Lart

Këshilla se si të Rritni një Mjekër më e Trashë

Rritja e një mjekre më të trashë mund të jetë një sfidë për shumë burra për një larmi arsyesh.

Problemi për shumicën e meshkujve është se sapo mjekra të arrijë një pikë të caktuar, kruajtja mund të dalë aq jashtë kontrollit saqë ata rruajnë ose shkurtojnë mjekrën shumë herët.

Burrat besojnë se mjekra është e lidhur me maskulinitetin, fuqinë, udhëheqjen dhe mençurinë.

Para se të kaloni nëpër të gjitha arsyet pse disa mjekra rriten më të trasha se të tjerat ose këshilla se si ta bëni mjekrën tuaj më të trashë, është thelbësore të përshkruani cilësitë e një mjekre të shkëlqyeshme.

Këto cilësi janë:

Trashësia – numri i qimeve që keni brenda mjekrës

Gjallëria – një mjekër që duket plot jetë dhe mund të arrihet me kujdesin dhe përkushtimin e duhur të mjekrës

Gjatësia – gjatësia e mjekrës suaj

Shumica e burrave veçanërisht luftojnë me të parën – trashësinë.

Nëse dikush ka faj për këtë, ajo është gjenetika. Mbi të gjitha, gjenetika është përgjegjëse edhe për rritjen e qimeve në flokët tuaj.

Disa burra thjesht kanë një nivel më të lartë testosteroni dhe mund të zhvillojnë një mjekër të plotë dhe të trashë. Të tjerët, për fat të keq, kanë mbetur me disa ose pa qime në fytyrë.

Flokët tek njerëzit rriten rreth gjysmë inç në muaj. Pra, nëse nuk keni ndonjë problem me lëkurën tuaj, mjekra juaj do të rritet gjithashtu me një ritëm të ngjashëm.

Çfarë e bën mjekrën më të trashë

Shpesh ndihet sikur mjekra e disa burrave bëhet më e trashë dhe më e plotë në vetëm 2, 3 javë, ndërsa ju duhet të prisni që e juaja të bëhet më e trashë tërë përjetësinë.

Realiteti është se ato mjekra të burrave nuk rriten më shpejt se tuajat. Ato rriten me të njëjtën shpejtësi si tuajat.

Ajo që ndodh këtu është që ju të merrni iluzionin se mjekra e dikujt është më e trashë, bazuar në 3 faktorë:

  1. Ngjyra e mjekrës – mjekrat e errëta duken më të trasha dhe më të plota
  2. Dendësia e mjekrës – qimet e trasha të fytyrës duken më të plota dhe të japin përshtypjen se mjekra po rritet më shpejt edhe pse nuk është kështu
  3. Diametri i fijeve të flokëve – disa burra kanë gjëndra më të trasha të flokëve dhe kjo është arsyeja pse mjekrat e tyre duken më të trasha

Edhe pse domethënës, gjenetika nuk është i vetmi faktor që përcakton se sa e trashë do të jetë mjekra juaj.

Faktorë të tjerë janë mosha juaj dhe shëndeti i përgjithshëm.

Kur bëhet fjalë për moshën, adoleshentët shpesh zhgënjehen kur përjetojnë një mjekër të rrallë.

E vërteta është që sa më shumë të plakeni, aq më e trashë do të bëhet mjekra dhe disa copëza që mund të përjetoni do të fillojnë të mbushen me kalimin e kohës.

Rregulli i Mjekrës Katër Javë

Rregulli katër javë do të thotë një gjë, të rritet mjekra më e trashë vazhdimisht në vend që të humbasësh potencialin e plotë.

E vërteta e trishtueshme është se shumica e djemve bëjnë gjëra për të penguar rritjen e mjekrës shumë kohë para se të arrijë potencialin e saj të plotë.

Për shumë burra, mjekra fillon të kruhet rreth dy ose tre javëshe.

Arsyeja pse qimet kruhen është një kombinim i dy gjërave. E para është zakoni i dobët i pastrimit, në thelb, lëkura nuk po lagështohet, kështu që mund të përballojë shpuarjen e gjëndrave të flokëve.

Së dyti, ndërsa qimet e reja rriten, ato shkaktojnë acarim të lehtë në lëkurë që do të ulet për disa ditë, por shumica e djemve nuk mund të arrijnë në atë pikë.

Truku për të rritur një mjekër më të trashë është të jesh në gjendje të kapërcesh atë shenjë katër javore.

Edhe nëse besoni se flokët nuk do të plotësojnë kurrë boshllëqet, duhet të mësoni të jeni shumë të durueshëm kur bëhet fjalë për rritjen e mjekrës.

Eshtë në shenjën katër javore që shumica e mjekrave do të fillojnë të lidhen dhe të mbushen më mirë, atëherë ju jeni në pozicionin më të mirë për të vlerësuar gjendjen tuaj unike.

Hapat para se të filloni të rritni mjekrën tuaj

Disa gjëra mund të bëhen në fillim të udhëtimit tuaj për të rritur mjekrën për të ndihmuar mjekrën tuaj të bëhet më e trashë më vonë:

Lani mjekrën rregullisht, por sigurohuni që mos ta lani tepër. Nëse e bëni atë çdo ditë, ka shumë të ngjarë që mjekra juaj së shpejti të fillojë të thahet dhe të bëhet më e prirur për tu dëmtuar.

Ju mund ta keni të vështirë të besoni, por ka edhe një lajm të mirë kur keni vështirësi për të rritur një mjekër më të trashë që nga mosha e re.

