Lart

Ushqimet që shkakton aknet

Çfarë janë aknet? Aknet janë gjendje e zakonshme e lëkurës. Ato shkaktojnë gunga në lëkurë të njohura si puçrra. Puçrrat formohen kur folikulet e vogla të qimeve në lëkurën tuaj bllokohen nga lëkura e vdekur dhe yndyra. Kjo bën që bakteret të rriten dhe të irritojnë lëkurën. Puçrrat zakonisht shfaqen në fytyrë. Megjithatë, ato mund të shfaqen në shpinë, gjoks, duar dhe qafë.

Ushqimet që shkaktojnë akne janë:

– Kripa

– Sheqeri

– Proteina hirrë

– Biotina B12

– Produkte të qumështit

– Ushqimet e skuqura/yndyrëshme

 

Shpërndaj
Estetika - Probleme.me

Në Probleme.me mund të gjeni gjithçka rreth estetikes dhe kujdesit për lekuren. Mësoni bazat e kujdesit të mirë të lëkurës dhe si të zgjidhni produktet që iu përshtaten llojit të lëkurës suaj. Nëse keni ndonjë sygjerim apo koment na kontaktoni në estetika@rilinde21.sg-host.com