Lart

Si të Aplikoni Eye-liner

Kur shpjegoj artin e aplikimit të eyeliner, do ta krahasoj atë me lidhjen. Më dëgjo: Të dyjat kërkojnë shumë durim dhe këmbëngulje për të funksionuar dhe mund të jetë super zhgënjyese ndonjëherë. Sidoqoftë, pasi të vendosni kohën dhe mundin e duhur, rezultati përfundimtar ia vlen plotësisht. Në lidhje me marrëdhëniet, dhe gjithashtu eyeliner, të ndihmon të kërkosh këshilla nga ekspertët gjatë rrugës.

1. Ju vizatoni sytë me një eyeliner jo të mprehtë sesa me një të mprehtë.

Rregullimi: Ta thotë që gjithmonë të mbash një laps eyeliner-i në çantën tuaj të grimit, kështu që të siguroheni që liner-i po aplikohet saktësisht ku dhe si dëshironi. Qëllimi me eyeliner-in është saktësia, dhe përpjekja për të vizatuar syrin tuaj me një majë të sheshtë nuk do t’ju lë me një aplikim të mirë, e madje as të barabartë.

2. Liner-i juaj po transferohet në qepallë. Kjo është veçanërisht e zakonshme tek ato me qepalla më të vogla, ose ato me lëkurë të yndyrshme.

Rregullimi: Rritni lartësinë e linjës në sytë tuaj kështu që linja është ende e dukshme kur i hapni ata. Në atë mënyrë, kur lëkura juaj e qepallës paloset ndërsa hapni sytë, linja nuk do të transferohet në lëkurën tuaj.

3. Ju dëshironi ta ndryshoni atë, por nuk keni kuptuar se si të përdorni liner-in me ngjyrë.

Rregullimi: Mbajeni të thjeshtë dhe theksoni ose vijën tuaj të sipërme ose të poshtme të qerpikut me një spërkatje të delikate ngjyrash sesa me një pamje të fuqishme dhe intenzive.

4. Liner-i juaj është gjithmonë më i trashë në njërën anë.

Rregullimi: Ta sugjeron të filloni me vija të holla. Nëse përfundon të jetë më i trashë nga njëra anë, ju mund ta ndërtoni tjetrin deri sa të përputhen. Nëse të dyja përfundojnë shumë të trasha, hiqni disa prej linerit me një shtresë pambuku të zhytur në heqës të grimit me bazë vaji.

5. Jeni duke linjuar qepallën tuaj të poshtme me liner të lëngshëm dhe mësoni se njollos dhe transferohet lehtë.

Rregullimi: Për ta mbajtur linerin tënd larg fytyrës, ta thotë që të përdorni vetëm laps të papërshkueshëm nga uji në vijën e poshtme të qepallës. Në këtë mënyrë ju nuk do ta shihni atë duke shkuar faqes gjatë mesditës.

6. Jeni duke i lakuar qerpikët, pasi të keni aplikuar liner-in tashmë. Kjo mund të njollos liner-in tuaj.

Rregullimi: Lakoni fillimisht qerpikët, dhe më pas aplikoni liner për të mos ndërprerë aplikimin e liner-it dhe duke bërë rrëmujë në qepallë.

7. Linja juaj udhëton në fytyrën tuaj disa orë pasi e keni aplikuar.

Rregullimi: Linjoni qepallën tuaj më të ulët të qerpikëve me një laps të papërshkueshëm nga uji për sy, dhe pastaj shtresojeni me hije të zezë për ta mbyllur në vend. Më në fund, aplikoni një pluhur të tejdukshëm nën syrin tuaj për të krijuar një barrier.

8. Ju keni një kohë të vështirë duke u afruar sa më shumë me bazën e qerpikëve tuaj, kështu që ka një hendek midis qepikëve dhe linjës tuaj.

Rregullimi: Linjoni syrin tuaj sa më afër që të keni mundësi në vijën tuaj të qerpikëve, dhe pastaj tërhiqeni pak lart në gjysmën e poshtme të qepallës tuaj të sipërme. Kjo ndihmon për të zbuluar ndonjë hapsirë të zbrazët, që  kanë ende nevojë për një dashuri të liner-it.

9. Lineri juaj me krahë është i pabarabartë.

Rregullimi: Shmangni të qenit vonë në darkë, punë ose kudo tjetër duke përdorur këndin e vijës tuaj të poshtme të qerpikëve, si një udhëzues për linjën tuaj. Pastaj, vendosni një pikë në cepin e jashtëm të secilit sy para se të përdorni liner-in tuaj të lëngshëm për t’u siguruar që anët përputhen.

10. Tërhiqni qepallën tuaj fort për të aplikuar liner-in, por kur lëshoni lëkurën, linja nuk duket më e mprehtë.

Rregullimi: Pra, nëse e linjoni këndin e brendshëm të syrit tuaj, shikoni në këndin e jashtëm dhe anasjelltas.

11. Nuk jeni duke hequr të gjithë grimin e syve siç duhet. Që do të thotë se nuk filloni në një letër të zbrazët kur aplikoni më pas grimin tuaj.

Rregullimi: Pastroni çdo mbetje nga nata e kaluar duke përdorur një shtresë pambuku të zhytur në heqës grimi të bazuar në vaj.

12. Ju keni sy të vegjël dhe po linjoni tërë syrin tuaj. Bërja e kësaj mund t’i mbyllë ato dhe t’i bëjë ata të duken edhe më të vegjël.

Rregullimi: Aplikoni liner në këndin e jashtëm “V” vetëm për të hapur zonën e syve tuaj (kjo është një këshillë e mirë për ata me sy të afërt gjithashtu).

13. Ju po vendosni liner-in tuaj shumë poshtë. Kjo mund t’ju bëjë të dukeni sikur keni rrathë të errët.

Rregullimimi: Linjoni syrin tuaj sa më afër vijës suaj të qerpikëve, dhe më pas përdorni një furçë, e cila është e mbushur fort dhe e dobët mjaftueshëm sa nuk do të përziej linjn poshtë vendit ku duhet të jetë. Gjithashtu, ajo duhet të shpërndahet kur e përzieni, në vend se të duket intense (mendoni: e zezë e tymosur, jo e zezë e mbyllur), për një pamje sultire.

Shpërndaj
Estetika - Probleme.me

Në Probleme.me mund të gjeni gjithçka rreth estetikes dhe kujdesit për lekuren. Mësoni bazat e kujdesit të mirë të lëkurës dhe si të zgjidhni produktet që iu përshtaten llojit të lëkurës suaj. Nëse keni ndonjë sygjerim apo koment na kontaktoni në estetika@rilinde21.sg-host.com