Studimet kanë treguar se burrat që nuk mund të zhvillojnë një mjekër më të trashë kur janë të rinj nuk do të shqetësohen se do të bëhen tullac ndërsa plaken.

Rriteni mjekrën më të trashë më shpejt

1. Kujdesuni për lëkurën tuaj

Lëkura e shëndetshme është themeli i një mjekre të shëndetshme dhe të trashë. Kjo është arsyeja pse do t’ju duhet një krem ​​hidratues i mirë.

Pastrimi i rregullt i fytyrës do të stimulojë qarkullimin, do të shtresojë lëkurën, do të heqë qelizat e vdekura të lëkurës që po shkaktojnë qime të rritura dhe do të hapë poret.

Një krem ​​hidratues i mirë e mban lëkurën tuaj të shëndetshme. Në kthim, do të vini re rritje të mjekrës, e cila çon në mjekër më të trashë me kalimin e kohës.

2. Filloni Ushtrimet

Gjëja e parë që mund të bëni për të përmirësuar cilësinë e mjekrës tuaj është të ushtroni rregullisht. Ky është themeli i fortë në të cilin duhet të ndërtoheni për të rritur qime më të trasha, kështu që filloni duke humbur pak nga ajo peshë e tepërt që keni.

Megjithëse të gjitha ushtrimet ndihmojnë që mjekra juaj të bëhet më e trashë në një mënyrë apo në një tjetër, disa prej tyre janë më të dobishme se pjesa tjetër.

Ushtrimet kardio, ecja e shpejtë, vrapimi, çiklizmi dhe vallëzimi janë provuar që e bëjnë mjekrën tuaj më të trashë në një mënyrë më të shpejtë.

3. Ulja e stresit

Kur jeni duke u stresuar për gjithçka në jetën tuaj, ju rrisni kortizolin në trupin tuaj. Kjo do të ketë një ndikim negativ në zhvillimin e testosteronit.

Stresi gjithashtu mund të ngushtojë enën e gjakut, duke e bërë më sfiduese që lëndët ushqyese në gjak të arrijnë në gjëndrat e qimeve.

Stresi mund të ndahet në stres të shkurtër dhe afatgjatë. Të gjithë, shpesh përjetojnë stres të përditshëm ose afatshkurtër.

Burrat që po përpiqen të rritin një mjekër më të trashë mund ta konsiderojnë atë veçanërisht të dëmshëm sepse u prish modelin e gjumit. Mos gjumi i mjaftueshëm ndikon drejtpërdrejt në mjekrën tuaj, duke e bërë atë më sfiduese të rritet më të trashë.

4. Shkurtoni mjekrën tuaj siç duhet

Nëse këmbëngulni për të formuar apo thënë më mirë shkurtimin e mjekrës tuaj përpara shenjës 4-javëshe, mund të dëshironi të merrni parasysh që të shkoni te një berber profesionist me përvojë të konsiderueshme në trajtimin e mjekrave.

Pasi mjekra të rritet në një pikë të caktuar, mund të filloni ta shkurtoni vetë. Megjithëse, kjo kërkon pak praktikë.

Do t’ju duhet një makinë prerëse e besueshme e mjekrës. Gjë e mirë për të mbajtur mend është se së pari duhet të përcaktoni dekoltenë tuaj, dhe pastaj të formoni pjesën tjetër të mjekrës.

Në varësi të rritjes së shpejtë dhe të trashë të mjekrës, mund ta shkurtoni atë dy ose tre herë në javë.

Shmangni shkurtimin e mjekrës pas dushit. Prerja sa më shpejt që të dilni nga dushi mund t’ju hutojë që të prisni shumë më shumë mjekrën sesa duhet.

Qimet e fytyrës janë shumë më të gjata dhe të trasha kur janë të lagura dhe më vonë do të ndjeheni keqardhje nëse e bëni këtë gabim.

5. Qëndroni të hidratuar

Pirja e mjaftueshme e ujit çdo ditë, e cila është rreth gjysma e peshës suaj në ons, do t’ju ndihmojë të pastroni toksinat nga trupi juaj.

Kjo do ta bëjë lëkurën tuaj të hidratuar, dhe lëkura më e shëndetshme do të thotë mjekër më e shëndetshme dhe e trashë. Kjo mund të duket e qartë për disa, por ju do të habiteni se sa burra nuk po e bëjnë atë.

6. Injoroni mitin që rruajtja bën që mjekra të bëhet më e trashë dhe më e shpejtë

Kohë pas kohe mund të shihni pyetjen: A do ta bëjë rruajtja mjekrën më të trashë?

Nuk ka asnjë të vërtetë në këtë teori. Mos bini në këtë mit. 

Kur të rruani mjekrën dhe të filloni ta rritni përsëri, do të duket se është më e trashë në fillim (iluzion i vogël optik).

Qimet të cilat janë më afër rrënjës do të jenë më të errëta dhe më të ashpra se skajet dhe kjo është arsyeja pse do të ndiheni sikur mjekra juaj është më e trashë pasi ta rruani. Sapo të rritet gjatësia e mjekrës, nuk do ta vëreni më këtë ndryshim.

 

Shpërndaj
Estetika - Probleme.me

Në Probleme.me mund të gjeni gjithçka rreth estetikes dhe kujdesit për lekuren. Mësoni bazat e kujdesit të mirë të lëkurës dhe si të zgjidhni produktet që iu përshtaten llojit të lëkurës suaj. Nëse keni ndonjë sygjerim apo koment na kontaktoni në estetika@rilinde21.sg-host.com