Lart

Sa herë në javë duhet të lahemi, sipas ekspertëve?

Shumica prej nesh lahen çdo ditë. Disa bëjnë dush në mëngjes para punës, të tjerë pas palestrës, ndërsa shumë preferojnë të bëjnë një banjë relaksuese në mbrëmje pas punës.

Çfarë ndodh me trupin tonë kur nuk lahemi shumë shpesh?

Trupi ka nevojë për baktere të mira

Sipas dermatologëve, më shumë se 1000 lloje bakteresh të mira jetojnë dhe ushqehen në sipërfaqen e trupit. Janë të mira, thonë ekspertët, sepse luftojnë bakteret e këqija dhe mbajnë temperaturën në ekuilibër, si dhe proceset natyrale të hidratimit të trupit. Natyrisht, moslarja shumë shpesh dhe këmbëngulja për të prekur veten, veçanërisht në zonën e fytyrës (gojë, hundë, etj.) na bën të ekspozuar ndaj viruseve dhe të gjitha formave të sëmundjeve ngjitëse.

Sigurisht, sëmundjet e lëkurës qëndrojnë në fshehtësi

“Vizitat” e rralla në dush dhe gjithë ajo përmbytje e lëngjeve trupore, djersa, kryesisht, dhe ndotja e ajrit, por edhe që qelizat e vdekura qëndrojnë në sipërfaqen e lëkurës për një kohë të gjatë, mund të shkaktojnë sëmundje të lëkurës dhe të përkeqësojnë çdo problem me aknet.

Si përfundim, sa herë në javë duhet të bëni dush për të qenë të pastër?

Dermatologët na ngatërrojnë pak për këtë, sepse na thonë se nuk duhet ta zhveshim lëkurën tonë nga kimia natyrale që na mbron nga bakteret e huaja dhe na mban të shëndetshëm, ndaj na thonë të lahemi tri herë në javë.

Shpërndaj
Estetika - Probleme.me

Në Probleme.me mund të gjeni gjithçka rreth estetikes dhe kujdesit për lekuren. Mësoni bazat e kujdesit të mirë të lëkurës dhe si të zgjidhni produktet që iu përshtaten llojit të lëkurës suaj. Nëse keni ndonjë sygjerim apo koment na kontaktoni në estetika@rilinde21.sg-host.com