisë, kjo ndodh kur qelizat e kuqe të gjakut në trup janë të ulëta. Kjo gjithashtu mund të çojë në dobësimin e sistemit imunitar.

Shëndeti i flokëve

Mungesa e vitaminës mund të rezultojë në flokë të dëmtuar dhe të thatë. Flokët e thatë dhe të dëmtuar kanë mungesë të biotinës së njohur si vitamina B7 në trup. Prania e biotinës ndihmon në mbajtjen e flokëve të ushqyer.

Shpërndaj
Estetika - Probleme.me

Në Probleme.me mund të gjeni gjithçka rreth estetikes dhe kujdesit për lekuren. Mësoni bazat e kujdesit të mirë të lëkurës dhe si të zgjidhni produktet që iu përshtaten llojit të lëkurës suaj. Nëse keni ndonjë sygjerim apo koment na kontaktoni në estetika@rilinde21.sg-host.com