Lart

Shenjat paralajmëruese të mungesës së vitaminës A në lëkurë

E konsideruar si retinol, mungesa e vitaminës A mund të çojë në probleme të lëkurës.

Doktor Gill Jenkins vuri në dukje se lëkura e thatë, shërimi i dobët i plagëve dhe aknet mund të jenë sinjale se ju mungon një dietë e ekuilibruar mirë. Doktor Jenkins shtoi: “Vitamina A është thelbësore për të ndihmuar metabolizimin e hekurit, ruajtjen e membranave të shëndetshme të mukozës, lëkurës dhe shikimit, funksionin imunitar dhe specializimin e qelizave”.

Pa furnizim adekuat, jo vetëm që mund të shfaqen probleme të lëkurës, por edhe shenja të tjera paralajmëruese mund të fillojnë të zhvillohen.

Për shembull, një mungesë e vitaminës A mund të çojë në tharje të syve, infeksioneve të fytit dhe gjoksit dhe vështirësi në ngjizje.

Indikacione të tjera të mundshme për një dietë me mungesë të vitaminës A përfshijnë:

Rënie të flokëve;

Rritje të vonuar.

Ekzistojnë dy lloje të ndryshme të vitaminës A për t’u ditur, vuri në dukje doktor Jenkins. Njëra është vitamina A që gjendet në mish, shpendë, peshk dhe produkte qumështi.

Forma tjetër e vitaminës A (provitamina A) gjendet në: fruta, perime dhe produkte të tjera me bazë bimore në formën e karotenoideve.

Disa ushqime të pasura me vitaminë A përfshijnë:

Patate e ëmbël;

Kungull;

Karota;

Të verdhat e vezëve.

NHS tha: “Ju duhet të jeni në gjendje të merrni të gjithë vitaminën A që ju nevojitet duke ngrënë një dietë të larmishme dhe të ekuilibruar”.

Shpërndaj
Estetika - Probleme.me

Në Probleme.me mund të gjeni gjithçka rreth estetikes dhe kujdesit për lekuren. Mësoni bazat e kujdesit të mirë të lëkurës dhe si të zgjidhni produktet që iu përshtaten llojit të lëkurës suaj. Nëse keni ndonjë sygjerim apo koment na kontaktoni në estetika@rilinde21.sg-host.com