Lart

Pse duhet të lani këmbët kur bëni dush

Vetëm këmbët tona mund të prodhojnë 1 litër djersë në ditë, pasi ato kanë rreth 250,000 gjëndra djerse! Dhe në kombinim me bakteret që jetojnë në to, krijon një erë të keqe.

Larja dhe eksfolimi i këmbëve ndërsa bëni dush, jo vetëm që ndihmon në heqjen e erës, por gjithashtu përfiton gjakun, thonjtë e këmbëve dhe madje edhe kyçet tuaja.

Larja e këmbëve ndihmon në largimin e erës.

Larja e rregullt dhe e duhur e këmbëve ju ndihmon të largoni papastërtitë, qelizat e vdekura të lëkurës dhe djersën që grumbullohen gjatë ditës. Thjesht shpëlarja e tyre me ujë nuk mjafton, pasi shumica do të mbeten. Përfundimisht, ato do të bëjnë që këmbët tuaja të kenë një erë mjaft të pakëndshme dhe madje mund të lehtësojnë zhvillimin e infeksioneve.

Fërkimi shtesë ndihmon në parandalimin e infeksioneve.

Këmbët janë po aq të ndjeshme ndaj infeksioneve sa pjesët e tjera të trupit dhe bakteret që i mbulojnë ato mund të shkaktojnë lloje të ndryshme inflamacionesh. Fërkimi i këmbëve ndihmon në eksfolimin e të gjitha shtresave të panevojshme të lëkurës së bashku me mikrobet e tyre dhe parandalon rritjen e kërpudhave, lythave, gungave dhe kallove.

Zvogëlon mundësinë e problemeve të kyçeve.

Rezulton se mund të ketë një lidhje midis lëkurës së fortë në këmbë dhe problemeve me gjunjët, ijet dhe shpinën. Duke qenë se lëkura e tepërt e vdekur nuk hiqet nga këmbët, ajo grumbullohet dhe bëhet më e trashë. Kjo mund të çojë në ndryshime në ecje dhe më vonë të prekë kyçet, këmbët, kockat e shpinës dhe muskujt. Si rezultat, mund të ndjeni një shqetësim gjatë lëvizjes.

Përmirëson qarkullimin e gjakut.

Ndërsa lani dhe pastroni këmbët, bëni një masazh të këndshëm që nxit rrjedhjen e gjakut. Qarkullimi i dobët i gjakut shkakton mungesë oksigjeni dhe kufizon muskujt tuaj që të rriten dhe forcohen. Përveç kësaj, mund të shkaktojë probleme të tilla si dhimbje të muskujve, ngurtësi, dobësi dhe madje edhe mpirje në këmbë.

 

Shpërndaj
Estetika - Probleme.me

Në Probleme.me mund të gjeni gjithçka rreth estetikes dhe kujdesit për lekuren. Mësoni bazat e kujdesit të mirë të lëkurës dhe si të zgjidhni produktet që iu përshtaten llojit të lëkurës suaj. Nëse keni ndonjë sygjerim apo koment na kontaktoni në estetika@rilinde21.sg-host.com