Lart

Ndikimi i stresit në lëkurë

Stresi është një nga faktorët kryesorë që dëmtojnë organizmin tonë.

Pasojat e tij ndonëse nuk mund të jenë të menjëherëshme, janë afatgjata.Nëse vuani nga ndonjë smëundje, me siguri stresi so ta përkeqësojë gjendjen tuaj.

E jo vetëm kaq, stresi mund të jetë shkaktari kryesor se përse po vuani.Këtë lidhje komplekse mes stresit dhe lëkurës e sidmos me at ëtë fytyrës e shpjegojnë edhe ekspertët.

Si e ndikon lëkurën?

Ekziston një lidhje e fortë mes mirëqenies mendore dhe shëndetit të lëkurës tuaj.

Kjo përkthehet përgjithësisht në akne, skuqje, kruarje apo simptoma të tjera të ngjashme.

Stresi mund të shkaktojë akne dhe aknet mund të shkaktojnë stres apo shëndet të dobët mendor.

Megjithatë kjo marrëdhënie është mjaft komplekse dhe e vështirë për të dhënë një zgjidhje për të gjithë njerëzit.

Sipas ekspertëve është shumë e vështirë që kjo lidhje të studiohet tek njerëzit, por përgjithësisht kur njerëzit kanë gjendje të rënduara në lëkurë edhe gjendja e tyre medore rëndohet.

Në një studim të fundit rreth 90% e profesionistëve mjekësorë ranë dakord se stresi përkeqëson kushtet e lëkurës.

Ndërsa 92% e mjekëve shprehen se problemet me fytyrën mund t’i bëjnë problemet e shëndetit mendor si depresioni apo ankthi më keq.

Studimet rreth kësaj teme kanë nisur që në 1970 megjithatë ka ende paqartësi dhe vend për studime të tjera sipas shkencëtarëve.

Komponentët biologjikë që lidhin stresin me acarimet e lëkurës duhet ende të rishikohen megjithëse është e vërtetuar që stresi ndikon negativisht sistemin eimunitar.

Për rrjedhojë gjendjet e lëkurës rëndohen duke krijuar një cikël të vërtetë përsëritës.

Si të përballeni me këtë problem?

Kur trupi është i stresuar lëshon hormone si kortisoli dhe adrenalina të cilat me shumë gjasë ndikojnë negativisht lëkurën tuaj.

Ajo çfarë duhet të bëni fillimisht është të mundoheni të mbani larg stresin dhe emocionet negative.

Më pas kosnultohuni me një mjek për kurat e duhura për ju.

Nëse ndiheni keq nga ndryshimet në lëkurën tuaj është shumë e rëndësishme që të flisni për këtë me të afërmit tuaj.

Në këtë mënyrë ndjenjat negative nuk do të mblidhen brenda jush duke përmirësuar edhe gjendjen e lëkurës

Shpërndaj
Estetika - Probleme.me

Në Probleme.me mund të gjeni gjithçka rreth estetikes dhe kujdesit për lekuren. Mësoni bazat e kujdesit të mirë të lëkurës dhe si të zgjidhni produktet që iu përshtaten llojit të lëkurës suaj. Nëse keni ndonjë sygjerim apo koment na kontaktoni në estetika@rilinde21.sg-host.com