Lart

Arsyet Pse Nuk Duhet të Përdorni Peshqir Për Fytyrën Tuaj

Tharja e fytyrës me një peshqir duket si gjëja më logjike për të bërë, në të vërtetë, mund t’ju sjellë më shumë dëm sesa dobi.

Ju mund të mendoni se vendi juaj i tualetit është sendi më i mbushur me mikrobe në shtëpinë tuaj, por nuk është kështu. Në fakt, janë peshqirët tuaj që janë të mbushura me më shumë baktere, dhe nëse po i përdorni për të fshirë fytyrën tuaj, ju mund të jeni duke i bërë dëm lëkurës suaj.

Mund t’ju krijohen puçrra

Tharja e fytyrës me të njëjtën peshqir që përdorni për të tharë trupin mund të dëmtojë lëkurën tuaj më shumë sesa mendoni. Peshqirët janë ‘kurthe’ të shkëlqyera për bakteret dhe sepse zakonisht i ruajmë në banjë, ku ajri është i lagësht, krijon një mjedis të përsosur për rritjen e baktereve. Kur fërkoni peshqirin në fytyrë, po lëvizni të gjitha këto baktere drejtpërdrejt në lëkurën tuaj, gjë që përfundimisht mund të çojë në bllokimin e poreve. Edhe nëse jeni duke përdorur një peshqir të veçantë për fytyrën tuaj, ka të ngjarë të mos e lani çdo ditë, dhe bakteret e padëshiruara përsëri do të drejtohen në lëkurë.

Lëkura mund të plaket më shpejt

Peshqirët e tualetit me peshqir, i përberë prej cope të ashpër, mund të dëmtojë barrierën mbrojtëse të lëkurë, duke e bërë atë të prekshme nga infeksionet dhe rrudhat.

Ul efikasitetin e produkteve të kujdesit për lëkurën

Megjithëse tharja e fytyrës pas larjes duket si gjë e natyrshme për të bërë, në të vërtetë, nuk do të lejojë që lëkura juaj të marrë maksimumin nga produktet që po aplikoni për të. Hidratuesi juaj do të depërtojë më mirë në lëkurë para se të gjithë uji të avullojë nga sipërfaqja e tij. Kapërcimi i tharjes së peshqirëve do të lejojë që produktet tuaja të kujdesit të lëkurës të bllokojnë lagështirën që i duhet lëkurës tuaj për tu dukur rinore dhe e ndezur.

Mund të irritojë lëkurën tuaj

Nëse keni lëkurë të ndjeshme, përdorimi i peshqirëve nuk është opsioni më i mirë për të tharë fytyrën tuaj. Për shkak se shumica e pëlhurave të peshqirëve mund të jenë shumë të ashpër në lëkurë, fshirja e fytyrës me to mund të rezultojë në skuqje dhe acarim të lëkurës.

Mund ta bëjë lëkurën tuaj të yndyrshme

Mund të tingëllojë kontradiktore, por tharja e lëkurës tuaj në fakt mund ta bëjë atë më të yndyrshme. Për shkak se peshqirët e përafërt mund të heqin vajrat natyralë, lëkura juaj ka nevojë të qëndrojë e shëndetshme, gjëndrat dhjamore nën sipërfaqen e lëkurës do të duhet të prodhojnë më shumë vaj për të balancuar thatësinë, e cila do të rezultojë në lëkurë tepër të yndyrshme.

Shpërndaj
Estetika - Probleme.me

Në Probleme.me mund të gjeni gjithçka rreth estetikes dhe kujdesit për lekuren. Mësoni bazat e kujdesit të mirë të lëkurës dhe si të zgjidhni produktet që iu përshtaten llojit të lëkurës suaj. Nëse keni ndonjë sygjerim apo koment na kontaktoni në estetika@rilinde21.sg-host.com