Lart

Terapia HIXHAME

Edita Berani Badivuku

Edita Berani Badivuku, Fizioterapiste/Hixhame terapiste. Studimet i ka përfunduar në Universitetin Shtetëror të Tetovës në degën e Fizioterapisë. Që nga viti 2014 ka punuar si fizioterapiste në Ambulancën e Terapisë Fizikale “FIZIOTERAPIA EDITA” në Mitrovicë pastaj në Vushtrri. Tash e dy vite është çertifikuar edhe për Hixhame terapi. Punon në Ambulancën e Terapis Fizikale “FIZIOTERAPIA EDITA” në Vushtrri (+38345620411) dhe ofron këto shërbime terapeutike: Elektroterapi, Ultrasonoterapi, Termoterapi, Kineziterapi, Masazhë manuale, Masazhë me vakum, Hixhame, Migun terapi, Detox Foot Spa, Kinesiotape, Trajtime të fytyrës.

ÇFARË ËSHTË HIXHAMJA?

Fjala hixham vjen nga gjuha Arabe që do të thotë thithje dhe kthimin e trupit në formë normale. Hixhamja nëse aplikohet regullisht dhe në kohë të përshtatshme, do të apsorboj (largoj) nga mbrendësia e trupit metalet e rënda, toksinet, efektet e këqia të barnave, ushqimet hormonale dhe trupi do të kthehet në formën e tij normale.

CILAT JANË PËRFITIMET E HIXHAMËS?

 • Hixhamja rregullon prodhimin e gjakut.
 • Forcon sistemin imunitar.
 • Ndihmon në largimin e toksinave nga indet dhe gjaku.
 • Hap kapilarët e bllokuar.
 • Ndalon gjakderdhjen e brendshme.
 • I jep gjallëri syve, rrit aftësinë e shikimit, (një person që ka bërë hixhame në kokë e vërenë menjëherë këtë ndryshim, sepse efekti i hixhamës ndikon menjëherë).
 • Zgjidh edemën dhe ngurtësinë e muskujve.
 • Rivitalizohet qarkullimi i gjakut në zonën ku vendoset kupa, kështu që oksigjeni dhe lëndët ushqyese arrijnë më lehtë në këto zona.
 • Stimulon organet përgjegjëse për prodhimin e gjakut si mëlçia, palca e kockave dhe shpretka.
 • I jepë rezistencë trupit.
 • Hixhamja parandalon dëmtimet tek sëmundjet e mëlqisë.
 • Hixhamja parandalon mbylljen e venave (Okluzioni vaskular).
 • Hixhamja përdoret në trajtimin e infertilitetit femëror dhe mashkullor.
 • Hixhamja relakson dhe shëron dhimbjet e nyjeve dhe muskujve.
 • Hixhamja pastron venat dhe ulë kolesterolin e lartë.

Hixhamja është më efektive se shumë ilaçe për tensionin, migrenën, hernin discale, hernin e qafës, sëmundjet psikologjike, depresionin, stresin, ankthin, energjinë e ulët jetsore, dhimbjet e kyçeve dhe reumatizmale, dhe shumë sëmundje të tjera.

Hixhamja nuk ka efekte anësore sikurse ilaçet, por duhet theksuar:

KUJT NUK I BËHET HIXHAMJA?

 • Pacientët me stimulues kardiakë.
 • Pacientët që përdorin hollues të gjakut.
 • Pacientet me periudhë menstruale.
 • Pacientët që kanë transplantim organesh.
 • Të sëmurët nga kanceri.
 • Tek personat me mpiksje të ngadalsuar.
 • Personat që marin kimioterapi.
 • Personat me katarakt (perdja e syrit).
 • Personat me dializë dhe hemofili.
 • Gjatë shtatzanisë.
 • Pacientët që dhurojnë gjak mund të aplikojnë hixhamën pas të paktën 3 muajve.

Për më tepër vizitoni Ambulancën e Terapisë Fizikale “FIZIOTERAPIA EDITA” në Vushtrri. +38345620411

Shpërndaj
Kontributor