Lart

Sa Shpesh Duhet të Pritni Flokët

Të dish se kur të shkurtosh flokët varet, epo, nga flokët e tu. Ndërsa ka udhëzime në lidhje me afatet optimale për të prerë flokët, nëse e dini se ku përkoni brenda atyre afateve kohore nga gjatësia dhe lloji i flokëve tuaj, si dhe cilat janë qëllimet për flokët tuaj.

Mesatarisht, flokët rriten rreth një gjysëm inçi në muaj. Edhe pse disa flokë rriten më shpejt ose më ngadalë se të tjerët, ekzistojnë udhëzime të përgjithshme në lidhje me sa shpesh duhet të shkurtohen. Sigurisht, kur pret flokët brenda spektreve të ndryshme varet nga shkalla në të cilën rriten flokët.

Le të shkojmë dhe të demaskojmë mitin se shkurtimi më shpesh do t’i bëjë flokët tuaj të rriten më shpejt. Arsyeja e vetme që flokët mund të duken më të shkurtër nëse nuk i shkurtoni është për shkak të thyerjes. Nëse flokët lihen për një kohë të gjatë pa u shkurtuar, majet do të vuajnë nga dëmtimi dhe prishja. Por kjo do të thotë që shkurtimi është i dobishëm vetëm për gjatësinë, nëse largon seksionet potencialisht të dëmtuara të flokëve. Nëse i shkurtoni flokët e shëndetshëm, ju vetëm po humbni gjatësinë. Nëse dëshironi që flokët tuaj të rriten më gjatë, gjithçka që duhet të bëni është të zgjatni pak kohën që flokët janë të shkurtuar, duke u siguruar që është akoma shpesh e mjaftueshme për të ndaluar majat e dyfishta.

Dhe nëse vërtet dëshironi që vizitat në sallone të jenë minimale, sigurohuni që të shmangni dhe parandaloni çdo dëmtim që mund të bie në flokët tuaj. Stilimi me nxehtësi, ngjyrosja dhe këto gjëra të tjera mund të shkaktojnë dëme shtesë që do të çojnë në thyerje më të shpejtë. Por, pavarësisht nga lloji i flokëve tuaj ose çfarë i bëni atyre, këtu janë udhëzimet e përgjithshme që duhet të ndiqni në lidhje me sa shpesh duhet të preni flokët tuaj:

Flokë të shkurtra

Sa shpesh t’i preni flokët e shkurtë varet shumë nga fakti nëse doni të mbani flokët tuaj të shkurtër apo jo. Nëse dëshironi të mbani gjatësinë tuaj, vendosni për një shkurtim çdo katër deri në gjashtë javë, pasi çdo rritje në flokë të shkurtër është më e dukshme sesa tek flokët e gjatë. Nëse jeni gati të rritni flokët tuaj, mund të prisni më gjatë, deri në katër-gjashtë muaj para prerjes tuaj të parë, dhe pastaj çdo gjashtë-dymbëdhjetë javë pas kësaj.

Flokë të mesatarisht të gjatë

Sa më të gjatë të jenë flokët, janë aq më të  vjetër dhe si rrjedhojë më të brishtë. Mundohuni t’I shkurtoni çdo gjashtë e tetë javë për të ruajtur gjatësinë. Nëse ende dëshironi flokët tuaj më gjatë, përpiquni të shkurtoni çdo tetë dhe dhjetë javë.

Flokë natyralë

Flokët natyrale kanë tendencë të rriten pak më ngadalë. Shkurtimi çdo tre-katër muaj do të ndihmojë në ruajtjen e gjatësisë, ndërsa shkurtimi çdo katër-gjashtë muaj do ta lejojë atë të rritet në gjatësi.

Flokët e Trajtuar kimikisht

Ashtu si flokët e gjatë, flokët e trajtuar kimikisht janë të brishtë, madje edhe më shumë. Për të mos mbajtur flokët deri në pikën e thyerjes, përpiquni të shkurtoni çdo katër-tetë javë. Nëse qëllimi është për t’i rritur, synoni për çdo tetë javë.

Shpërndaj
Estetika - Probleme.me

Në Probleme.me mund të gjeni gjithçka rreth estetikes dhe kujdesit për lekuren. Mësoni bazat e kujdesit të mirë të lëkurës dhe si të zgjidhni produktet që iu përshtaten llojit të lëkurës suaj. Nëse keni ndonjë sygjerim apo koment na kontaktoni në estetika@rilinde21.sg-host.com