Lart

Ndikon depilimi me brisk në qime më të trasha dhe errëta? Ekspertët përgjigjen

Ekspertët i japin përgjigje pyetjes njëherë e mirë.

Nëse vendosni të hiqni qimet e tepërta të trupit, me shumë mundësi e bëni këtë duke shpresuar se nuk do të kthehen më aq të trasha apo të errëta. Por, ja çfarë ndodh me të vërtetë kur flokët rilindin pasi depiloheni.

Një nga mënyrat më të shpeshta dhe të zakonshme është depilimi me brisk

Është një mënyrë e lirë pa dhimbje por, disa njerëz besojnë se kjo ndikon në rritjen e qimeve më të trasha ose më të errëta.

A është kjo e vërtetë?

Një provë klinike që në vitin 1928 zbuloi se rruajtja ose depilomi me brisk nuk kishte asnjë efekt në rritjen e flokëve, sipas BMJ.

Dhe studimet më të fundit konfirmojnë se ky lloj depilimi nuk ndikon në trashësinë ose shkallën e rilindjes së flokëve.

Ekspertët shpjegojnë rrënjën e këtij miti, pse flokët duken ndryshe pas rruajtjes dhe si të rruheni më mirë

Shpërndaj
Estetika - Probleme.me

Në Probleme.me mund të gjeni gjithçka rreth estetikes dhe kujdesit për lekuren. Mësoni bazat e kujdesit të mirë të lëkurës dhe si të zgjidhni produktet që iu përshtaten llojit të lëkurës suaj. Nëse keni ndonjë sygjerim apo koment na kontaktoni në estetika@rilinde21.sg-host.com