Lart

Rënia e flokëve tregon këto sëmundje të mundshme

Disa hulumtime sugjerojnë se gjendja e flokëve reflekton ndjeshëm shëndetin

Është treguar se njerëzit që janë thinjur herët kanë një prirje për zhvillimin e sëmundjeve kardiovaskulare.

Mbipesha, e cila konsiderohet si një nga faktorët më të zakonshëm të rrezikut për sëmundjet e zemrës, nuk shoqërohet aq shumë me dëmtime të mëtejshme të sistemit kardiovaskular, sesa rënia e hershme e flokëve dhe shfaqja e thinjave të flokëve.

Përveç kësaj, rënia drastike e flokëve mund të shoqërohet me mungesë hekuri, dëmtim të gjëndrës tiroide, hipovitaminozë, proceset autoimune dhe marrja e ndonjë ilaçi.

Kur bëhet fjalë për rënien e flokëve, thuhet se ajo në vetvete tregon se ekziston një çekuilibër i hormoneve në trup.

Nëse humbja e flokëve është graduale dhe bëhet më e dukshme me secilin vit që kalon, një person mund të ketë humbje të trashëgueshme të flokëve.

Shpërndaj
Estetika - Probleme.me

Në Probleme.me mund të gjeni gjithçka rreth estetikes dhe kujdesit për lekuren. Mësoni bazat e kujdesit të mirë të lëkurës dhe si të zgjidhni produktet që iu përshtaten llojit të lëkurës suaj. Nëse keni ndonjë sygjerim apo koment na kontaktoni në estetika@rilinde21.sg-host.com