Lart

Këshilla për ta Mbajtur Trupin e Pastërt

Pastërtia është më e afërta me perëndishmërinë.Shumë nga jeta jonë e përditshme duket se jemi të zënë duke punuar dhe prekur sende të ndryshme dhe kemi harruar të lajmë duart para se të marrim një ushqim ose fruta, të gjithë bëjmë këto gabime të thjeshta dhe supozojmë se nuk ka rëndësi por ka rëndësi për shëndetin tonë, mënyrat e mëposhtme janë metoda e thjeshta për trupin tonë, pastrimi i duarve para se të merrni ndonjë ushqim për të ngrënë.

Mënyra për të mbajtur trupin dhe duart tona të pastërta para se të ushqehemi

 • Ne mund ta mbajmë trupin tonë të pastër duke larë duart me ujë dhe sapun para se të hamë.
 • Duhet të sigurohemi që t’i mbajmë duart pastra para se të marrim ndonjë lloj fruti.
 • Ne duhet të kultivojmë zakonin e larjes së duarve me sapun dhe më pas tharjen me peshqir.
 • Shumicën e kohës harrojmë të pastrojmë dhëmbët ose të pastrojmë gojën para se të marrim mëngjesin, duhet të kultivojmë këtë zakon si primarë.
 • Shumë prej nesh e kanë marrë këtë si një mënyrë të jetës duke marrë ëmbëlsira në restorant edhe në stacione autobusi ose stacione treni pa menduar dy herë nëse duart tona janë të pastra apo jo.Ne duhet ta bëjmë primare mbajtjen e higjenës.
 • Gjithmonë hidhni një vështrim në karrigen tuaj para se të uleni në ndonjë vend publik apo edhe në shtëpinë tuaj, shumica nuk shqetësohen të pastrojnë shtëpinë e tyre përveç fundjavës, kështu që shumicën e kohës përpiquni të hidhni një vështrim të dytë në vendin tuaj para se ta përdorni atë.
 • Duhet të kujtojmë të pastrojmë duart pasi të kemi prekur hundën.
 • Shumica e rasteve në spital, dotorët harrojnë të përdorin doreza  dhe harrojnë të pastrojnë duart  para se të marrin fruta ose ushqime tjera. Ne duhet të kultivojmë zakonin e pastrimit së duarve para se të marrim ndonjë ushqim.

3 Gabimet e përditshme që duhet ti shmangim

Gabimet e mëposhtme gjenden midis nesh, ne të gjithë jemi shkelës të këtyre gabimeve të zakonshme.

 • Shumë prej nesh përdorin tualetin pa u kujtuar të pastrojnë duart.
 • Prekja e hundës, pjesëve të trupit pa pastruar duart më pas.
 • Ata që punojnë në industrinë kimike dhe që harrojnë të pastrojnë duart siç duhet para se të marrin ushqim.

Pse duhet të kujdesemi për higjenën e dhëmbëve?

 • Rritja e pastrimit të përditshëm të dhëmbëve tanë është shumë e rëndësishme.
 • Pastrimi i dhëmbëve dy herë në ditë nuk do të përmirësojë mirëqenien e mishit të dhëmbëve megjithatë do të ndihmojë në shmangien e çështjeve më vonë.
 • Ne pastrojmë dhëmbët për të mbajtur të freskët gojën dhe frymëmarrjen.
 • Për t’i mbajtur dhëmbët të pastër.
 • Për t’i mbajtur dhëmbët të shëndetshëm
 • Ne pastrojmë dhëmbët për të shmangur bakteret.
 • Ne pastrojmë  për të parandaluar sëmundjen e mishit të dhëmbëve.
 • Për të hequr pllakat rreth marzheve të mishit të dhëmbëve të cilat mund të çojnë në gingivit
 • Për të hequr njollat nga dhëmbët tuaj

Pikat për të shënuar që jemi të pastërt

Vishni rroba të pastra: Nuk ka kuptim të vishnirroba të ndyra në një trup perfekt! Më e rëndësishmja, sigurohuni që të ndryshoni veshjet dhe çorapet tuaja çdo ditë.

Merruni me flokët tuaj: Skalpi juaj prodhon vaj dhe djersë që ngjiten në flokët tuaj, kështu që duhet t’i pastroni shpesh për të ndaluar që të bëhet  çrregullimi me vaj. Për të pastruar flokët, duhet t’i lagni dhe të hidhni shampo në pëllëmbën e dorës. Fërkoni shampon në kokën tuaj dhe pastaj shpërlani. Pastroni flokët aq shpesh sa e shihni të nevojshme në bazë të vajit të skalpit.

Pastroni dhëmbët: Pastroni dhëmbët tuaj që ti mbani të pastër. Në rast se nuk pastroni dhëmbët dy herë çdo ditë, mund të përfundoni me dhëmbë të prishur, sëmundje të mishit të dhëmbëve dhe frymëmarrje të tmerrshme.

Pastroni duart: Ju duhet të pastroni duart me sapun dhe ujë të ngrohtë para se të hani ose të kontaktoni me ushqimin. 

Bërja e një dushi të mirë:  Qasja më ideale për të hedhur poshtë papastërtitë është pastrimi ose dushi çdo ditë. Ju duhet të përdorni një shampo të butë ose xhel dushi dhe ujë të ngrohtë për të pastruar trupin tuaj në të gjitha pjesët.

Nëse djersitni në një masë të konsiderueshme mund t’ju duhet të përdorni një anti-djersë aromatike të cilën e spërkatni nën sqetullat tuaja gjatë ditës për të eleminuar mikroorganizmat. Gjithsesi një antidjersë nuk është një alternativë e vlefshme për lëkurën e papastër, kështu që sigurohuni që të jeni perfekt para se ta vendosni.

Shpërndaj
Estetika - Probleme.me

Në Probleme.me mund të gjeni gjithçka rreth estetikes dhe kujdesit për lekuren. Mësoni bazat e kujdesit të mirë të lëkurës dhe si të zgjidhni produktet që iu përshtaten llojit të lëkurës suaj. Nëse keni ndonjë sygjerim apo koment na kontaktoni në estetika@rilinde21.sg-host.com