Lart

Pse djersiteni natën?

Ka shumë njerëz që mund të vërejnë se djersiten ndërsa flenë natën. Termi djersitje natën i referohet djersitjes së tepërt gjatë natës, e cila ndodh kur dhoma nuk është shumë e nxehtë, ne nuk veshim rroba të ngrohta dhe nuk përdorim shtrat të rëndë.

Çfarë i shkakton djersitjet e natës?

Ka shumë shkaqe të ndryshme të djersitjes së natës. Për të gjetur shkakun e vërtetë, mjeku juaj do t’ju drejtojë përmes testeve specifike dhe duke marrë parasysh historinë tuaj të detajuar mjekësore.

Disa nga shkaqet më të zakonshme të djersitjes së natës përfshijnë:

Ju djersiteni për shkak të menopauzës

Afatet e nxehta, të cilat janë një nga shenjat më të zakonshme të menopauzës, mund të ndodhin gjatë natës dhe të shkaktojnë djersitje. Ky është një shkak i zakonshëm i djersitjes tek gratë.

Infeksionet

Infeksionet bakteriale si endokarditi (inflamacioni i valvulave të zemrës), osteomieliti (inflamacioni i eshtrave) dhe absceset mund të shkaktojnë djersitje gjatë natës.

Llojet e kancerit

Djersitja e natës është një simptomë e hershme e disa kancereve. Lloji më i zakonshëm i kancerit i lidhur me djersitjen e natës është limfoma. Sidoqoftë, në rastet e kancerit të padiagnostifikuar, shpesh ka simptoma të tjera, të tilla si humbje peshe e pashpjegueshme dhe ethe.

Çrregullime hormonale

Mund të ndodhë djersitje ose skuqje me çrregullime të ndryshme hormonale, të tilla si hipertiroidizmi.

Hipoglikemia

Sheqeri i ulët në gjak mund të shkaktojë djersitje.

Shpërndaj
Estetika - Probleme.me

Në Probleme.me mund të gjeni gjithçka rreth estetikes dhe kujdesit për lekuren. Mësoni bazat e kujdesit të mirë të lëkurës dhe si të zgjidhni produktet që iu përshtaten llojit të lëkurës suaj. Nëse keni ndonjë sygjerim apo koment na kontaktoni në estetika@rilinde21.sg-host.com