Lart

5 Arsye Pse Meshkujt Plaken Ndryshe Nga Femrat

Është një fakt shkencor. Meshkujt vërtet plaken ndryshe nga femrat dhe plakja për meshkujt mund të jetë një përvojë krejtësisht ndryshe nga femrat. Dallimet fizike si hormonet dhe lloji i trupit luajnë një rol, por të menduarit gjithashtu ka një rol të rëndësishëm. Këtu janë pesë arsye pse burrat duket se plaken më mirë se femrat dhe pesë këshilla për t’ju ndihmuar të qëndroni përpara në lojën e plakjes.

Rritja ka rëndësi

Se si jemi rritur ka një ndikim të madh në mënyrën se si ne plakemi. Faktorët si varfëria dhe mungesa e qasjes në arsim ose kujdes shëndetësor mund të përcaktojnë se sa kohë ose sa mirë jeton një person. Fatkeqësisht, këto rrethana ndikojnë tek femrat më shumë sesa burrat. Për më tepër, plakja ndikohet gjithashtu nga zakonet tona personale, siç është pirja e duhanit ose pirja e madhe e alkoolit.

Këshillë: Merrni më shumë kontroll mbi plakjen duke ngrënë ushqim të shëndetshëm dhe duke udhëhequr një mënyrë të shëndetshme jetese. Pirja e duhanit bën kërdi në lëkurë dhe konsumi i madh i sheqerit dhe ushqimi i përpunuar tregohet se ka një ndikim negativ në shëndetin tuaj.

Avantazhi i tij hormonal

Për femrat, menopauza – kur vezoret ndalojnë prodhimin e estrogjenit – zakonisht ndodh rreth moshës 50 vjeç. Ky ndryshim mund të jetë i papritur dhe simptomat si ndezjet e nxehta, lodhja dhe thatësia vaginale mund të jenë sfiduese. Nivelet e testosteronit të burrave fillojnë të bien gradualisht pas moshës 30 vjeç, por simptomat janë më graduale dhe burrat mund të bëhen prindër kur janë të moshuar.

Këshillë: Menopauza nuk është arsye të heqësh dorë nga jeta. Do të dukeni dhe ndiheni më mirë nëse hani ushqim të shëndetshëm, shmangni shtimin e peshës dhe ushtroni rregullisht.

Seksi ka rëndësi

Në këtë epokë të fiksuar me selfie, e drejtuar nga njerëzit e famshëm, është e lehtë të harrohet se plakja nuk ka të bëjë vetëm me atë se si ne dukemi. Është gjithashtu për të shijuar jetën dhe që përfshin seksin. Meshkujt kanë nxitje seksuale më të forta se gruaja ndërsa dëshira seksuale e një gruaje është e ndjeshme ndaj mjedisit dhe kontekstit”. Përfundimi: Nëse duhet të jeni në një ambient perfekt përpara se të bëni seks, me siguri do të keni më pak. Dhe kjo mund t’ju ​​bëjë të dukeni më të vjetër dhe më pak të interesuar për marrëdhënien tuaj sesa partneri juaj mashkull.

Këshillë: Në vend që të shqetësoheni nëse partneri juaj mund të tërhiqet nga dikush më i ri, lehtësohuni dhe shkoni për të (seks, domethënë!). Lloji i veshjeve të brendshme që vishni është shumë më pak e rëndësishme sesa të jeni të hapur për seks më spontan.

Është e rëndësishme të kesh lëkurë të trashë

Jeta mund të jetë e padrejtë. Femrat kanë më shumë presion për tu dukur të reja por lëkura e një burri është më pak e ndjeshme ndaj shenjave të plakjes. Testosteroni i dobishëm i hormonit e bën lëkurën mashkullore afërsisht 25 përqind më të trashë dhe ka më shumë densitet kolagjeni. Për më tepër, lëkura e një djali plaket më gradualisht.

Këshillë: Niveloni fushën e lojës së lëkurës duke përdorur gjithmonë një krem të mirë për mbrojtjen ndaj diellit dhe duke investuar në kujdesin profesional të lëkurës.

Vetë janë lindur ashtu

Burrat dhe femrat fitojnë peshë ndryshe dhe burrat kanë më shumë muskuj për shkak të hormonit të testosteronit. Për më tepër, femrat janë nga natyra më të fryera por është e rëndësishme që format e fryra trupore të mos shndërrohen në yndyrë të tepërt.

Shpërndaj
Estetika - Probleme.me

Në Probleme.me mund të gjeni gjithçka rreth estetikes dhe kujdesit për lekuren. Mësoni bazat e kujdesit të mirë të lëkurës dhe si të zgjidhni produktet që iu përshtaten llojit të lëkurës suaj. Nëse keni ndonjë sygjerim apo koment na kontaktoni në estetika@rilinde21.sg-host.com